• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PIKKMANoPoo - triky bez šamponu ..
    No poo je metoda mytí vlasů bez šamponu, ať už použijeme bylinky, žitnou mouku, marocký jíl, vejce.. je to vždy trochu alchymie a má svoje pravidla. Pojďte si přečíst návody, rady a triky pro začátečníky a předávat zkušenosti. Nebudeme no poo fašisti a i lidé na low poo jsou vítání :)) Budou i vychytávky na přírodní barvení vlasů!
    rozbalit záhlaví
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    tak nakonec jsem si poridil šampuk a meju jednou tydne
    TOULASE
    TOULASE --- ---
    AAHHWISEGUY:
    Je toho plno co myje.
    Na mastnější vlasy třeba žitná mouka zalitá vystydlou kávou ( bez lógru).
    Na delší vlasy potřebuješ tak cca 6lžic mouky/ kávy asi tak do konzistence těsta na lívance.
    Naneseš na vlasy 3/4 hmoty, necháš cca 10 min působit, prodrbeš, spláchneš, naneseš zbytek, smyješ. Opláchneš v octové vodě.
    ..a hotovo:)
    HACECKO
    HACECKO --- ---
    AAHHWISEGUY: po 2 letech marockeho jilu jsem na no poo a na oplach pouzivam vyluh z salveje. Snazim se dodrzet myti po 4 dnech. Za 2 dny je ale většinou nemám nic moc tak si protru vlasy vodou s morskou soli.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    AAHHWISEGUY:
    NELLAS + NELLAS :)
    Akorát teda obvykle nosím aspoň culík nebo cop.
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    mate nekdo dlouhy vlasy a praktikujete no poo?
    ja jsem zacal asi pred 5 rokama, ale s kratkejma a kratky jsem je mel plus minus porad... ale ted se mi zastesklo (po culiku asi) a nechavam si rust dlouhe vlasy, jenom zapasim s takovym mastnym/nemastnym dojmem - nekdy je to hodne (napr. po umyti vodou cely den), nekdy mene (kdyz si po umyti jeste na nejakou chvili zabalim hlavu do rucniku), ale ani jedno neni pocitove uplne optimalni (anebo nejsem zvykly).
    myjete si hlavu necim nakonec? nejaky neagresivni "sampon"? anebo neco jineho? jak casto myjete?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    tak hlasim, ze sem se po asi 20 letech kazdodeniho myti (a cca 6 letech jen prirodnich "sampuku") konecne diky vasim radam a zkusenostem dostala behem posledniho roku na 2x tydne. vlasy sice nejsou zadna slava, vlastne sou esteticky vyrazne horsi, ale zbavila sem se toho pocitu, ze kdyz nejsou umyty (zacnou se mastit a mam prisernej rozcuch pak do prace), tak ze to je neprekonatelne neprijemnej problem. uz je to prekonatelne ignorovatelny fakt.

    porad mam zachranu v te ciste teple vode, kdyz jen chci nacechrat (mam kratkej sestrih, nic co by slo do culiku nebo tak) a su rada, ze sem se konecne zbavila toho jha kazdodenni potreby myt samponem, coz zvlast na vandrech bylo dost otravny a neprijemny. diky:)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    SARGO: co mam vypozorovano, je to spis o samotne kadernici, jak je sikovna a co je jeji "grif" a mam jednu oblibenou z panskyho co striha lip nez z damskyho a casto se v tech kombi kadernictvich i zastupuji nebo stridaj. chce to asi vyzkouset.

    me paradoxne hrozne pomohly ty pevny mydla, jinak splihla znam no:D co su spis nakratko, tak mi to od zplihla pomohlo nejlip :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SARGO: Takhle, za zeptání nic nedáš, přinejhorším se kadeřnice bude tvářit... a alergie je mocné slovo :))
    SARGO
    SARGO --- ---
    Do pánského jsem chodívala na ofinu :-D Ale potřebuju dost důkladně a pečlivě sestříhávat, to nevím, jestli na to v pánském budu mít grif... a stejně kdo ví, jestli to bude téma. Bez šampónu mám tak otravného a důsledného zpliha, že do civilu by se mi s tím úplně nechtělo :-))

    LAUDAM: Nemám moc chuť na debaty s nimi, pak jsem si říkala, že kouzelné slovíčko "alergie" by taky případně pořešilo ledacos :-D Barvení by mi možná naopak pomohlo, henna byla na vlasy zabiják (ne kvalitou, ale ztěžkly tak, že jsem měla na hlavě deku)... prostě uvidím. :-)

    NELLAS: Hodně kulatý obličej + úplně rovné vlasy = děs běs. :-D Prostě růst to taky občas nechávám, ale ten rozdíl je bohužel dost velký :-))
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    SARGO: chodim do panskyho na cekacku na sucho. bezny kadernice z toho casto neklidne jsou a zaplatit myti si chteji nechat protoze to je soucast sluzby, ale na myti uplne netrvaji ... :D
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    doporucili byste nejaky balzam?
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    SARGO: Dokud jsem chodila, vždy jsem si umyla hlavu předem a požádala jen o navlhčení, nebyl to problém. Jestli se někdo nechává barvit a není to henna, tak pochybuju o tom, že to bez šamponu půjde. Teď už se pár let stříhám sama a je to v pohodě.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SARGO: Musím se přiznat, že jsem už jedenáct let u kadeřnice nebyla, nechám se tak dvakrát ročně zarovnat od mamky. Ale to je dost extrémní a neobvyklé řešení :))
    SARGO
    SARGO --- ---
    Tak se taky hlásím do houfu pokusníků... mytí každý den je otrava, třeba to zabere :-D Zatím jsem ve fázi "mám na hlavě fakt divnou hmotu, ještě že se nosí roušky a určitě mě nikdo nepozná".

    Vlastně jsem se původně chtěla jít zeptat, jak to řešíte u kadeřnice. Prostě jim zakázat šampóny a přejít rovnou na nůžky? Nejsou z toho neklidné? :-D
    Pak jsem usoudila, že dokud mi vlasy leží jako zplihlá zmoklá srst, stejně žádný sestřih nepotřebuju... :-))
    DOUBI
    DOUBI --- ---
    NELLAS: Aha, já jsem právě našla doporučení jen na žloutky. Klidně ale zkusím celé. Jednou za 14 dní, to je na mě dost dlouhý interval, já si vlasy myji cca 2x za týden. Tak to musím vymyslet ještě něco vhodného v mezičase.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Ještě jedna věc, všude na internetech to vajíčko doporučují max. jednou za čtrnáct dní. Takže rozhodně ne dvakrát týdně, prý to pak taky nedělá dobře.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    DOUBI: Jo, akorát já teda rozkvedlám celé vajíčko, nijak to neodděluju. A ten ocet je prostě na rozčesávání úplně bezkonkurenční.
    DOUBI
    DOUBI --- ---
    NELLAS: Tak odzkoušeno a je to paráda. Fakt díky za typ. Nejprve jsem tedy vlasy umyla svým klasickým způsobem, ale byli hrozné. Tak jsem pak zkusila ty žloutky. Příště zkusím jen ty a uvidím. A myješ je tedy jen tím plus kyselý oplach?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    DOUBI: Asi tak čtyři roky? Prý je ještě dobrá žitná mouka (ale tu jsem nezkoušela, tak nemůžu posoudit). Každý si holt musí najít, co mu sedne nejlíp. Třeba ti to vyhovovat nebude, co já vím.
    Já tu sodu zkoušela asi čtyřikrát nebo tak nějak, ale vlasy prostě trpěly.
    DOUBI
    DOUBI --- ---
    NELLAS: To vajíčko zní zajímavě. Asi to vyzkouším. Jak dlouho ho používáš? Cca 2 měsíce si myji vlasy vlasovým mýdlem a bez jedlé sody jsem je měla hrozně mastné. Máme hodně tvrdou vodu, někde jsem vyčetla, že je s no poo pak potřeba ta soda. Takhle mám vlasy hezky umyté, ale soda mi přijde při dlouhodobém používání prostě moc brutální.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam