• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PIKKMANoPoo - triky bez šamponu ..
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SARGO: Musím se přiznat, že jsem už jedenáct let u kadeřnice nebyla, nechám se tak dvakrát ročně zarovnat od mamky. Ale to je dost extrémní a neobvyklé řešení :))
    SARGO
    SARGO --- ---
    Tak se taky hlásím do houfu pokusníků... mytí každý den je otrava, třeba to zabere :-D Zatím jsem ve fázi "mám na hlavě fakt divnou hmotu, ještě že se nosí roušky a určitě mě nikdo nepozná".

    Vlastně jsem se původně chtěla jít zeptat, jak to řešíte u kadeřnice. Prostě jim zakázat šampóny a přejít rovnou na nůžky? Nejsou z toho neklidné? :-D
    Pak jsem usoudila, že dokud mi vlasy leží jako zplihlá zmoklá srst, stejně žádný sestřih nepotřebuju... :-))
    DOUBI
    DOUBI --- ---
    NELLAS: Aha, já jsem právě našla doporučení jen na žloutky. Klidně ale zkusím celé. Jednou za 14 dní, to je na mě dost dlouhý interval, já si vlasy myji cca 2x za týden. Tak to musím vymyslet ještě něco vhodného v mezičase.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Ještě jedna věc, všude na internetech to vajíčko doporučují max. jednou za čtrnáct dní. Takže rozhodně ne dvakrát týdně, prý to pak taky nedělá dobře.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    DOUBI: Jo, akorát já teda rozkvedlám celé vajíčko, nijak to neodděluju. A ten ocet je prostě na rozčesávání úplně bezkonkurenční.
    DOUBI
    DOUBI --- ---
    NELLAS: Tak odzkoušeno a je to paráda. Fakt díky za typ. Nejprve jsem tedy vlasy umyla svým klasickým způsobem, ale byli hrozné. Tak jsem pak zkusila ty žloutky. Příště zkusím jen ty a uvidím. A myješ je tedy jen tím plus kyselý oplach?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    DOUBI: Asi tak čtyři roky? Prý je ještě dobrá žitná mouka (ale tu jsem nezkoušela, tak nemůžu posoudit). Každý si holt musí najít, co mu sedne nejlíp. Třeba ti to vyhovovat nebude, co já vím.
    Já tu sodu zkoušela asi čtyřikrát nebo tak nějak, ale vlasy prostě trpěly.
    DOUBI
    DOUBI --- ---
    NELLAS: To vajíčko zní zajímavě. Asi to vyzkouším. Jak dlouho ho používáš? Cca 2 měsíce si myji vlasy vlasovým mýdlem a bez jedlé sody jsem je měla hrozně mastné. Máme hodně tvrdou vodu, někde jsem vyčetla, že je s no poo pak potřeba ta soda. Takhle mám vlasy hezky umyté, ale soda mi přijde při dlouhodobém používání prostě moc brutální.
    NEZNA
    NEZNA --- ---
    NELLAS: vyzkousim, diky
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NEZNA: Spíš rozšlehám/rozmíchám vidličkou, rozhodně na vlasy nekydám celý žloutek. A fakt bacha na teplotu, ať nemáš na hlavě smaženici.
    NEZNA
    NEZNA --- ---
    a vyslehas ho nejdriv?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NEZNA: Uhm... v podstatě jako šampon, jenom je potřeba vychytat grif, jak to nanášet, a oplachovat jen vlažnou vodou a opravdu pořádně.
    NEZNA
    NEZNA --- ---
    NELLAS: Ahoj, prosimte jak vajicko pouzivas?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    PIKKMA: pro me to mozna neni uplne myti, ale potrebuju, aby meli tvar. kratke jemne proste nejsou mezi lidi a promachnuti a prodrbani rucnikem je spravi do pozice. Aspon jako kombinace mi to vyhovuje, ale na uplne vysazeni samponu to u me zatim neni.

    budu muset ty mouky vyzkouset. myslela sem, ze ty prirodni tuhy mydla uz sou taky mezistupen, ze to neni beznej drogerkovej vyrobek, ale mozna tam hraji jeste roli ty latky, co mydlo mydlovati.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Přiznám se, že jen voda mi nevyhovuje ani po pár letech bez šamponu. Zkusila jsem kdysi jedlou sodu, ale ta mi vlasy ničila, byly slabé, vysušené, lámavé. Pak jsem přešla na vajíčko a teď je to super, prvních pár dní jsou hebké, že si je furt osahávám, v průměru myju jednou za 7-10 dní podle toho, jak se zapotím. Místo kondicionéru používám jablečný ocet a nemůžu si to vynachválit.
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    KRISKA: on prechod hned ze šamponu na vodu není úplně ok chce to ty vlasy nejdřív trochu detoxikovat a připravit, když mi na chalupě došla mouka tak voda byla celkem fajn i kdy k úplnému odmaštění nedošlo :D
    Je teď už myju max jednou za týden to je nádhera!
    Objednala jsem si nový mouky z natubea tak jsem na ně zvědavá, pak poreferuju
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    vydrzela sem si nemyt vlasy 3 tydny - jen vodou - a na domaci pouziti je to celkem fajn, ale do prace se necitim. Vlasy vypadaji mastneji a jsou splihlejsi.

    mam je kratke a hodne jemne, rano vypadaji fakt priserne, bez myti bych ani nesla do prace.

    Nakonec pro me varianta zcela bez myti neni hlavne pocitove mozna, ale myla sem roky denne, takze ted 1x za 3 dny se samponem, a zbytek spis jen vodou "davat tvar".

    variantu soda/mouka jsem nezkousela, to bude level 2, misto samponu zkusit toto.

    V kazdym pripade i tak su rada, ze aspon nejaky prinos se ukazal, a sice to nesnizilo cetnost myti, ale jestli mi ted tuhej sampon misto trictvrte roku vydrzi 2, tak taky dobry :D
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    PIKKMA: ja zatim jedu cistou vodu, cca dva mesice zpatky sem vlasy myla samponem naposled. od ty doby nic, zatim sem nezkousela ani sodu ani nic jinyho, a zatim ani nemam pocit, ze by to bylo potreba.
    meju to cca jednou tejdne, stejne jako pred tim, jen mi prijde, ze to funguje opacne - po myti sou ty vlasy jakoby mastnejsi a pak druhy den sou ok a vydrzi tak dalsich cca 4-5 dni.

    nemela sem tu mastnou fazi, o ktery vsichni mluvi - ta mozna jeste prijde.

    co se tyce vlasu, prijdou mi mirne nadejchanejsi - asi jako po umyti samponem, ale nejsou tak rozlitany. taky mi vepredu hodne zesvetlaly, coz me dost prekvapilo. Normalne bych rekla, ze je to ze slunicka, ale toho zatim fakt moc nebylo, takze predpokladam, ze to souvisi s no poo.

    nejsem zatim asi dost daleko, abych to dokazala realne posoudit, sou to jen dva mesice, ale za me rozhodne zmena k lepsimu i pocitove :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    PIKKMA: dik, divala sem se i na netu, vejce i sodu jsem videla a narazila sem na kokosovou mouku, te doma jeste mam zbytek nejake stare, ale stopro to asi potrebuje pouzivat par tydnu a prezit hruzu ve vlasech ze?

    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    Rozhodně to neni na dlouhodobé mytí a chce to oplach nejlépe :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam