• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PIKKMANoPoo - triky bez šamponu ..
    No poo je metoda mytí vlasů bez šamponu, ať už použijeme bylinky, žitnou mouku, marocký jíl, vejce.. je to vždy trochu alchymie a má svoje pravidla. Pojďte si přečíst návody, rady a triky pro začátečníky a předávat zkušenosti. Nebudeme no poo fašisti a i lidé na low poo jsou vítání :)) Budou i vychytávky na přírodní barvení vlasů!
    rozbalit záhlaví
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    DOUBI: Asi tak čtyři roky? Prý je ještě dobrá žitná mouka (ale tu jsem nezkoušela, tak nemůžu posoudit). Každý si holt musí najít, co mu sedne nejlíp. Třeba ti to vyhovovat nebude, co já vím.
    Já tu sodu zkoušela asi čtyřikrát nebo tak nějak, ale vlasy prostě trpěly.
    DOUBI
    DOUBI --- ---
    NELLAS: To vajíčko zní zajímavě. Asi to vyzkouším. Jak dlouho ho používáš? Cca 2 měsíce si myji vlasy vlasovým mýdlem a bez jedlé sody jsem je měla hrozně mastné. Máme hodně tvrdou vodu, někde jsem vyčetla, že je s no poo pak potřeba ta soda. Takhle mám vlasy hezky umyté, ale soda mi přijde při dlouhodobém používání prostě moc brutální.
    NEZNA
    NEZNA --- ---
    NELLAS: vyzkousim, diky
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NEZNA: Spíš rozšlehám/rozmíchám vidličkou, rozhodně na vlasy nekydám celý žloutek. A fakt bacha na teplotu, ať nemáš na hlavě smaženici.
    NEZNA
    NEZNA --- ---
    a vyslehas ho nejdriv?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NEZNA: Uhm... v podstatě jako šampon, jenom je potřeba vychytat grif, jak to nanášet, a oplachovat jen vlažnou vodou a opravdu pořádně.
    NEZNA
    NEZNA --- ---
    NELLAS: Ahoj, prosimte jak vajicko pouzivas?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    PIKKMA: pro me to mozna neni uplne myti, ale potrebuju, aby meli tvar. kratke jemne proste nejsou mezi lidi a promachnuti a prodrbani rucnikem je spravi do pozice. Aspon jako kombinace mi to vyhovuje, ale na uplne vysazeni samponu to u me zatim neni.

    budu muset ty mouky vyzkouset. myslela sem, ze ty prirodni tuhy mydla uz sou taky mezistupen, ze to neni beznej drogerkovej vyrobek, ale mozna tam hraji jeste roli ty latky, co mydlo mydlovati.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Přiznám se, že jen voda mi nevyhovuje ani po pár letech bez šamponu. Zkusila jsem kdysi jedlou sodu, ale ta mi vlasy ničila, byly slabé, vysušené, lámavé. Pak jsem přešla na vajíčko a teď je to super, prvních pár dní jsou hebké, že si je furt osahávám, v průměru myju jednou za 7-10 dní podle toho, jak se zapotím. Místo kondicionéru používám jablečný ocet a nemůžu si to vynachválit.
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    KRISKA: on prechod hned ze šamponu na vodu není úplně ok chce to ty vlasy nejdřív trochu detoxikovat a připravit, když mi na chalupě došla mouka tak voda byla celkem fajn i kdy k úplnému odmaštění nedošlo :D
    Je teď už myju max jednou za týden to je nádhera!
    Objednala jsem si nový mouky z natubea tak jsem na ně zvědavá, pak poreferuju
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    vydrzela sem si nemyt vlasy 3 tydny - jen vodou - a na domaci pouziti je to celkem fajn, ale do prace se necitim. Vlasy vypadaji mastneji a jsou splihlejsi.

    mam je kratke a hodne jemne, rano vypadaji fakt priserne, bez myti bych ani nesla do prace.

    Nakonec pro me varianta zcela bez myti neni hlavne pocitove mozna, ale myla sem roky denne, takze ted 1x za 3 dny se samponem, a zbytek spis jen vodou "davat tvar".

    variantu soda/mouka jsem nezkousela, to bude level 2, misto samponu zkusit toto.

    V kazdym pripade i tak su rada, ze aspon nejaky prinos se ukazal, a sice to nesnizilo cetnost myti, ale jestli mi ted tuhej sampon misto trictvrte roku vydrzi 2, tak taky dobry :D
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    PIKKMA: ja zatim jedu cistou vodu, cca dva mesice zpatky sem vlasy myla samponem naposled. od ty doby nic, zatim sem nezkousela ani sodu ani nic jinyho, a zatim ani nemam pocit, ze by to bylo potreba.
    meju to cca jednou tejdne, stejne jako pred tim, jen mi prijde, ze to funguje opacne - po myti sou ty vlasy jakoby mastnejsi a pak druhy den sou ok a vydrzi tak dalsich cca 4-5 dni.

    nemela sem tu mastnou fazi, o ktery vsichni mluvi - ta mozna jeste prijde.

    co se tyce vlasu, prijdou mi mirne nadejchanejsi - asi jako po umyti samponem, ale nejsou tak rozlitany. taky mi vepredu hodne zesvetlaly, coz me dost prekvapilo. Normalne bych rekla, ze je to ze slunicka, ale toho zatim fakt moc nebylo, takze predpokladam, ze to souvisi s no poo.

    nejsem zatim asi dost daleko, abych to dokazala realne posoudit, sou to jen dva mesice, ale za me rozhodne zmena k lepsimu i pocitove :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    PIKKMA: dik, divala sem se i na netu, vejce i sodu jsem videla a narazila sem na kokosovou mouku, te doma jeste mam zbytek nejake stare, ale stopro to asi potrebuje pouzivat par tydnu a prezit hruzu ve vlasech ze?

    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    Rozhodně to neni na dlouhodobé mytí a chce to oplach nejlépe :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PIKKMA: Jen bych dodala, že po sodě se třeba mně vlasy hrozně vysušovaly a lámaly a obecně mi přišlo, že byly takové oslabenější.
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    KRISKA: z toho co tak běžné doma bývá třeba vejce, jedlá soda..
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    takze... umyti vodou... je... nedostatecny :D ale vzhled je pouzitelnej, ackoli mastny uz sou...

    ale zas je pravda, ze tenhle rezim ma vyhodu, ze je pratelskej ke zmenam kdy se clovek neciti, protoze nikoho nepotkava...

    dotaz - kdyz nemam doma mouku (takovy veci nevedeme a vcera mi nedoslo pridat do seznamu jeste mouku) da se "myt" hlava i necim jinym?
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    LUCKILL: ja používam zatiaľ čiapku. Keď bude teplejšie, neviem.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    JULYZ: ty 3 tydny treba v praci musi byt fakt peklo...

    pro me (s samponem) nejsou v prracovnim procesu prijatelny ani 2 dny, ale ted kdyz su v kanclu sama sem si v patek hlavu nemyla + o vikendu sem se na to vy***** a teda 4 dny bez myti. musim rict, ze vcera me hlava svedila uz uplne vsude, krom vzhledu to bylo dost utrpeni i tak.
    kdyz sem byla na 2 dnech kdyz sem je mela dlouhy a na noc sli dat do gumky, tak to jeste slo ale s kratkejma sou po noci tak silene rozcuchany a prelezely ze to vypada fakt desne i kdyby mi jeste druhej den nesvedila hlava...

    mozna by teda reseni bylo zkusit myt ten druhy den jen vodou, kvuli "zlepseni vzhledu" a mozna bych se tak mohla dostat na 2 dny a treba casem i na 3... lepsi nez nutny denni myti...

    mozna to zitra teda zkusim. nenapadlo by me, ze myti jen vodou by mohlo byt uplne ok.

    ps: nejaky sprchace(mydla) taky pouzivam jen obcas, casto se myju jen vodou a je to ok, s tema.vlasama skoda ze me.to nenapadlo driv to zkusit taky
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    Mno s dredama ti fakt nevím, řešila bych to nějakým šátkem na veřejnosti? :))


    AAHHWISEGUY: dají se do konečků vetřít různé esenciální oleje, nebo naředit a udělat postřik, nebo odvar z různých voňavých bylinek dle chuti..
    Já osobně ráda občas do vlasů vetřu trochu kakaa nebo pudinku, voní skvělé a funguje i jako takovej suchej šampon
    LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    NELLAS:
    tsifole řešte šampony a fuckoff;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam