• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    DRAGON: dostat okamžitou výpověď z nájmu není jednoduché, člověk se na to musí celkem snažit: https://www.epravo.cz/top/clanky/okamzita-vypoved-z-najmu-bytu-106333.html

    DRAGON: tak mluvíš o živnostnících, nebo lidech co je vyhodili z práce?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    CYBERWOLF: jj, stat pomaha strasne! hlavne drobnejm podnikatelum, kteri treba muzou pracovat na zivnostak a fakturovat nejaky maly penize. jak si to psal.. tvl, nvm..
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    CYBERWOLF: no v mym svete je to taky totalne nelogicky, ale asi je fakt kruta cast obyvatelstva, ktery zijou ze dne na den, neprijde jeden plat a jsou v hajzlu.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Co se týká toho vyhazování z práce, tak teda taky nevim, protože stát ty mzdy teď vlastně dotuje, takže k tomu nějak úplně nevidím důvod.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    DRAGON: jakože jednou nezaplatíš nájem a okamžitě jsi na ulici? tvl, nvm...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    CYBERWOLF: tady nikdo nepsal o hospodach. Lidi uz prisli o strechu nad hlavou, protoze je vyhodili z prace a legaslativa na tohle nepomysli (a lidi jsou jak znamo nesetrivi tvorove, nekteri) a napriklad nekdo se boji jit zpet ke svym rodicum, protoze by je mohl nakazit.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    DRAGON: tady bych jenom chtěl připomenout, že v posledních pár dekádách na tom u nás byli lidé po povodních několikrát daleko hůř a Mad Max se nekonal. Teď jsou ani ne měsíc zavřený hospody a je z toho konec světa ¯\_(ツ)_/¯
    SUK
    SUK --- ---
    CYBERWOLF: Podle statistik nicmene stale nekolikatisicinasobne mene, nez treba v Americe, obzvlaste pak v Latinske ;)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    nevite nekdo nakolik se da verit tomuhle?
    Domů | Laboratoř Chronorobotiky
    https://chronorobotics.fel.cvut.cz/...=IwAR1S997UrF3_3v8M9L6RcwKrduYVcC3jLZDArrHkNV8SwwE6Zm0V6r29FII
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    CYBERWOLF: asi jako v kazdy zemi jiste. jen se ted mozna budem divit, jak se vlastne ani zas tak moc neprepadavalo a v obchodech nekradlo, protoze ted s tim zacnou i slusnejsi lide, kteri proste uz nemaji co do huby pro sebe a svy deti. Teda za predpokladu ze karantena opravdu potrva do zari, coz jak ukazuji svetovy zpravy, asi to tak bude
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    DRAGON: jen pro pořádek, tady se přepadávalo na ulicích a vykrádalo obchody, byty a benzinky vždycky a nikdy se s tím nepřestalo.
    LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    Nové braunfíldy na trhu: stártapy zážitkového turismu typu:

    Pochčijte hrob ministerského předsedy, nebo prezidenta. Nyní v akci i s lajf strýmem blízkým a přátelům za úžasných 999,-

    #gejčeta
    #kremacnihumordor
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ANIKEVESTIFEX: Zemědělství. Tam bude potřeba každá ruka.
    FITH
    FITH --- ---
    MARASAN: Vis o tom prd :o)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    NAVARA: kdyby stal rozvoz kilo, lid si rozmysli objednavku a prizpusobi se. Pojede-li kazdej z nich autem pro jidlo, to nevim a pochybuju, ja bych treba nejel.
    Jestli jsou rozvazkovy firmy tak efektivni, ze cekaji na 4 objednavky na jedno auto, to nevim, ale dost pochybuju. Spis vidam rozvazku pizzy cekajici na 1 objednavku a mizejici autem v dali.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MARASAN: Takže místo aby jeden kurýr rozvezl jídlo pro čtyři lidi, mají tito čtyři nasednout do aut a jet přes půlku města pro jídlo?
    Nezapomínej, že hromadná je často dost neefektivní (hodina s přestupy není problém vs 14 minut napřímo) a že ne všude máš dostupné rozumné jídla - tady v okolí např. mám jen samé čtvrté cenové a hůř.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    NAVARA: karty ok, ale rozvoz? jakoze myslis, ze je dobre, ze s jednou pizzou jede auto pres cely mesto, protoze je nekdo linej jit ven do blizsi hospody si dat jidlo? Typci s rozvozem navic jezdi jako prasata a blokujou dopravu parkovanim na blinkrech klidne uprostred ulice. Celej rozvoz jidla bych nejakym zpusobem zdrazil a jeste zakazal "dovoz zdarma", aby kazdej videl, ze naklady na rozvoz jsou nemaly a priste si rozmyslel, jestli neni lepsi zvednout prdel.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    NAVARA: ne, nekvalifikovany prace neni spousta a naopak ji dost ubyde. Navic cast nekvalifikovany prace (treba ta co zustane - v na lidskou praci narocnych segmentech zemedelstvi) je zalozena na vytvoreni podminek, ktery jsou pro cloveka z CR nemozny, na tom, ze bydlis v ratejne a rano a vecer te odveze dobitej tranzit na pole a z pole, to delas pul roku a druhou pulku zijes v Moldavii nebo Rumunsku, kde mandatorni vydaje vypadaj uplne jinak. Dtto stavebnictvi, ale to asi pujde do utlumu.
    Automobilovej prumysl, ty nejhorsi pozice opet jako cernej petr pendlujicich gatarbeiteru z vychodu z ubytoven, plus tenhle segment je v prdeli a patrne bude delsi dobu, neb nakup novyho auta lidi budou odkladat.
    -------------
    Past je i v zapadnich cenach zivota, ale nezapadnich platech, silene drahym bydleni apod., proto to pendlerstvi.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Takže po kondomech budou vyprodaný prostředky sebeobrany? Píšu si. :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NAVARA: tak to pardon, jak ty nekde pises o zbranich, tak ja otacim list :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DRAGON: samozřejmě - NAVARA + NAVARA :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam