OVERDRIVE: par veci, na ktery bych rád zareagoval.
ty říkáš my. My si nenecháváme srát na hlavu, my si pomáháme, my, my my. Ale to my není ta množina, která tu dává moc vládě. Bohužel tahle skupina je zastoupena lidmi, na které to my neplatí, v žádném bodě, který zmiňuješ. Vždyť já to vidím na své vlastní mámě, jak musím vysvštlovat, proč to či to je špatně. Na starší lidi už je tahle rétorika a svět rychlej, nestíhají ani žít tak, jak by chtěli, jak si myslíš že by měli ještě zvádat rozeznat kde je dobro a kde zlo. Volí směr, který jim slíbí nejjednoduší cestou to dobrou ergo volí populistická hesla, která nás a Maďarsko přesně dostala tam, kde se nacházíme.
Bohužel stará dobrá klasika, v jednoduchosti je síla, v počtu je moc. Tady vládne slovo prostého lidu. Vždyť si už jen uvědom to, že jsme se dostali do bodu, kdy se tu pomalu navrhuje diktatůra a NIKDO z voličů ano to ani nezachytila, natož aby si řekli "tak tohle sem pos...". V jejich očích je Česká vláda v korona krizi jedna z nejschopnějších. Vždyť si představ na malý okamžik, že by to, co Andrej Babiš hlásá, byla pravda.... To by bylo naprosto úžasný, vzdyť bychom byli jedna z mála zemí, která se na krizi připravila, kde nechybí materiál, kde vše funguje.. ale tak to není. Je to vlastně stejně vylhané jako problém čínských statistik. Jen v tomhle případě my jsme okolní svět a Babiš je čínská vláda.
Dělat politiku je velmi záslužné. Sám bych do toho šel, ale nemyslím si, že jsem na to dostatečně chytrý. Bohužel dnes je politika pro lidi to nutné zlo, které musí tolerovat. Oni nechápou, že když se budou angažovat, tak můžeme mít ten stát takový, jaký bychom chtěli. Souvisí to s komunismem vymlácenám pocitem méněcenosti, stydlivosti, sociálním systémem tady (budu platit, ale nemám žádné povinnosti, všechno za mně odmaká někdo jiný, vždyť oni se v tom vyznají lépe než já - bohužel tohle je ten hlavní killer. Kéž by to tady fungovalo na bázi například islandské komunitní politice, ale na to jsme moc velký národ, to nejde. Další věc je ta, že lidi už jsou prostě znechuceni politikou. Já se za měsíc třikrát obrátim v názoru, že už fakt končím s čtením článků, protože to je fakt strašný, co se dozvídáš.
Ano, máš pravdu, že je tu buďto lepší opozice, ale slabá a nebo žádná. Piráti a STAN je málo. A ČSSD? To je něco tak tragickýho, že to snad ani nestojí za řeč. To, jak bezpáteřně lezou do prdele Babišovi a Zemanovi, kteří je neustále shazují, na veřejnosti a oni místo toho, aby v přímém přenosu řekli něco zásadního, tak víc a víc drtí svou páteř v lisu na mouku pro Penam, to je prostě hrozný. Ano, tady opravdu není kdo by to rovnal, proto tvrdím, co tvrdím, Babiš další volby vyhraje a to bych klidně tipnul, že mnohem s větším procentem než posledně. Kéž bych se pletl.