DRAGON: libi ta uvaha, a dam Ti like, jen za to, ze uvazujes, to je takova obrana a navrhnul jsem to zrusit... ale:
Nesouhlasim s Tvojim politickym rozhorcenim: docela sleduju ruzne komentare, vlastne vic, nez nemoc samotnou, pac 80% je proste 80 ze 100 a co uz. Nema cenu pocitat kazdy den cisla.
Nicmene Slysel jsem ekonomy, slysel jsem pravniky, ziju se socialnim pracovnikem, atd... a vsichni se tak nejak podprahove shodnou, ze vlada je hrozne chaoticka, muzem taky komentovat, ze Bures je zlodej a Primula jeste par mesicu z5 byl outsider mezi doktory (zamilovany do cinskych homeopatik, a zpochybnujici prevenci u fetek...)... to je pravda.
Jenze vsichni se shoduji, ze necekane dost funguje spolecnost. Sice stojime za vudci (coz je imho dobre, snizuje to bordel a je to tudiz evolucni mechanismus), ale nenechavame si srat na hlavu, viz zakony o krizovem rizeni v dobe valky, nebo zakon o vojenskem zpravodajstvi, ktere se mohly ztratit.
Neztratily.
To je dobry signal, pac tady je o politiku zajem. To, ze jsou to neumetelove: hele, na SK, kde mam 14 letou dceru, tak to vcelku sleduju, tak politici vrazdi novinare, vicemene jsou echt mafie, a sef statnich rezerv je pod rukou rozkrad (nechapu, proc jej ve vyjmecnem stavu nepovesi).
Beru to tak, ze jsme posledni zapadni zeme a prvni vychodni.
Zas jako i z toho Slovenska se utika “za lepsim” do Ceska, a ma to duvod.
Vim, ze se to zas mnohym znelibi, a sam jsem tady tak nejak neobratne hajil vladu, pac treba Britsky model se dost posral, a to i v covid-19 i treba brexit, kdy o tom rozhodly masy podle “proste vetsiny” (to je terminus technicus).
Do jiste miry budu asi konzervativec, ale myslim, ze serialy se nemaji tocit tak, jak fanousci krici na webu, ze by to chtely a vlady maji vladnout, ne sledovat zebricky popularity a psat na twitter.
Kde je krizovy plan opozice, vzdyt klidne muze nabidnout sve zamery. Copak to vsechno co “na vlade” proslo dela 5 lidi? Bullshit.
Zaroven: bud nadavam v hospode (na nyxu, facebooku) a pak je muj hlas relativne bezvyznamny, umerne volicskemu hlasu, nebo jdu delat politiku, ale pak musim byt zvolen.
Belohradsky rika, ze demokracie je i nutnost delat chyby, jen nesmime dopustit, aby nektera z nich zpusobila, ze priste nebudeme uz moct vybirat.
Rek bych, ze to se u nas deje. Jsme za kokoty, pac chvalime Cinu a pritom Nemci a Frantici pomohli Italii uz daleko vic, a ZADARMO.
Nadavame na Burese a tu bandu diletantu s nesystematickymi “pomocemi”, ale zaroven nikde nejsou jini, kteri by to rovnali. Ook, je to tak, mame vladu jakou si zaslouzime, a narozdil od Orbana nam nevzala pravo volit. A to i dik tem, kdo sleduji, co se deje.
Hlidaci pes nespi a neni zahnany v koute!
Mmchodem na iRadio.cz je nekde niz volebni pruskum:
30% ano
15% pirati
Pak me to nezajimalo
STAN pod 10% (pod SPD)
Komentoval jsem to tak, ze bych si pral vyrazny rust STANU (pac povazuji praktiky za uzitecne), ale vlastne vidim, ze bychom mohli mit najednou rozum i svedomi, coz by se mi libilo. Rozhodne vic nez pravici a levici, pac to je dobry tak na obcanske nepokoje plesek proti dreddarum a do hospody.
Predstava, ze zvitezi Piratsky postoj je super, zvlast, kdyz je pak potkas na radnici, a oni jsou to kluci z cvut, ktery necetli scripta a ti pak delaj treba socialni navrhy (kdyztak se optej, mam konkretni priklady, ale to jinde)
Proste dobry, ale politika je umeni mozneho, ne ideal. Od veku az po dnes. Co nechces je ztratit moznost, co chces, je mega makat a pomoct.