• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    GORG: nepřipadáš si tragikomicky?
    China: People falling down due to Coronavirus infection in Wuhan
    https://www.youtube.com/watch?v=ZAH1yO9WbuQ
    GORG
    GORG --- ---
    MINERWA: uz tu pls nespamujte.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    GORG: za to ty máš věcný argumenty, fakt
    o Davidu Ickem už jsi slyšel?
    GORG
    GORG --- ---
    kdyz uz lidem zbyva jen ad hominem, tak je to jasny.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    GORG: */kdybyste věnovali
    a já asi už vím, kde je problém
    ve vzdělání
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    docela prdel procházet se venku v respirátoru, lidi jak blbě čuměj :D
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    GORG
    GORG --- ---
    MINERWA: to si mi to nandala, cece
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    GORG: jdi do prdele, já tomu viru fandim!
    GORG
    GORG --- ---
    "jinak zkousel jsem najit to video jak borec odpadl ve fronte pred nemocnici, ale uz je asi v hlubinach internetu a nepovedlo se mi."

    Jak nepodarilo? Kdyby jste mene usili venovali minusovanim a cetli, na co skutecne reagujete, tak jsem linkoval tady CT24, Idnes, Frekvenci 1, z tech co jsem nasel na prvni strance googlu. Nekdo tomu dal radeji minusy, ale hlavne, ze mi pak nekdo tvrdi, ze CT24 je Extra.cz... neskutecny tohle [ GORG @ COVID-19 co teď a co potom? ]
    GORG
    GORG --- ---
    Mne tohle opet a znovu a znovu indikuje, jak nizky standarty maji zvestovatele konce civilizace. Kdyby to aspon nebylo jeste doprovazeny recmi, jak jste strasne sajenc freaks.

    Ja si totiz tohle plaseni pady lidi pamatuju, ze jsem rozhodne neignoroval, i kdyz samozrejme, co me hlavne znepokojovalo byly ty grafy nakazenych, ktery se teda resi dodnes. Ale co ja tu budu komu vysvetlovat.

    Podstatou je naopak, ze pouze nejakej bulvarni Extra mel prostor, aby tomu nejak kontroval, kdyz jsme z toho vsichni panikarili.
    GORG
    GORG --- ---
    JVMLOK: Idiota? Ja jsem nalinkoval CT24, Idnes a Frekvenci 1, ktery jsem zpetne ted po case nasel.

    Bulvarni Extra. cz bylo jediny medium , ktery tu informaci nejak rozporovalo a byl tam rozhovoru s normalni sefkou ustavu mikrobiologie fakulty Akademie ved, ty extra.

    Je fakt videt, na cem stavi panikari svoje informace. Pokud si myslite, ze tahle Tachezy je nejaka reporterka Extra.cz . Fakt smutne do jake intelektualni bidy se svet propadl. Ja uplne cekal, kdo se s tim extra.cz ozve. Ne, naopak to bylo jediny medium, ktery tomu v TE dobe kontrovalo nejakym protirozhovorem, nebo alespon z toho, co jsem ted nasel.

    A kdo kdy tvrdil, ze by Cina sirila fake videa padu lidi? Proc mi vnucujes nejaky svuj strawman? Ale fascinujici lidi,co ti na takovej blabol hazej palce. Je videt, jakou informacni kvalitu maji. Ne, vrat se do normalni sveta.. bez UFO, jesteru a nevim, cemu vsemu veris jeste.

    Ty videa s nejvetsi pravdepodobnosti natocil nekdo v Cine skutecne pady lidi, a protoze se panikarilo z korony, tak huahua panika, ze ktere panikarila tady MINERWA jeste vcera! A ty mi vysvetlujes, ze ja jsem jedinej idiot, kterej to tehdy bral vazne?
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    sKORO NA mizině (TV seriál) (2020) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/851893-skoro-na-mizine/prehled/
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    GORG: nj ale proc teda obvinujes z paniky a zachvatu uzkosti lidi kolem, kdyz jsi tomu ocividne propadl jen ty? Musis to brat tak, ze na kazdyho idiota, kterej cerpa informace o svete z extra.cz, se najde par jinejch, kteri ho radi zneuzijou nejakou kachnou ;)
    a jinak zkousel jsem najit to video jak borec odpadl ve fronte pred nemocnici, ale uz je asi v hlubinach internetu a nepovedlo se mi. Nevadi, stat se to mohlo, kvuli necemu tam cinani tu nemocnici postavili.
    Mj. podezrivat Cinu, ze zamerne sirila po internetu obrazky padajcich lidi, aby demoralizovala svet, v dobe, kdy Cina tvrdila ze Covid malem neexistuje a nic zvlastniho se nedje, je trochu protichudna paraparanoia, nemyslis?
    GORG
    GORG --- ---
    MINERWA: Tak zrovna tohle na mě zapůsobilo. Představa, že jdeš po ulici, a běžně kolem padají lidi k zemi, naplňuje situaci , kdy nemusíš nikoho nějakými grafy přesvědčovat, aby nosil roušku.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    GORG: musím přiznat, že mě padající lidi nikdy moc nezajímali.

    nevidím zvýšené riziko padajících lidí, vidím spíš to riziko velke zátěže nemocnic, jako se to stalo mnohde v zahraničí.

    nevim jak by v tom padající lidi (navíc falešní) mohli pomoci.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    GORG: tak se na ty spadlý lidi vyser, to neni důležitý, nebo je?
    GORG
    GORG --- ---
    MINERWA: A ty si tam byla? Prostě ukazuješ, jak je trend vnímat téma bulvárně.
    Faktem zůstává, že nevíme. Ale ty už asi nejsi schopna připustit, že by to bylo jinak.

    Jinak vybavuju si padlýho člověka pár let zpět v Praze u vlezu do metra. Dít se tohle v době covidové a hodit video na net, tak je to jasnej covid. To je přece čistej bulvár.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    GORG: co to tady meleš o dezinformacích, tys byl u těch lidí, co leželi na zemi? v Číně je zdravotnictví hodně pod úrovní, btw u nás jenom 200 mrtvejch za tejden není zrovna málo...., zjisti si něco o tamním lékařství
    GORG
    GORG --- ---
    tldr; Pokud se chceme věcně a jako racionální lidé bavit o tom, jestli kvůli koronaviru je nějaké zvýšené riziko , že budou padat lidi na ulicích (což je téma na ANO nebo NE), tak stěží se tématu týká:
    a) odvádění řeči na přetížené nemocnice
    b) nějakej Rusák, co chlastá vodku
    c) ani ad hominem žluč, co tu naházel kolega

    Skoro jakoby fakt byly dva odlišný světy, kde si vzájemně ani není možné rozumět ani významy vět. Já ani nechápu, jestli na tom někdo něco rozporoval
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam