• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    SAAYURI: to nemusi byt nutne presny vzorek, ale nejaka anticovid skupina, co se tam presunula hejtovat z jine anticovid diskuze, kam si tohle vlakno nasdilela. Dam boty za to, ze kdyz se ty komentare rozkliknou, tak to budou lidi i mimo Prahu 7.
    STENNY
    STENNY --- ---
    SAAYURI: Nejmenovaná velká ZŠ poblíž Prahy: Učitelé přestali vesměs kafrat, že je to jen blbá rýma a že proč by měli něco dodržovat, až když zemřel třetí kolega. Spory s rodiči na téma "ne, tady si tu roušku nesundáte; ano, když to uděláte, schůzka končí a támhle jsou dveře" odhaduju tak na 40% setkání.
    Debatní kolečko ohledně testování odhaduju ještě ostřejší, tj. že se nadpoloviční část rodičů postaví proti.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    SAAYURI: mně, omlouvám se...
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    Bydlíme na Praze 7, dítě chodí do státní školky U Studánky, ve spolupráci s radnicí tam probíhá testování dětí i rodičů, kteří do školky chodí, 2x týdně, pondělí a čtvrtek, tím odběrem z kraje nosu.. Čižinský (starosta P7) dal dnes fotky na facebook, jak to probíhalo, atd. a je tam 148 komentářů, rozklikla jsem to, a z toho je minimálně 100 komentářů hejtujících a obviňujících starostu z toho, že na dětech jede Mengeleho praktiky..
    Mě se, vážení, udělalo regulerně zle z toho, co ti rodiče tam dokážou, a s některými z nich moje dcera sdílí stejnou skolku /tedy sdílela, teď už je přes měsíc doma/... jak je to možný? Jak je možný, že se tohle děje v hlavním městě, kde člověk očekává aspoň nějakou míru informovanosti... Dala bych sem odkaz, ale nejde to sdílet.. je to přímo na jeho profilu > https://www.facebook.com/jenda.cizinsky/

    Myslím, že jsme v hajzlu..
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    Zkuste říct spoluobčanům: jste v epidemiologii úplně mimo, do pondělka se to doučte. Na pár lidí to zabere bez reptání, někdo si k tomu sedne chvilku v neděli večer, někdo se odmítá vzdělávat tímhle stylem, někdo nemá kapacitu, ale respektuje autority, někdo "to mrdá" a i když všichni jeho vzoři, co se neučili, jsou na pracáku, tak ze sebe víc nevymáčkne. Suma sumárum chce to osvícené vedení, na které se nabalí co nejvíc nerozhodnutých.
    DARKSUN
    DARKSUN --- ---
    ECLECTICA: Znamej covid prodelal, jentaktak ho v ustecky nemocnici zachranili, moc sanci mu nedavali (je hodne obezni). Den po tom co ho pustili z nemocnice mu umrela na covid maminka. Nadava na opatreni porad, pauzu si dal tak max tyden po propusteni...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ECLECTICA: tak kdyz se chce staryho zbavit..
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ECLECTICA: Velichovky? Tam teď byla známá na 3 týdny, hrozně si to pochvalovala. Akorát se domů vrátila pozitivně naladěná :(
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    POZITRON: no, a teď si představ, že mám v okolí osobu 60+, která má manžela s těžkou cukrovkou, po bypassu... a rozhodla se strávit jarňáky v lázních kousek od Trutnovska. Rozmluvit si to, zdá se, nenechá.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ACIDQA: Vid? Ten element toho, ze zodpovednej = hysterickej me uplne dostava zoufale do kolen, ta silena bezmoc...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ECLECTICA: moje mama je ted v blazinci, uz ji z toho hrablo, zacina treti tyden. ma strach, ze se nakazi tata, kterej ma chronicke selhani srdce, ze umre a ona se o sebe potom nedokaze postarat, coz je pravda. zhorsila se ji deprese tak, ze uz jenom lezela v posteli a sledovala televizi. fakt ji to tam prospelo, asi hlavne ten pravidelnej rezim. ona byla v blazinci mockrat a prospelo ji to myslim vzdy.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jako tak drsný jako ACIDQA (a upřímnou soustrast!) to teda nemáme, ale jsouce aktuálně jako celá rodina v karanténě s dvěma pozitivními dětmi (nákaza ve škole, jediná "riziková činnost", kterou provozujeme, plus teda školka u nejmenší), taky mám pocit, že o nějaké ty kamarády přijdu a s některými členy rodiny se ta propast o hodně prohloubí... a za zlou budu já, protože oni nějak nevidí, kde by mohl nebo měl být problém :-(
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    ACIDQA: Koubský to celé označuje jako přírodní katastrofu. Já bych jen dodal, že jsme dílem přírody a lidské chování je toho součástí. Je to komplikované.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    PALEONTOLOG: to je taky skvely :(
    Jeste bych mohla pridat spoustu historek ze skolstvi...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ACIDQA: ja ted mluvil s pravnickou, co mi resi spor o deti, a mam par historek, jak se k tomu pristupuje na soudech. Soudci bez rousek, ucastnici prskajic s horeckou.
    Volam kolegyni na karantene, jen se ptam mezi reci, jak se ma jeji stary vetchy otec? No zemrel na covid jeste pred vikendem, nakazila se od nej.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    + protoze pracuji s lidmi, nechavam se kazde 3 dny testovat = i lide, od kterych bych cekala zdravy rozum, me oznacuji za hysterku.

    To me taky unavuje, snazit se v klidu nekomu vysvetlit, ze jsem zodpovedna a ne hystericka.

    Pekne jsem setady vylila. Mam osnovu na terapii aspon. :))
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Ja uz jsem z cele te situace opravdu strasne vycerpana. Neustale vysvetlovani toho, co pise nize Ikarie, ze vazne nepojedu ted s nikym slavit na hory, ze vazne nechci doma navstevu, ze si vazne nechceme pozvat k sobe bandu 20 lidi apod. Neustaly dohady s nekym v praci, kde mame narizeno nosit respiratory i v kancelari, odbehnu vedle do poradenky, vratim se a v kanclu nikdo ani posrana rouska: “Dyk jsme tady sami.” (Mysleno 3 kolegyne a vecne nasrana ja.)
    Kafrani kolegu, jak nemuzou na spolecnou poradu, ale kdyz jim reknu, ze staci, aby se nechali rano pred otestovat a na poradu muzou, strasna nevole, co to po nich chci...
    Neustaly kafrani podrizenych, ktere nechavam s detmi normalne doma na HO, ale potrebuju, aby teda za tu plnou mzdu, co jim jde, obcas taky makali - nasrana kolegyne, ktery rano pul hodiny po zacatku pracovni doby volam, ze me nemuze poslouchat, protoze vedle se ji dcerka uci na onlinu...

    A dnesni ranni perlicka, kdy volam kolegyni a kamaradce v jedne osobe, ktera se vcera vratila z wellnesu na horach, abych ji sverila, ze nam vcera rano na covid zemrela babicka a ona: “No, hele, buhvi, jak to je, ja uz slysela tolik lidi, co je v nemocnici prinutili podepsat, ze maji covida...” Tak ji rikam, ze v ty nemocnici, co babicka zemrela je reditelkou teta, a ze opravdu nikdo nic nepodepisuje, a ze mame jistotu, ze babicka tedy bohuzel opravdu zemrela na covid, ktery chytla od personalu... a kolegyne: “To mi rekni, ze nepusti aspon ty deti do skol nebo aspon ty kramy.”

    Mne se chce chvilema zoufalstvim uplne rvat a regulerne premejslim, ze to proberu na terapii!
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    IKARIE: Pridavam se, moje segra a jeji vycitky, ze ji oznacuju jako "rizikovou" potom, co je tyden s kamoskama a jejich detma na horach, kdyz je to zakazany.
    Nikdy jsem neverila, ze se do takovy situace dostaneme... ze se ta chytneme a vyrveme se do analnich otvoru.
    Jeji nazor tak na 50% zmenily umrti v rodine a to, ze tomu "ujela" kvuli pohrbu, kdy to jeji dite dotahlo domu ze skolky a meli to vsichni, takze se o ne bala. Ted uz ale zase vesele jede svuj maloperiferni zivot popirace...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    IKARIE: jedna z věcí, které mě ničí nejvíc, je nahlédnutí do diskusí pod články.
    Jistě, nemusela bych to dělat - na druhou stranu bych ale žila v iluzi, že se lidé chovají spíše zodpovědně a rozhodně jim není lhostejné, zda někoho nakazí. A na základě této iluze bych jednala (např. bych byla ochotnější poslat dítě do školy hned, jak to bude možné).
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ECLECTICA: me k tomu napada jeste jeden aspekt, a to neustale vysvetlovani kamaradum, znamym, bohuzel i nekterym pribuznym (jedna babicka je obzvlast vytrvala), ze ted se proste videt nechceme, na kafe se ted nestavime, ted k nim na chalupu o vikendu nepojedem. opravdu me to unavuje a take od urcitych lidi prekvapuje, ze to vubec navrhuji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam