• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Ja uz jsem z cele te situace opravdu strasne vycerpana. Neustale vysvetlovani toho, co pise nize Ikarie, ze vazne nepojedu ted s nikym slavit na hory, ze vazne nechci doma navstevu, ze si vazne nechceme pozvat k sobe bandu 20 lidi apod. Neustaly dohady s nekym v praci, kde mame narizeno nosit respiratory i v kancelari, odbehnu vedle do poradenky, vratim se a v kanclu nikdo ani posrana rouska: “Dyk jsme tady sami.” (Mysleno 3 kolegyne a vecne nasrana ja.)
    Kafrani kolegu, jak nemuzou na spolecnou poradu, ale kdyz jim reknu, ze staci, aby se nechali rano pred otestovat a na poradu muzou, strasna nevole, co to po nich chci...
    Neustaly kafrani podrizenych, ktere nechavam s detmi normalne doma na HO, ale potrebuju, aby teda za tu plnou mzdu, co jim jde, obcas taky makali - nasrana kolegyne, ktery rano pul hodiny po zacatku pracovni doby volam, ze me nemuze poslouchat, protoze vedle se ji dcerka uci na onlinu...

A dnesni ranni perlicka, kdy volam kolegyni a kamaradce v jedne osobe, ktera se vcera vratila z wellnesu na horach, abych ji sverila, ze nam vcera rano na covid zemrela babicka a ona: “No, hele, buhvi, jak to je, ja uz slysela tolik lidi, co je v nemocnici prinutili podepsat, ze maji covida...” Tak ji rikam, ze v ty nemocnici, co babicka zemrela je reditelkou teta, a ze opravdu nikdo nic nepodepisuje, a ze mame jistotu, ze babicka tedy bohuzel opravdu zemrela na covid, ktery chytla od personalu... a kolegyne: “To mi rekni, ze nepusti aspon ty deti do skol nebo aspon ty kramy.”

Mne se chce chvilema zoufalstvim uplne rvat a regulerne premejslim, ze to proberu na terapii!
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    IKARIE: Pridavam se, moje segra a jeji vycitky, ze ji oznacuju jako "rizikovou" potom, co je tyden s kamoskama a jejich detma na horach, kdyz je to zakazany.
    Nikdy jsem neverila, ze se do takovy situace dostaneme... ze se ta chytneme a vyrveme se do analnich otvoru.
    Jeji nazor tak na 50% zmenily umrti v rodine a to, ze tomu "ujela" kvuli pohrbu, kdy to jeji dite dotahlo domu ze skolky a meli to vsichni, takze se o ne bala. Ted uz ale zase vesele jede svuj maloperiferni zivot popirace...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    IKARIE: jedna z věcí, které mě ničí nejvíc, je nahlédnutí do diskusí pod články.
    Jistě, nemusela bych to dělat - na druhou stranu bych ale žila v iluzi, že se lidé chovají spíše zodpovědně a rozhodně jim není lhostejné, zda někoho nakazí. A na základě této iluze bych jednala (např. bych byla ochotnější poslat dítě do školy hned, jak to bude možné).
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ECLECTICA: me k tomu napada jeste jeden aspekt, a to neustale vysvetlovani kamaradum, znamym, bohuzel i nekterym pribuznym (jedna babicka je obzvlast vytrvala), ze ted se proste videt nechceme, na kafe se ted nestavime, ted k nim na chalupu o vikendu nepojedem. opravdu me to unavuje a take od urcitych lidi prekvapuje, ze to vubec navrhuji.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Dlouhodobá karanténa, nedostatek sociálních kontaktů a možností kulturního a sportovního vyžití, ekonomické dopady, zvládání několika rolí (pracující, učitel, hospodyně) najednou, strach o své blízké, neustálý přísun špatných zpráv a další jevy spojené s Covid-19 se značně podepisují na psychice dospělých i dětí.

Další diskusi bych proto aspoň po nějaký čas ráda věnovala právě tomuto aspektu pandemie.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    BAMBUSARNA: Už aby to bylo. U starého čipu už mi pořádně nefunguje wi-fi, tak doufám, že to v nové verzi spraví. Takhle mi občas od Sorose nedorazí instrukce včas. Ale Bill slíbil, že to v nové verzi pořeší, tak snad dobré. No a místo těch našich vládnoucích pseudo-mafio-nazdárků by to opravdu chtělo nějaké pořádné schopné a nekompromisní globální overlordy.
    BAMBUSARNA
    BAMBUSARNA --- ---
    Peter NAGY: Až budeme "čipovaní " (hudba a text P.Nagy)
    https://www.youtube.com/watch?v=UwdY_Ol6uF8

asi tak
    BAMBUSARNA
    BAMBUSARNA --- ---
    https://cs-cz.facebook.com/193203844428379/videos/873997436777731/ nejde tady o zdravy lidí , ale nastolení totalitní vlády a nového světového řadu nic víc nic mín ......Vláda je zkorumpovana banda šmejdů.
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    FINSON: no a pak ať se někdo na vládě diví, že lidi nechtějí nechat testovat svoje děti při nástupu do školy.
    FINSON
    FINSON --- ---
    FINSON: Z čehož teda plyne, že informace, které mojí ženě podala paní z hygieny, byly zcela nepravdivé a zcestné.
    FINSON
    FINSON --- ---
    FINSON: Takže si sám odpovím: OČR je i za Covid jenom na 9 dní. Když zůstane měsíc zavřená školka z důvodu karantény, platí stát OČR rodičům celý měsíc. Když se dítě nakazí a leží s Covidem měsíc doma, dostanou rodiče OČR jako při jakékoliv jiné nemoci jenom na 9 dní, do kterých je započítána i karanténa před testem nebo rozvinutím příznaků. Píšu teda o rodičích zaměstnancích.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Prosimvás, manželka se mi tady vzteky odráží od stropu, tak se chci ujistit:
    ---
    Výchozí situace: 18. ledna detekována nákaza Covid19 u učitelky ve školce, to je taky den posledního kontaktu. Děti ze třídy šly od 19. ledna do karantény, dítě bylo na PCR testu 25. ledna, 26. ledna příšla zpráva s výsledkem "pozitivní". Dítě bylo v izolaci do 17. února, to je den, kdy bylo 3 dny po sobě bez příznaků.
    ---
    O co jde: Manželka byla celou tu dobu od 19. ledna do 17. února s dítětem na OČR (ošetřovačce).
    Dneska volala do ordinace pediatra, že chce OČR ukončit, a od sestry se dověděla, že dostane z těch 30 dní proplaceno standardních 9 dní.
    Na webu MVČR i ČSSZ je to pravda psáno trochu kostrbatě, ale mně připadá, že pokud na tom papíře pro sociálku bude napsáno "nařízená karanténa", proplatí to ženě celé, ne? Podle mě v tom má zmatek ta sestra, přeřeknutí to nebylo, navrhovala ženě, že po těch 9 dnech karantény jí vystaví druhý papír s nemocí dítěte, ale to by bylo zase jenom na 9 dní, takže by nás tímhle kotrmelcem chtěla nechat bez náhrad za 12 dní, kdy se žena starala o C+ dítě - to je nějaká blbost, ne?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Despair Deepens for Young People as Pandemic Drags On - The New York Times
    https://www.nytimes.com/2021/02/14/world/europe/youth-mental-health-covid.html
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    #practical #názor

Nevím úplně kam se obrátit (třeba mě nasměrujete jinam – aktuálně dávám do více potenciálně relevantních auditek)... dotaz za známého.

DOTAZ:
    Jako zaměstnanec nejmenované firmy jezdím nepravidelně do Německa a vztahují se na mě aktuální výjimky pro vstup
    za předpokladu registrace v kombinaci s platným negativním testem.

Je na uvedeném tištěném potvrzení nějaký unikátní kód, který by si mohli příslušníci v Německu ověřovat v nějaké jim
    dostupné databázi? Popřípadě ověřují to i jinak (třeba jen podle osobních údajů)?

Řekněme, že mohu být v brzké budoucnosti vystaven určitému jednání, které nemohu primárně odmítnout z existenčních
    důvodů ale naproti tomu by to v extrémním případě mohlo vést i ke krátkodobému uvěznění nebo pokutě značné částky
    a v neposlední řadě nejspíš i vyhoštění na x let.

Můj šéf je docela "kovboj" a nejsem si úplně jistý, jestli chci brát za jeho rozhodnutí tak velkou část rizika na svá bedra,
    jestli mi rozumíte.

Odmítnout je jistě moje právo a možná volba, nicméně musím brát v potaz i to, že pokud se ohradím, ohrozím obživu 4 lidí,
    kterou teď musím obstarávat právě já.
    MEZZANA
    MEZZANA --- ---
    #world #názor

Pohřební ústavy v LA nestíhají.

Our Funeral Home is Overwhelmed With Bodies
    http://www.youtube.com/watch?v=QdpSgEQKVNE
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    BAMBUSARNA
    BAMBUSARNA --- ---
    PETRPEDROS: lékaři nelečí ty lekají ........http://www.e-regena.cz/covid-19-lze-zlikvidovat-pomoci-cds-a-velmi-ucinne/
    DWAY
    DWAY --- ---
    PETRPEDROS: zena ani dcera nedostaly nic. Ale zas žena to sfoukla praskem proti bolesti a dcera ani nemela priznaky.

Obe lehky prubeh. Doktori jim rekly ze se maji ozvat kdyby se to zhorsilo akorát.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Ahoj, otázka na ty co tuto nemoc prodělali. Jak Vás vaši lékaři léčili?

Dostali jste prášek, sirup proti kašli. Nebo každý kdo tuto nemoc prodělal se léčil jinak?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam