E2E4: No, taky se počítám k těm, kteří současné vládě už nevěří ani slovo. A zvysoka kašlu na to, kam se zrovna dnes musí roušky nosit a kam ne. A riziko, že se nakazím považuju za naprosto minimální.
Prostě už asi rok si to jedu po svým, tedy total HO, z domu jen v nejnutnějších případech a bez ohledu na to, co jim vytáhnul pro dnešek papoušek z klobouku. Mimo domov bez respiratoru ani krok, ze jim lidi na nejake roušky kašlou vidím z okna (a dělat s tím nic nejde a nemá cenu), takže chráním především sebe. Že to chrání i ostatní hned dvakrát (zaprvé když se nenakazím, tak ani nemůžu nakazit jiného, zadruhé i kdybych se nakazil, tak respirátor je určitě lepší ochrana než seprané trenky) je jen přijemný bonus.
S rodinou se setkavam pravidelně. Na videokonferenci.
Dnes jsem nakupoval, pritáhnul jsem toho domu jen něco málo přez metrák. Minule to bylo přez čtvrt tuny. Ale to už je tak půl roku a většina je snězená (trvanlivost zbytku je ještě rok a půl). A samozřejmě to jedu systémem FIFO, takže první na řadu přijdou ty nejstarší zásoby. A jako vždycky z potravin vyhazuju jen obaly a případně slupky, pecky a podobné nejedlé části, protože je zkazit nenechám.
Když Babiš řekl, že není důvod mít doma zásoby na víc než den, tak jsem jen doplnil stav (léta považuju za normální mít zásoby trvanlivých věcí tak aspoň na měsíc, aby člověk nemusel do krámu denně). A opravdu, podle reportu znamých skoro celý příští týden na regálech široko daleko bylo jen pár nejdražších a nejzbytnějších věcí.
Když se rozhodli zpřísňovat, tak si zpřísnili a ob den s výmluvou, že zpřísnění nezabralo zqavřeli řadu dalších věcí - pokud to má dobu týden od nákazy k prvním příznakům, tak za ty dva dny by nepoznali ani kdyby se nově nenakazil jeden jediný člověk - tak komu lžou?!? Prostě se jim chtělo zakazovat, tak si zakazovali, protože prostě proto.
Když vyplodili PSA, jak dlouho se jím dokázali řídit? Den? Dva? Víc to myslím nebylo.
A takhle je to pomalu se vším.
Takže ne, vládě fakt nevěřím, moje zdraví je mi přednější a tak se starám sám a líp. (A ano spoustu jejich opatření považuju za kraviny a buzeraci. Boty se kupovat nemůžou, kytky ano a určitě to nesouvisí s tím, co Babiš "nevlastní" ...)