• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    KRAMERIUS: No, domovem myslim nejen byt, ale i chatku se zahradkou (kam nechodi nikdo cizi, kdo by nebydlel se mnu v byte) a nejake zeleninove zahonky mam jak tam, tak v truhliku v byte. A pri nakupech beru i primerene mnozstvi min trvanlivych veci jako prave te zeleniny a ovoce :)
    No a mrazak plny masa - varit pro me neni zadny problem, takze tech konzerv neni zas tak moc (pokud nepocitam rajske protlaky a sterilovanou zeleninu)
    Takze trochu te soukrome domestikovane prirody mam taky a na dlouhe vylety me stejne neuzilo ani predtim.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    GILHAD: Prosím, choď alespon občas do přírody - ono je to opravdu dobré na zdraví.
    Sedět rok jen doma ti ve výsledku uškodí.
    A jíst mimo konzerv občas čerstvé ovoce a zeleninu taky není špatné.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    E2E4: No, taky se počítám k těm, kteří současné vládě už nevěří ani slovo. A zvysoka kašlu na to, kam se zrovna dnes musí roušky nosit a kam ne. A riziko, že se nakazím považuju za naprosto minimální.

    Prostě už asi rok si to jedu po svým, tedy total HO, z domu jen v nejnutnějších případech a bez ohledu na to, co jim vytáhnul pro dnešek papoušek z klobouku. Mimo domov bez respiratoru ani krok, ze jim lidi na nejake roušky kašlou vidím z okna (a dělat s tím nic nejde a nemá cenu), takže chráním především sebe. Že to chrání i ostatní hned dvakrát (zaprvé když se nenakazím, tak ani nemůžu nakazit jiného, zadruhé i kdybych se nakazil, tak respirátor je určitě lepší ochrana než seprané trenky) je jen přijemný bonus.

    S rodinou se setkavam pravidelně. Na videokonferenci.

    Dnes jsem nakupoval, pritáhnul jsem toho domu jen něco málo přez metrák. Minule to bylo přez čtvrt tuny. Ale to už je tak půl roku a většina je snězená (trvanlivost zbytku je ještě rok a půl). A samozřejmě to jedu systémem FIFO, takže první na řadu přijdou ty nejstarší zásoby. A jako vždycky z potravin vyhazuju jen obaly a případně slupky, pecky a podobné nejedlé části, protože je zkazit nenechám.

    Když Babiš řekl, že není důvod mít doma zásoby na víc než den, tak jsem jen doplnil stav (léta považuju za normální mít zásoby trvanlivých věcí tak aspoň na měsíc, aby člověk nemusel do krámu denně). A opravdu, podle reportu znamých skoro celý příští týden na regálech široko daleko bylo jen pár nejdražších a nejzbytnějších věcí.

    Když se rozhodli zpřísňovat, tak si zpřísnili a ob den s výmluvou, že zpřísnění nezabralo zqavřeli řadu dalších věcí - pokud to má dobu týden od nákazy k prvním příznakům, tak za ty dva dny by nepoznali ani kdyby se nově nenakazil jeden jediný člověk - tak komu lžou?!? Prostě se jim chtělo zakazovat, tak si zakazovali, protože prostě proto.

    Když vyplodili PSA, jak dlouho se jím dokázali řídit? Den? Dva? Víc to myslím nebylo.

    A takhle je to pomalu se vším.

    Takže ne, vládě fakt nevěřím, moje zdraví je mi přednější a tak se starám sám a líp. (A ano spoustu jejich opatření považuju za kraviny a buzeraci. Boty se kupovat nemůžou, kytky ano a určitě to nesouvisí s tím, co Babiš "nevlastní" ...)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BAMBUSARNA: Protože je lepší nenakazit se, než se z toho snažit lékama vyhrabat. Na salmonelózu léky máme a přesto je lepší to kuřecí nežrat syrové.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    můžu emigrovat do jižní koreje?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Tak já si jenom odložím od vedle, taky jeden takový případ "souladu s přírodou"
    Helena Houdová skončila na kapačkách - Super.cz
    https://www.super.cz/...helenu-houdovou-kousnul-na-bali-nebezpecny-pavouk-skoncila-na-kapackach.html
    To je plná huba ezokeců a pak se najednou místo trapné smrti hodí kapačky.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BAMBUSARNA: neber drogy, hlavne psychedelika.
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    Jasne, deti co se treba narodi s rakovinou (whatever) si za ten svuj stav muzou samy a maj to z nevyresenyho strachu. Sireni tehle ezozmrdrskych nazoru by zaslouzilo holi pres chodidla. Sebestredny ezo-ego-maniakalni pseudochytry zvasty.
    Kultury zijici v souladu s prirodou = umirani (nekdy v upornych bolestech) na zcela dnes bezny nemoci jako slepak, otevreny a jiny zlomeniny, zanety zubu apod. Dnesni ezomaniaci by si meli podat zadosti, ze chtej zit v souladu s prirodou a za zadnych okolnosti nepodavat moderni jedy a pekne se lecit cajem a pranou.
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    BAMBUSARNA: Já myslím, že bolívijští domorodci byli s přírodou celkem v pohodě, dokud je nevykosila Cortézova rýma.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    BAMBUSARNA: nemoci se dějí do velké míry náhodně - třeba proto, že jsi podědil nevhodné geny nebo jsi dlouho nevědomky bydlel v domě s rozdrbanou eternitovou střechou. Tvrdit opak znamená neschopnost vyrovnat se s tím, že velká část dění je zkrátka mimo naši kontrolu.
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    BAMBUSARNA: Pal do pice.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    Kill me
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ...And this is why we can't have nice things.
    BAMBUSARNA
    BAMBUSARNA --- ---
    CAIDEL: Mně to moc nezajímá ani jsem to nečetl jenom jsem to tak hodil. Prodělal jsem to a mám svoje postupy , který mně fungují a nejenom mně , ale třeba i v Bolívii, kde to uznali jako lék. Muj pohled je trošku jiný na tuhle plandemii , ale každý má právo na to mít svuj názor a postoj. Důležitá je prevence což znamená strat se o své fyzické tělo a kdo na to kašle tomu se to vymstí . Všichni jsou zodpovědní za svůj imunitní a lymfaticky systém, když bere někde 5 prášku v 60letech má nadváhu,cukrovku a podobný i ne-moci nemuže se divit, že ho to skolí a mužete to skolit i člověka , který je vrcholový sportovec , protože přetežuje své tělo takže ve všem by měl býti harmonii.

    JDE O TO ABY MĚLI LIDI K SOBĚ RESPEKT A ÚCTU , ALE NEJENOM TED , ALE VŽDYCKY.
    Smrt a život jde v ruku v ruce A na smrti neni nic špatného z mého úhlu pohledu je to jenom transfromace. Někdo musí umřít , aby mohl žít. Vše je nezpracovaním strachu v , který máme v sobě.

    A na zázraky věřim , protože žijem na planetě zázraků.
    Krásné dny plné sluníčka , lásky a radosti v téhle zajimávé době.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    BAMBUSARNA: Protože Ivermektin je jen další z řady zázračných léků na Covid (a že už jich bylo), které ale při důkladném zkoumání nejspíš nedělají vůbec nic, nebo dělají jen něco málo, pokud jsou podávány před tím, než je člověku špatně (tzn. prakticky nic moc použitelného) a tak podobně. Nechal jsi se hloupě nachytat. Zase.

    Pokud nevěříš mě, tak tady máš dva týdny staré vyjádření samotného výrobce (který by asi těžko mohl být šťastnější, kdyby se skutečně zjistilo, že zrovna jejich lék na covid zabírá - to by byly zisky!)
    Merck Statement on Ivermectin use During the COVID-19 Pandemic - Merck.com
    https://www.merck.com/news/merck-statement-on-ivermectin-use-during-the-covid-19-pandemic/
    Company scientists continue to carefully examine the findings of all available and emerging studies of ivermectin for the treatment of COVID-19 for evidence of efficacy and safety. It is important to note that, to-date, our analysis has identified:

    - No scientific basis for a potential therapeutic effect against COVID-19 from pre-clinical studies;
    - No meaningful evidence for clinical activity or clinical efficacy in patients with COVID-19 disease, and;
    - A concerning lack of safety data in the majority of studies.

    BAMBUSARNA
    BAMBUSARNA --- ---
    CAIDEL: dobře ty "proti gustu žadný dišputát"
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    SAAYURI: musím po mnoha konverzacích se známými konstatovat, že nyx je hodně uzavřena bublina :-). V reálu bohužel převažují lidi, podepsaní pod komentářemi.
    BLULAJTA
    BLULAJTA --- ---
    Ono by stačilo nevěřit vládě, ale věřit na Covid... :-)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    E2E4: Chapu a rozumim, jak funguje stat, jak fungujou cesi, jak algoritmy... Jen uz je to na me dlouhy a potrebovala jsem ze sebw tu frustraci dostat... ta bohuzel nema vetsinou nic spolecnyho s tim, ze racionalne uvazuju... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam