• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    Jasne, deti co se treba narodi s rakovinou (whatever) si za ten svuj stav muzou samy a maj to z nevyresenyho strachu. Sireni tehle ezozmrdrskych nazoru by zaslouzilo holi pres chodidla. Sebestredny ezo-ego-maniakalni pseudochytry zvasty.
    Kultury zijici v souladu s prirodou = umirani (nekdy v upornych bolestech) na zcela dnes bezny nemoci jako slepak, otevreny a jiny zlomeniny, zanety zubu apod. Dnesni ezomaniaci by si meli podat zadosti, ze chtej zit v souladu s prirodou a za zadnych okolnosti nepodavat moderni jedy a pekne se lecit cajem a pranou.
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    BAMBUSARNA: Já myslím, že bolívijští domorodci byli s přírodou celkem v pohodě, dokud je nevykosila Cortézova rýma.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    BAMBUSARNA: nemoci se dějí do velké míry náhodně - třeba proto, že jsi podědil nevhodné geny nebo jsi dlouho nevědomky bydlel v domě s rozdrbanou eternitovou střechou. Tvrdit opak znamená neschopnost vyrovnat se s tím, že velká část dění je zkrátka mimo naši kontrolu.
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    BAMBUSARNA: Pal do pice.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    Kill me
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ...And this is why we can't have nice things.
    BAMBUSARNA
    BAMBUSARNA --- ---
    CAIDEL: Mně to moc nezajímá ani jsem to nečetl jenom jsem to tak hodil. Prodělal jsem to a mám svoje postupy , který mně fungují a nejenom mně , ale třeba i v Bolívii, kde to uznali jako lék. Muj pohled je trošku jiný na tuhle plandemii , ale každý má právo na to mít svuj názor a postoj. Důležitá je prevence což znamená strat se o své fyzické tělo a kdo na to kašle tomu se to vymstí . Všichni jsou zodpovědní za svůj imunitní a lymfaticky systém, když bere někde 5 prášku v 60letech má nadváhu,cukrovku a podobný i ne-moci nemuže se divit, že ho to skolí a mužete to skolit i člověka , který je vrcholový sportovec , protože přetežuje své tělo takže ve všem by měl býti harmonii.

    JDE O TO ABY MĚLI LIDI K SOBĚ RESPEKT A ÚCTU , ALE NEJENOM TED , ALE VŽDYCKY.
    Smrt a život jde v ruku v ruce A na smrti neni nic špatného z mého úhlu pohledu je to jenom transfromace. Někdo musí umřít , aby mohl žít. Vše je nezpracovaním strachu v , který máme v sobě.

    A na zázraky věřim , protože žijem na planetě zázraků.
    Krásné dny plné sluníčka , lásky a radosti v téhle zajimávé době.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    BAMBUSARNA: Protože Ivermektin je jen další z řady zázračných léků na Covid (a že už jich bylo), které ale při důkladném zkoumání nejspíš nedělají vůbec nic, nebo dělají jen něco málo, pokud jsou podávány před tím, než je člověku špatně (tzn. prakticky nic moc použitelného) a tak podobně. Nechal jsi se hloupě nachytat. Zase.

    Pokud nevěříš mě, tak tady máš dva týdny staré vyjádření samotného výrobce (který by asi těžko mohl být šťastnější, kdyby se skutečně zjistilo, že zrovna jejich lék na covid zabírá - to by byly zisky!)
    Merck Statement on Ivermectin use During the COVID-19 Pandemic - Merck.com
    https://www.merck.com/news/merck-statement-on-ivermectin-use-during-the-covid-19-pandemic/
    Company scientists continue to carefully examine the findings of all available and emerging studies of ivermectin for the treatment of COVID-19 for evidence of efficacy and safety. It is important to note that, to-date, our analysis has identified:

    - No scientific basis for a potential therapeutic effect against COVID-19 from pre-clinical studies;
    - No meaningful evidence for clinical activity or clinical efficacy in patients with COVID-19 disease, and;
    - A concerning lack of safety data in the majority of studies.

    BAMBUSARNA
    BAMBUSARNA --- ---
    CAIDEL: dobře ty "proti gustu žadný dišputát"
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    SAAYURI: musím po mnoha konverzacích se známými konstatovat, že nyx je hodně uzavřena bublina :-). V reálu bohužel převažují lidi, podepsaní pod komentářemi.
    BLULAJTA
    BLULAJTA --- ---
    Ono by stačilo nevěřit vládě, ale věřit na Covid... :-)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    E2E4: Chapu a rozumim, jak funguje stat, jak fungujou cesi, jak algoritmy... Jen uz je to na me dlouhy a potrebovala jsem ze sebw tu frustraci dostat... ta bohuzel nema vetsinou nic spolecnyho s tim, ze racionalne uvazuju... :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SAAYURI: žiješ ve state kde polovinu obyvatel považuje covid za mediální humbuk a polovina obyvatel chodí s covid příznaky do práce. zdroj průzkum pro WHO:

    Češi vládě nevěří. Polovina jich chodí do práce i s příznaky - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...lanek/cesi-vlade-neveri-polovina-jich-chodi-do-prace-i-s-priznaky-40350554

    na druhou stranu, situace není černobílá, aby se dala shrnout do ano/ne, ale je to 50 odstínů šedi. těch co na to serou zvysoka

    a Facebook má algoritmy, jejich cílem je aby to vypadalo že každý kontroverzní téma je půl na půl, protože jedině tak je nejvíc zapojení a tím pádem příjmů pro facebook..
    OKENA
    OKENA --- ---
    ACIDQA: soucítím, pracuji jako vedoucí v pobytové soc.sluzbe a tohle velmi dobře znám. Nepolevuj v zodpovědné hysterii!
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    YBUKO: Jasny, tomu rozumim, tam to furt nekdo hejtuje, ale i tak...
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    SAAYURI: to nemusi byt nutne presny vzorek, ale nejaka anticovid skupina, co se tam presunula hejtovat z jine anticovid diskuze, kam si tohle vlakno nasdilela. Dam boty za to, ze kdyz se ty komentare rozkliknou, tak to budou lidi i mimo Prahu 7.
    STENNY
    STENNY --- ---
    SAAYURI: Nejmenovaná velká ZŠ poblíž Prahy: Učitelé přestali vesměs kafrat, že je to jen blbá rýma a že proč by měli něco dodržovat, až když zemřel třetí kolega. Spory s rodiči na téma "ne, tady si tu roušku nesundáte; ano, když to uděláte, schůzka končí a támhle jsou dveře" odhaduju tak na 40% setkání.
    Debatní kolečko ohledně testování odhaduju ještě ostřejší, tj. že se nadpoloviční část rodičů postaví proti.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    SAAYURI: mně, omlouvám se...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam