• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    Na lockdown je už pozdě, šanci jsme promeškali, říká miliardář Janeček - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/...kdown-je-uz-pozde-sanci-jsme-promeskali-rika-miliardar-janecek-144090
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TRISSIE: My byli na tom drive-in.... takže z auta jsem brala jen Lucku....k sobě na klín...
    Ale principiálně si myslím, že je to stejný.... Přesně - nejste ani první ani poslední a v odběrové ambulanci se dá předpokládat existence pozitivních lidí.... rozdíl je s razítkem / bez razítka.... obzvláště při současné míře pozitivity....
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NIENNA: tak já budu víc než řidič, budu muset do odběrové ambulance... ale určitě nejsme ani první ani poslední ve stejné situaci.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TRISSIE: Ano. Ptala jsem se na to výslovně - zda nás všechny může na testy dovézt jediný řidič v domácnosti, co je zároveň jediný Covid + testovaný s příznaky v domácnosti....
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Technický dotaz - pokud jsem pozitivní a s nařízenou izolací, furt můžu jet jako doprovod nezletilého dítěte na povinné PCR testy, že jo? (samo vlastním autem, s respirátorem a tak vůbec).

    Došli dospělí negativní členové domácnosti, svou matku kardiačku pravděpodobně nakaženému dítěti vystavovat nebudu, a tříletá tam těžko dojde sama, že. Ale explicitně povolené jsem to nikde nenašla.
    TUILE
    TUILE --- ---
    cetla sem ty vyjimky.
    pod co se da zahrnout prohlidka zajemcu o pronajem nemovitosti?
    ja jen na co si muzu napsat to cestny prohlaseni.
    KLX
    KLX --- ---
    PAN_ILFORD: Naopak. Já moc děkuji za duplicitu. Vidím prvně a jsem za to moc rád- Skvělý rozhovor a ještě jednou děkuji za post
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    MINERWA: Nech to! Opakovani matka moudrosti, fakt ze jo. Nikdo necte 1000 dozadu, zvlast v dobe diskuzi v odbornych auditech. Kdo videl, pujde dal, kdo nevidel, Tvuj odkaz na duplicitu je jen dalsi zbytecny post.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    Mgr. Filip Tvrdý, Ph.D., Pseudovědci, konspirátoři a hranice kritického myšlení
    https://www.youtube.com/watch?v=U4mYncH0378
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    Zdeněk Hel ve streamu. Dal jsem to celý.
    O koronaviru a opatřeních se Zdeňkem Helem - Zpátky mimo téma
    https://www.youtube.com/watch?v=UYjVqsKyagk&t=2710s
    PAVELK
    PAVELK --- ---
    MINERWA: Proc ne? Kdyz tam clovek sezene praci kam zapadne.
    V lete tam jsou docela neprijemny vlhky vedra, ale jinak ok.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    E2E4: Tak ja vim, ale ja si rad rejpnu :)
    Stejne jako je jasny, ze nikoli "půlka lidí chodí s příznaky do práce" (tolik lidi s priznaky tu zatim snad ani zdaleka neni), ale ze "půlka lidí s příznaky chodí (i přes to) do práce" ... :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    GILHAD: tak jestli člověk vládě věří nebo ne je jedno, zavádějící titulek, hlavní na tom průzkumu je, že půlka lidí chodí s příznaky do práce..
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    KRAMERIUS: No, domovem myslim nejen byt, ale i chatku se zahradkou (kam nechodi nikdo cizi, kdo by nebydlel se mnu v byte) a nejake zeleninove zahonky mam jak tam, tak v truhliku v byte. A pri nakupech beru i primerene mnozstvi min trvanlivych veci jako prave te zeleniny a ovoce :)
    No a mrazak plny masa - varit pro me neni zadny problem, takze tech konzerv neni zas tak moc (pokud nepocitam rajske protlaky a sterilovanou zeleninu)
    Takze trochu te soukrome domestikovane prirody mam taky a na dlouhe vylety me stejne neuzilo ani predtim.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    GILHAD: Prosím, choď alespon občas do přírody - ono je to opravdu dobré na zdraví.
    Sedět rok jen doma ti ve výsledku uškodí.
    A jíst mimo konzerv občas čerstvé ovoce a zeleninu taky není špatné.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    E2E4: No, taky se počítám k těm, kteří současné vládě už nevěří ani slovo. A zvysoka kašlu na to, kam se zrovna dnes musí roušky nosit a kam ne. A riziko, že se nakazím považuju za naprosto minimální.

    Prostě už asi rok si to jedu po svým, tedy total HO, z domu jen v nejnutnějších případech a bez ohledu na to, co jim vytáhnul pro dnešek papoušek z klobouku. Mimo domov bez respiratoru ani krok, ze jim lidi na nejake roušky kašlou vidím z okna (a dělat s tím nic nejde a nemá cenu), takže chráním především sebe. Že to chrání i ostatní hned dvakrát (zaprvé když se nenakazím, tak ani nemůžu nakazit jiného, zadruhé i kdybych se nakazil, tak respirátor je určitě lepší ochrana než seprané trenky) je jen přijemný bonus.

    S rodinou se setkavam pravidelně. Na videokonferenci.

    Dnes jsem nakupoval, pritáhnul jsem toho domu jen něco málo přez metrák. Minule to bylo přez čtvrt tuny. Ale to už je tak půl roku a většina je snězená (trvanlivost zbytku je ještě rok a půl). A samozřejmě to jedu systémem FIFO, takže první na řadu přijdou ty nejstarší zásoby. A jako vždycky z potravin vyhazuju jen obaly a případně slupky, pecky a podobné nejedlé části, protože je zkazit nenechám.

    Když Babiš řekl, že není důvod mít doma zásoby na víc než den, tak jsem jen doplnil stav (léta považuju za normální mít zásoby trvanlivých věcí tak aspoň na měsíc, aby člověk nemusel do krámu denně). A opravdu, podle reportu znamých skoro celý příští týden na regálech široko daleko bylo jen pár nejdražších a nejzbytnějších věcí.

    Když se rozhodli zpřísňovat, tak si zpřísnili a ob den s výmluvou, že zpřísnění nezabralo zqavřeli řadu dalších věcí - pokud to má dobu týden od nákazy k prvním příznakům, tak za ty dva dny by nepoznali ani kdyby se nově nenakazil jeden jediný člověk - tak komu lžou?!? Prostě se jim chtělo zakazovat, tak si zakazovali, protože prostě proto.

    Když vyplodili PSA, jak dlouho se jím dokázali řídit? Den? Dva? Víc to myslím nebylo.

    A takhle je to pomalu se vším.

    Takže ne, vládě fakt nevěřím, moje zdraví je mi přednější a tak se starám sám a líp. (A ano spoustu jejich opatření považuju za kraviny a buzeraci. Boty se kupovat nemůžou, kytky ano a určitě to nesouvisí s tím, co Babiš "nevlastní" ...)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BAMBUSARNA: Protože je lepší nenakazit se, než se z toho snažit lékama vyhrabat. Na salmonelózu léky máme a přesto je lepší to kuřecí nežrat syrové.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    můžu emigrovat do jižní koreje?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Tak já si jenom odložím od vedle, taky jeden takový případ "souladu s přírodou"
    Helena Houdová skončila na kapačkách - Super.cz
    https://www.super.cz/...helenu-houdovou-kousnul-na-bali-nebezpecny-pavouk-skoncila-na-kapackach.html
    To je plná huba ezokeců a pak se najednou místo trapné smrti hodí kapačky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam