• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    SEVEN
    SEVEN --- ---
    TAPINA: Já tu mám puštěný rádio celej den a v posledním týdnu jsem nenašla jediný, kde by to nebylo několkrát za den.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SAAYURI: diky, to je prave ono. ze by mel nekdo reakci takhle dlouho, jako mama, jsem jeste nevidela. tak snad je to reakce nebo opravdu nejaka jina viroza. strevni chripka napriklad podle ty sracky.
    tata 67 let byl pred 2 tydny taky na pfizeru a reakci nemel vubec zadnou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SEVEN: Já jsem to taky ještě nikde nezachytila.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SEVEN: nejsi cilovka, tak se nediv. (reklamy na vložky nebo Babiše nás taky serou :)

    obecně některý lidí věří na adjuvanty a autismus a čipy, ty nepřesvědčí žádná kampan, takže očkovací kampaně mají být cílene na ty váhavé..

    jak zrovna tahle zafunguje - netuším.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    SEVEN: byla popírač do tý doby, než můj bratr řekl, že je to kráva, cca 14 dní zpět, a stala se popíračem díky kámoškám 55+ s digitální debilitou
    SEVEN
    SEVEN --- ---
    MINERWA: Jo aha, že byla doteď odpírač, to jsem nevěděla.
    No dobře, tak možná to pár lidí přesvědčí, asi hlavně v tý TV, na kterou tyhle lidi koukají furt. Ale stejně mě štve. Jenom na rockovým rádiu včera snad desetkrát :-(
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    SEVEN: vždyť ti píšu, že mojí mámu (dřívější velkou podporovatelku Peterkové) to dohnalo k tomu se mě zeptat, v kolik hodin tam otvíraj, já myslim, že to je dobře
    SEVEN
    SEVEN --- ---
    MINERWA: Ehm, píšu: kdyby nešlo o moje zdraví. Takže revolta z mojí strany nehrozí.
    Ale takováhle kampaň je extrémně otravná a nedělám si iluze, že by mohla přesvědčit k očkování někoho, kdo ho doteď neměl v plánu. Plus může naopak odradit lidi, co jsou rozhodnutý tak napůl, jakože možná, ještě nevím jistě... Jinak řečeno, koho by hlavně měla přesvědčit, spíš odradí.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    SEVEN: jako já tu tvojí revoltu chápu, ale ne každej je jako zarputilý malý dítě, který dělá věci natruc :P
    SEVEN
    SEVEN --- ---
    MINERWA: Na TV nekoukám, ale je to na všech rádiích (i těch internetových, kde jinak skoro žádný reklamy nejsou) a taky běží bannerová kampaň na internetu. To muselo stát prachů...
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    SEVEN: a moje máma se mě ptá, v kolik otvíraj v tom našem očkovacím centru, já jí píšu: "ty vole, to se musíš nejdřív zaregistrovat" a ona že prej všechno ví, a že jsem úplně blbá, že jí to píšu, a že neví, jestli tam otvíraj v 6 nebo v 7 ráno, tak jí znova píšu:"to se musíš zaregistrovat! a oni ti pak pošlou čas, těžko tam budou fronty".... no, na to už mi neodpověděla, protože neumí přiznat barvu, musela jsem si vyhledat, o čem mluvíš, viděla jsem jednou, nemám tv
    SEVEN
    SEVEN --- ---
    Skoro se bojím otevřít plechovku, aby na mě nevykouknul Pafko s reklamou na očkování. To si fakt někdo myslí, že takovým kobercovým náletem přesvědčí nerozhodnutý lidi k očkování?
    Já se teda očkovat nechám, jakmile to bude možný, ale ta reklama mě neskutečně vytáčí. A jít o něco jinýho než o moje zdraví, asi bych měla nutkání se na celou věc natruc vybodnout.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: (trochu nižší)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    CORNELA: nevím jestli vidíš o pár příspěvků niz, jedná se o Číňanku s čínským očkováním.. ta na to asi nemá ten správnej papír navíc i objektivně ty čínský vakcíny mají nižší účinnost..
    ACKO
    ACKO --- ---
    CORNELA: jo testujou, když maj očkování ze zahraničí
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ACKO: čínský očkování vs čínský antigenní testy říkáš? :)

    v principu by se to nemělo dít, nejspíš falešná pozitivita toho Ag testu..

    pokud to řešíš jako praktický problém, zkusil bych asi nějaké jiné / kvalitnější Ag testy nebo lépe dělat PCR pooling testy.

    a mezinárodní uznávání vakcín (zejména těch pochybnějších / méně účinných / co pokud budou některé výrazně jinak fungovat na nové varianty viru) je holt důležitá ale stále otevřená otázka..
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: Mamka i tatka byli, mamce je 58, mela AZ, reakce se dostavila v noci (ockovana v poledne), bolest svalu a kloubu a v miste vpichu, druhy den to bylo ok, byla unavena, treti den uplne v pohode. Vedle v medicine psali, ze to za 24-48 hodin odezni. Tatkovi je 60, byl na Pfizeru, reakce zadna ani poprvy, ani podruhy. Ale AZ funguje na jinym principu, nez Pfizer. Jeste teta, te je 70, byla na Moderne a taky bez reakce.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GILHAD: ja jsem prave nekde jednim okem cetla, ze reakce byva spise az po druhe davce a vice u mladych lidi, takze variantu, ze ma dneska uz sestym dnem reakci na 1. davku pfizeru, jsem nejak nebrala v potaz. snad je to takhle.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    POZITRON: Po ockovani se da ocekavat reakce, protoze organizmus (dle sveho mylneho presvedceni) "bojuje s nemoci" (a to je presne to, proc se ockuje, aby se tim "bojem" vycvicil a udelal si obranne prostredky proti te opravdove nemoci) - cili nejaka primerena reakce na ockovani je znamkou, ze nejspis zabralo.

    Ja se davam ockovat kazdy rok proti chripce, druhy den me rameno boli, jako by me nekdo prastil a vetsinou cely den prospim (a neni mi tak uplne dobre, i kdyz spatne taky ne, ale citim to). Proti COVIDu jsem uz dostal obe ockovani, kazde bylo asi tak dvakrat horsi, nez proti te chripce a misto jednoho dne trvalo dva. (Manzelka to tradicne snasi hur, taky ji hur bylo) (Teda jako absolutne porad nic extra, ale jako v porovnani s tim ockovanim proti chripce jo.) A skoro sichr jsem COVIDem nakazeny nebyl ani naznakem (protoze prakticky nemam jak).

    Takze asi tak. Nemusi jit o problem, ale o to, jak mama snasi ockovani obecne a proti COVIDu zvlast.
    ACKO
    ACKO --- ---
    E2E4: hele prý máme ve škole číňanku, očkovanou jejich očkováním už asi před dvěma měsící a antigenní testy má furt pozitivní, PCR v pořádku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam