• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    My s mužem jsme po 1. dávce (on Pfizer, já Moderna) cítili jen 3 dny bolest v ruce, jinak nic. Po 2. dávce jsme kromě bolesti ruky oba druhý den ulehli s horečkama (nad 38°C). A syn (13 let) po 1. dávce jen bolest ruky a po 2. dávce kromě třídenní bolesti ruky druhou noc po očkování lehce zvýšená teplota 37,2°C.
    ERIKMRX
    ERIKMRX --- ---
    PISTA1: U nas prvni dávka probihala tak, ze jsme s pritelkyni odpadly po 2h .. unava jak prase... a na druhej den jsme sotva zvedly ruku.... :D po 2 dnech jsme byly cajk.... u druhy davky to bylo mnohem lepsi¨
    ERIKMRX
    ERIKMRX --- ---
    Mam za sebou s rodinkou Covid... Máme za sebou 2 dávky Pfizeru.... a jsme za hotelu... no a 3.9 hotel konecne otevre od 03/2020.... vypomáhám na jiném hotelu ... a verim ze uz se vse vraci do normálu... i kdyz vidim nase zahranicni hosty a i ty turemsky.... jak pravidla... :D
    Uz aby to bylo za nama....
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Would It Be Fair to Treat Vaccinated Covid Patients First? | WIRED
    https://www.wired.com/story/would-it-be-fair-to-treat-vaccinated-covid-patients-first/
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Dneska druhá dávky Pfizeru, už se to zase rozjíždí stejně jako u první. Pokud mám ruku podloženou tak v pohodě, ve chvíli kdy jí zvednu tak pěkně bolí. Nataženou jí nedám vodorovně. Sem zvědavej jestli zítra zas totálně odpadnu a vyžeru si většinu nežádoucích jako minule.
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    CYBER_GEORGE: ted se divam na SUKL a ctu toto: "tato vakcína se smí podávat současně s vakcínou obsahující tyfoidní Vi kapsulární polysacharid a/nebo inaktivovaný virus hepatitidy A".

To, ze pro TYPHIM Vi plati neco jineho je pekne, ale o tom se ted nebavim.
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    CORNELA: ten obrazek nize se ale tyka TYPHIM Vi, ne Stamarilu, ufff.
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    CORNELA: tak 2 rekneme jeste ano, ale 3 behem tak kratke doby mi proste uz prijdou na telo moc, resp. nedivim se, ze se pak vyskytnou nejake neprijemne vedlejsi ucinky. Navic pokud tedy jednou chces kombinovat Stamaril s vakcinou proti zloutence, tak to tusim jde jen proti hepatitide A.

Ja se pred ockovanim kazdopadne ridil timhle (protoze jsem byl prave v Avenieru) a bez jedineho problemu. Oproti tomu znam lidi, kteri sli do podobnych divocin a pak na tom byli tak spatne, ze nakonec ani neodcestovali, protoze toho proste nebyli schopni.
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    CORNELA: tak teoreticky to muzes smichat urcite. :) Mne zajima, jake to muze mit nasledky.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    CORNELA: v českým ne, tady píšou že ve stříkačce nemíchat ale dát do jinýho místa. ale s tyfem a HepA vyloženě můžou jít najednou

Stamaril powder and solvent for suspension for injection in pre-filled syringe - Summary of Product Characteristics (SmPC) - (emc)
    https://www.medicines.org.uk/emc/product/1683

jediný kde píšou že se to nesmí dávat najednou s ostatními vakcinami je tady

Vakcína Stamaril | AVENIER - Očkování a cestovní medicína
    https://www.ockovacicentrum.cz/cz/stamaril
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    E2E4: ja osobne jsem byl v Avenier a ti u jimi pouzivane vakciny (Stamaril) jasne uvadeji, ze dalsi ockovani je mozne nejdriv za 4 tydny - jedinou vyjimku predstavuji vakciny podavane usty. Pokud tedy nekdo jiny tvrdi, ze je mozna (a bezpecna) podobna kombinace, tak bych byl minimalne hodne opatrny.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    :)
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    TAPINA: MINERWA --- --- 10:42:15 4.6.20211
    DARKSUN: já myslim, že to je dr, a tak jsem si našla jiného
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MINERWA: Něco se ti nezdá na postupu doktora -> jdeš si vyžádat druhý názor jiného = správný postup
    Něco se ti nezdá na postupu doktora -> doktoři jsou kreténi co se honí jen za ziskem a budeš se léčit radši bylinkama a biorezonancí = špatný postup
    Nic složitějšího v tom až tak není.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    DARKSUN: já myslim, že to je dr, a tak jsem si našla jiného
    tak já teda kovid beru jako spásu, i když to zní divně, doufám, že díky němu vynaleznou univerzální lék na zánět štíné žlázy ad postcovid syndrom a nebudeme si muset ničit vnitřnosti pokusama
    DARKSUN
    DARKSUN --- ---
    MINERWA: dopredu to proste nepoznas... takova je realita... kazdy clovek je jiny a jinak na nej nektere leky funguji...
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    "je jí blbě z těhle léků, tak jí zkusíme dát léky pro lidi, kteří neumí trávit laktózu, to je jedno, že ona jí tráví úplně v pohodě"
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    DARKSUN: má to něco společného s doktorama, když se bavíme o důvěře k nim, metoda pokus omyl ti vyhovuje, jo?
    DARKSUN
    DARKSUN --- ---
    MINERWA: co to ma spolecneho s ockovanim? A ano, jsou ruzne leky a ruzne typy lidi. Nektere leky se nehodi pro kazdeho a je potreba pouzit jine...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam