CAIDEL: Prosím Tě, odkaž mě na nějaký neproblematický zdroj informací ke covidové situaci u nás. Vážně bych ho rád znal.
Na ČSÚ se dá najít
toto, ale
tato stránka je jako napotvoru už přinejmenším 2 měsíce rozbitá.
Statistika na webu MZ se dělá, jak si lze přečíst
zde tak, že mezi covidové pocienty se počítají všichni s pozitivním testem, bez ohledu na důvod hospitalizace.
Ministr zdravotnictví Blatný tvrdil tuším v březnu senátorům, že očkovaní se nemohou nakazit ani nákazu přenášet. Co tvrdí Vojtěch dnes, asi nemusím opakovat.
Jak referují média, k tomu mi přijde ilustrativní
tento odkaz. Hned pod větou "Z dat vyplývá, že nejúčinnější ochranu mají ti, kteří se nechali očkovat a covid-19 prodělali." je graf, z něhož vyplývá, že ti, kteří nemoc prodělali, mají velmi dobrou ochranu bez ohledu na to, zda se nechali nebo nenechali -- ani jedni nejsou vůbec vidět mezi denními přírůstky na JIP nebo ve špitálech vůbec.
Aby bylo jasno, já si nemyslím, že vím, jak to je. Pro sebe jsem se po zralé úvaze nějak rozhodl, ale ani by mě nenapadlo po někom jiném chtít, aby se rozhodl stejně jako já. Nicméně mě hodně zaráží, kolika moudrým a osvíceným lidem tady na nyxu i běžným lidem jinde vůbec nepřekáží, že oficiální místa vydávají prohlášení, která jsou dobře z poloviny
očividně manipulativní až lživá. Mě to vede k závěru, že i ta část, u které to není do očí bijící, je silně podezřelá, a beru to tedy tak, že důvěryhodná data prostě k dispozici nemám. Budu rád, když mě na nějaký jejich zdroj nasměruješ.