• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    TAPINA: ne, já navrhuju skočit po toho po hlavě jako za starejch dob
    KRAMERIUS: MINERWA s těma příznakama si nejsem jistá
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    MINERWA: Očkovaní se testujou stejně často jako neočkovaní (v mém okolí ano, testovací místa jsou snadno dostupná) - nemaji to sice povinné, ale zase to mají zadarmo.
    Po 1.11. ubylo testů hlavně u neočkovaných.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MINERWA: Bože, ty to vidíš :D Takže ty vážně navrhuješ jako realistické řešení doživotní izolaci všech lidí na planetě? Protože jinak se to holt bude roznášet.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    E2E4: asi? no my ho budeme mít kvůli očkovanejm, ti roznáší nákazu, ostatní se testujou
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MINERWA: protože to očkování šíření nezabrání úplně, jen ho zmírnuje. ale asi nebudu mít plný nemocnice a lockdowny. my jo. hádej proč?
    XAJA
    XAJA --- ---
    E2E4: a este aj od mararov! takze vlastne od sorosa. a sme zase doma:)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    a proc neslo 3000 zidu pred utokem na WTC do prace? samy otazky.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    jaktože to v Portugalsku jde nahoru?
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Děcka, chtěl bych se vás upřímně na něco zeptat.
    Předem upozorňuju, že se nejedná o nějaký trollení, a byl bych rád, kdyby mi neodpovídali vyložení kovidoví fanatici.
    Ty fanatiky bych asi měl objasnit (ach jo, už teď vidím, že to bude mnohem delší, než jsem chtěl). Jako u každý globální věci, i u C-19 (a zejména u něj) pochopitelně vznikly skupiny, tábory, v současnosti teda zejména z hlediska vakcinace. Vychází mi, že vedle nějakýho menšího středu jsou tu dvě hlavní, velký skupiny, na každý straně jedna. Každá ta skupina má samozřejmě svý extrémy, což jsou malý skupinky vystrčený úplně na okraji, na pólech. U skupiny "neočkovanejch" je to extrém á la "ve vakcínách jsou čipy od Gatese", u skupiny očkovanejch je to něco jako "povinná vakcinace rovnou do dělohy a roušky i v lese". Trošku nadsázky, abych to vyjasnil. A když tak nad tím uvažuju, možná už tenhle náhled – kterej považuju za velice férovej – bude pro někoho problém. Vypadá to totiž, že všem lidem z tý velký skupiny "neočkovaní" jsou přisuzovány atributy skupiny "čipy". Tzn. nemaj vlastní úsudek, svéprávnost a všichni jsou to idioti. Je to samozřejmě klasickej argumentační faul a nesmysl, ale... inu, když černobílost, tak černobílost. A analogie z opačnýho pólu se zdá bejt spíš vzácná. Hm.

    Tolik na úvod. Mám kocovinu, a prosím vás tudíž o trochu trpělivosti. Teď ty dotazy.

    Proč se netestujou očkovaní?

    Ale vážně. Proč? Nechci nikomu nic podsouvat, ale není třeba možný, že by se pak oficiálně muselo uznat, že (necháme-li teď stranou "rizikáče") ty vakcíny jsou z globálního hlediska na hovno a celý je to mimo jiný jeden velkej kšeft? A že ty vakcíny a testy jsou kšeft gigantickej, je doufám známo (i když v médiích o tom nějak nepíšou). Někdo by mluvil i o sociálním inženýringu, ale to nechme stranou.
    Mohl by někdo uvést nějakej skutečnej argument? Já jsem totiž ještě žádnej neslyšel, a ačkoli tenhle text nemůže nevyznívat sarkasticky (a bylo asi velmi rychle jasný, kde se osobně nacházím, resp. kde se určitě nenacházím), prostě by mě to zajímalo. Víme snad už dneska, že ta vakcína to jenom zmírňuje (hlavně teda pro rizikový skupiny, že jo), ale ani "nakažení", ani přenosu nezabrání, je to tak? Shodneme se na tomhle? Jo, něco snižuje. A prosil bych skutečnou argumentaci, ne papouškování keců aparátčíků typu Vojtěch nebo Prymula. Tvrzeno bylo něco jinýho, ale zkrátka je to takhle.

    Druhá věc: To vám fakt nevadí ta cenzura? A víte o ní vůbec? Protože je gigantická (ty velký internetový hráče snad nemusím jmenovat) a rozmáhá se i v našem českým rybníčku (aktuálně viz třeba blog Aktuálně).
    Jako, můžete bejt z hlediska kovidu přesvědčení, o čem chcete, ale řekněte mi: kdy naposled v historii lidstva byla cenzura pozitivní věcí, která vedla k něčemu dobrýmu? Že by teda tohle poprvý v historii byla výjimka? Takováhle – statisticky a historicky vzato – banální epizoda?
    Promiňte vy všichni, kterejch se ta věc dotkla na osobní úrovni (rodina...), ale já tu mluvím o něčem jiným, ok?
    Tohle mě fakt zaráží – že to ani mladejm, vzdělanejm lidem nevadí. Chápu, přesvědčení je jedna věc, ale princip je snad vždycky princip, ne? Nebo se to někdy nedávno změnilo, a nikdo mi o tom neřekl?
    Zase sarkasmus, ale myslím to kurva vážně. Tohle je totiž hodně znepokojující, a jediný, co vidím, jsou přikyvující lidi. Mluvící jako roboti. Chrlící čísla. Fráze. Chtělo by to se nad tím zamyslet.
    I na Nyxu mizej rychlostí blesku třeba vtipy vyznívající opačně, než jak udává jasnej oficiální hlavní proud strany a vlády. Chápu, je to omínusováno, tak je jakože důvod, ale přátelé... opravdu? Když si tady (kdekoliv) někdo dovolí vyslovit jakýkoli pochyby nebo vykročit nějak víc mimo kolej oficiálního narativu, vrhne se na něj okamžitě vzteklej dav a pomocí výsměchu ho naprosto deklasuje. Tohle vám taky přijde normální? Mladejm lidem s angličtinou, vzděláním a přístupem k internetu? (Teď zním jako dědek, je mi 39.) Myslím, že to byl Oscar Wilde, kdo řekl, že když se člověk přistihne, že si myslí totéž co většina, je načase se zamyslet.

    Třetí věc: Tihleti experti. Odborníci. Ach jo. Všiml si někdo z vás, že na celou tu věc ohledně kovidu, vakcín a všeho toho kolem se názory i ve vědecký obci liší? A s tímhle bodem souvisejí i masmédia (kapitola sama pro sebe). Je totiž zcela zjevný a nepopiratelný (ať se to komu líbí nebo ne), že přestože jsou tu minimálně řekněme dva tábory, takovejch 95 % prostoru v masmédiích (ať už tv nebo net) má tábor prosazující tu všudypřítomnou vakcinační agendu. Přitom ti lidi leckdy ani nejsou odborníci přímo z branže. A hlasy opačnýho tábora jsou dehonestovány a potlačovány až na půdu. To vám tohle nevadí? Nebo zeptám se jinak: nevadilo by vám, kdyby se takovýhle procentuální rozložení pozornosti týkalo jiný globální záležitosti, ať už migrace, ekologie, válek nebo čehokoli jinýho? Ještě jednou: z hlediska kovidu a souvisejících opatření neexistuje nic jako jednoznačný závěry a uniformní, jasný vědecký přesvědčení, i kdyby jenom proto, že je ta záležitost příliš nová. Ale předpokládám, že i tohle tvrzení samo může někomu dělat problém. Další věc pak je, jakým způsobem člověk přijímá informace, jak má zpracováno konfirmační zkreslení, sociální bubliny atd., to je záležitost individuálního svědomí.
    Když ty odborníky postavíme vedle sebe, tak jedinej rozdíl (kromě postoje k daný věci) je ten, že jedni jsou – i přes minulý chyby – mainstreamem masivně protěžováni, zatímco ti druzí nejenom že ne, ale nelze si nevšímat (je-li člověk ovšem schopen objektivity) dehonestace a podobnejch falší. Není to nikomu z vás nijak podezřelý? Je to v pořádku?

    Čtvrtá věc: Nepřijde vám divný, jak se všechny ty "konspirační teorie" a "dezinformace" ohledně Covid pasů pro cestování, Covid pasů pro normální služby, dalších dávek vakcín, "tečky" (tentokrát už ano) a čísel (kolik že procent naočkovanejch leží v nemocnici?) jedna za druhou v řádech měsíců vyplňujou? To vám tam vážně nebliká ani jedna jediná červená kontrolka?
    Taky jsem si všiml, že je už prakticky zakázáno klást jakýkoli otázky. Ale někde jsem viděl hlášku, že pokud jsou zakázány otázky, pak se určitě nejedná o vědu...

    Hele, ptám se fakt upřímně: to vážně nikomu z vás na celý tý věci nic ani trochu nesmrdí?
    Mohl bych tu mluvit o psychologii (ego, omylnost), antropologii (člověk – tvor společenský, součástí davu), pohodlí vs. strachu maskovaným za výsměch a dalších, ale nechci text úplně takhle stavět. A to, že ty příkazy atd. přicházej od dneska už oficiálně nedůvěryhodnejch, korupčních politiků, by snad taky trochu mělo hrát nějakou roli, aspoň teda rozum tak velí.
    Všimli jste si, jak snadno se nechala společnost rozdělit? Když se taková věc stane, většinou z toho nějaká třetí strana mohutně těží.

    Bylo by toho mnohem víc, ale nechám to už. Já nevim, prostě mi přijde, že lidi jako by poslední dobou absolutně přestali přemejšlet. Strach se dal vždycky perfektně využívat, dělali to lidi před desítkama, stovkama i tisícema let, nic novýho pod sluncem. Ale myslel jsem si, že aspoň na mladý lidi nemůže mít propaganda už takovej vliv jako kdysi. V práci nám hraje rádio a tam neustále běžej reklamy, v rámci nichž jsou tam vyloženě zesměšňováni (!) lidi, který si nenechali tu experimentální vakcínu od jakejchsi korporací vpíchnout (kvůli čemuž pak jakože nemůžou někam na dovolenou – protože o to jde myšlence vakcinace především, že jo).
    Kam se podělo žij a nech žít? Jako neočkovanej nikoho ve skutečnosti neohrožuju, to už snad dneska lidi vědí, ne? (Samozřejmě nelezu do starobinců nebo na JIP.) Nebo možná má někdo i s takovým tvrzením potíž...?

    Ono jde o tohle: já nemám problém s konceptem vakcinace C-19 jako takový. Myslím si, že některejm lidem to opravdu může pomoct, a rozhodně je každýho věc, co se svým tělem dělá. Problém je v poměru. Takový to klasický pro a proti napsaný vedle sebe na papíře. Když si vezmu, kolik nesrovnalostí, zcela zjevný manipulace, vyloženejch lží a celkovýho bordelu kolem těch vakcín je (včetně funkčnosti diametrálně nižší oproti bombastickýmu avízu), pak absolutně nic NEOPRAVŇUJE státní aparát vytvářet takovejhle masivní nátlak na vakcinaci a takovýmhle způsobem znepříjemňovat neočkovanejm (zdravejm) lidem život. Je to prostě nepoměr.
    A stará se taky někdo o to, co ta šílená segregace udělá s psychikou malejch dětí? Pamatuje si vůbec někdo, jaký to bylo ve škole? Ve slovutnejch médiích jsem na tohle téma neviděl ještě ani jeden článek. A co se týče těch látek – vy těm korporacím opravdu věříte natolik, že to necháte bezdůvodně píchat do svejch zdravejch dětí (i když by si byli sami bejvali vytvořili daleko lepší protilátky)? Nebo snad jsou doktoři nadlidi, který jsou neúplatný? Všimněte si taky, jak na sebe hodně lidí plive monology, ale málokdo si naslouchá, chybí tu skutečnej dialog. (Jde vám u čtení nějaký věty hned na jazyk jakási jedovatá slina? To je ono, dneska není čas se na něco chvíli soustředit a byť na pět vteřin se zamyslet; je třeba rychle plivnout nějakej rádoby argument a jít dál.) Kdyby ty vakcíny byly stoprocentní, kdyby situace byla jiná, kdyby... prostě stávající verze, nezlobte se na mě, opravdu neospravedlňuje takovejhle nepřípustnej, bezprecedentní nátlak. To, co se tady děje, nemá v polistopadový éře obdoby. Manipulace, propaganda, cenzura, lhaní... a k tomu se zase rozmohlo práskačství. Neuvěřitelný. To to vážně nikomu z vás nevadí? Já vím, ono je těžký podívat se najednou na věci z vejšky. Vyžaduje to jistý duševní úsilí, v horším případě by člověk musel přehodnotit vlastní přístup, což ego (který máme všichni) rádo fakt nemá. Ale jde tu o vyšší věci, ne?

    Mám k tomuhle sáhodlouhýmu příspěvku trochu schizofrenní vztah, protože když nad tím uvažuju, na jednu stranu bych byl možná radši, kdybyste to celý brali spíš jako rétorickou otázku. Ale jestli tu nějaký – legitimní! – odpovědi jsou, sem s nima, proč ne. Hlavní ale je nad těmahle věcma popřemejšlet.
    Mám fakt kocovinu, tak to prosím vezměte v potaz (výmluva). Možná to hodím ještě jinam, kdyby náhodou někoho napadlo to smazat. Já vím, vy to nesmažete. Kdo z vás potřebuje, nechť si mě klidně zařadí do nějaký škatulky, aby byl svět přehlednější. Alobalová čepička, flat-earther, anti-vaxxer, sluníčkář, putinovec, trumpovec, anti-trumpovec, prokremelec, krmelec, anarchista, neomarxista, fašista, filatelista... je mi to jedno. Mínusy mě samozřejmě taky potěší – zkrátka udělejte si dobře, jak kdo potřebuje. Mám na vás jedinou prosbu: zkuste se nad tím, co tu říkám, a nad celou tou situací aspoň na chvilku (ještě jednou) doopravdy ZAMYSLET. Vykašlete se teď chvíli na ego, vykašlete se na to, co vám bylo řečeno nějakou autoritou (odkdy jim vlastně slepě věříme? A mimochodem, kdo dělá výsledná čísla, kdo má kontrolu nad bankovníma účtama a kdo kontroluje kontrolory?), a zkuste skutečně zauvažovat.
    Četl jsem kdysi, už nevím kde, o nějakým pokusu, kde vědci izolovaný skupince lidí po nějakou dobu předkládali falešný informace. Po čase jim začali říkat pravdu, ovšem jak se asi dá tušit, ta pokusná skupina tyhle nový, pravdivý informace naprosto odmítala. A víte, jak dlouhá doba stačila na to, aby ty lidi do takhle zfanatizovaný fáze došli?
    Dva měsíce.
    Dva. Měsíce.

    Každopádně to, co se tady děje, a to, jakým způsobem některý lidi na věci reagujou (a jak se vybarvujou a kam se už zase ubírá společnost), je prostě hodně znepokojivý.
    To opravdu, ale opravdu na celý tý věci nepřijde nikomu z vás NIC divnýho?

    Jestli tohle považujete za bláboly (já vím, lepší by bylo držet hubu a krok a na nic se neptat), tak buďte lepší a sami mi bláboly v odpověď nepište.
    Jdu si dát kafe, peace out. :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XAJA: a zároveň od Turků!
    XAJA
    XAJA --- ---
    TAPINA: a biontech fasisticky:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MINERWA: Simtě, Pfizer je židozednářskej.
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    MINERWA: oni ji udělali, ale z testů nevyšla jako výrazně účinnější než přeočkování původní, takže se na ni nepřešlo.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    KUTAS: The Janssen COVID-19 vaccine or Johnson & Johnson COVID-19 vaccine is a COVID-19 vaccine that was developed by Janssen Vaccines in Leiden, Netherlands, and its Belgian parent company Janssen Pharmaceuticals, subsidiary of American company Johnson & Johnson.
    a jak dlouho je tady delta? jaktože už nemaj mrna vakcínu, když tadyten týpek říká [MINERWA @ COVID-19 co teď a co potom?] , že je to otázka dní...
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    MINERWA: není náhdou J&J taky americká firma?
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    GRANTORINO: pokud si dobře pamatuju, ve videu ukazujou jejich úspěšnost a nejlepší je pfizer.... americká studie.... neni náhodou pfizer americkej? bejt to nějakej triller, tak si řeknu, že to je moc průhledný
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MINERWA: jo tohle... Nojo když si nekdo jde pro tuhle vakcinu, tak je holt tydýt... :))
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    zrovna na tom se ti dva shodli a vám to unikne
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    GRANTORINO: ty seš blázen, já jsem jenom ctrl+c, ctrl+v [MINERWA @ COVID-19 co teď a co potom?]
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MINERWA: my vime, co si myslis, ale ta vakcina je funkční :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam