• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    jaktože máme furt starou vakcínu, když to má být otázka dní?
    #NA_MINUTU: O dezinformacích a mýtech o očkování
    https://www.youtube.com/watch?v=uGNh26pmp1g
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    Hundreds of anti-vaccine mandate activists hold protest in downtown LA's Grand Park | ABC7
    https://www.youtube.com/watch?v=G97GTvQvGLs
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    !!!!
    Dostál: Stále nejsem očkován, mám změřené protilátky - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/dostal-stale-nejsem-ockovan-mam-zmerene-protilatky-a-za-sebou-milion-testu-50924
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    TAPINA: k těm smrťákům si připočítej longcovidy, pims, nemocné srdce, štítné žlázy, diabety, atd...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TAPINA: připadá mi jako velký pro, že nejsou dospělý dostatečně proočkovaný lidi zatím a ve školách se prohání neočkované učitelky, sem tam nějaká nezodpovědná, v nemocnicích neočkované zdravotní sestry a lidi v mhd na to taky tak trochu kašlou...
    a pravidla pro karanténu jsou fakt divný, i dcera se divila. Dost padný duvod vidim v tom, ze chceme drzet otevreny skoly, takze aby bylo dosta naockovanych deti, ktere tam mohou dal chodit.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Blíží se očkování dětí, tak si chystám pro a proti. Když teda pominu, že to dítě, kterého by se to v tomhle kole týkalo, je právě teď pozitivní (ale bezpříznakově, takže imunita kdoví jaká jestli vůbec).
    Očkuju děti naprosto bez váhání proti meningokokům. Na ty umřou tak plus mínus 3 lidi ročně, celkem, ve všech věkových kategoriích.
    Na covid během loňského roku zemřely 4 děti do 15 let (a těch 30 tisíc dospělých). Takže asi tak.
    FINSON
    FINSON --- ---
    ARRAKIS: Dojít si každých 6 měsíců pro aktualizovanou vakcínu proti něčemu, co umí i zdravého dospělého člověka zabít nebo zmrzačit (brain fog, plíce na sračku), případně "jenom" na pár měsíců vyřadit z normálního fungování - nějak v tom tu hrozbu fakt nevidím...
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    Lékař Petr Husa: Vláda zkouší opatření metodou pokus-omyl - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/lekar-vlada-dela-opatreni-metodou-pokus-omyl-zkousi-je-oprasit-a-doufa-ze-se-trefi-50936
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ARRAKIS: Samozřejmě. Žádný problém. Tak si dáme injekci každých půl roku, establishment zvítězil. Ale čeho přesně že tím dosáhl, mohl bys mi to nějak vysvětlit? Jako fakt hustá manipulace na které muselo pracovat nejmíň milion PR mágů.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    TAPINA: já jí přepošlu, cos psala, třeba se pak dozvíme víc
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MINERWA: To je ale pitomost, že? Pokud má příznaky, vystavuje žádanku praktický lékař, ne hygiena. A vystaví. Pak může jít na nemocenskou, když bude pozitivní. Když nemá příznaky, může jít 2x měsíčně na test zdarma. A pak na nemocenskou, když bude pozitivní.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ARRAKIS: Tohle je jediný skutečně reálný problém té "příliš rychle schválené vakcíny" - nemáme ještě ustanovené definitivní schéma, kolik dávek po jak dlouhé době. Potřebujeme nejdřív zastavit umírání lidí a pak řešit, jestli protilátky vydrží rok nebo deset. Není to až tak těžké na pochopení. Nicméně přeočkovávání po půl roce si dovolím z titulu svého vzdělání označit za krajně nepravděpodobné.
    MINERWA
    MINERWA --- ---

    na to píše známá: "dokonce ani nemůžete jít do karantény/na nemocenskou pokud chcete/jste pozitivní, máte příznaky..."

    epidemie očkovaných, za chvíli bude Janssen vakcína beztak na nule, nebo 13% jako ochrana stačí?
    ARRAKIS
    ARRAKIS --- ---
    TAPINA: """Nikdo nemluv o očkování co půl roku"""

    myslim, ze nedostatecne sledujes zpravy ze sveta. do cech se toto dostane pouze s drobnym skluzem v dusledku docasneho a castecneho bezvladi.

    situace s ockovanim na covid mi velmi pripomina bernankeho a jeho kvantitativni uvolnovani po lehmannech. nejdriv qe1, potom qe2, a nakonec qe infinity. rict to vsechno hned, tak slozi dolar, protoze se toho svet vydesi.
    establishment ti nevpali ten finalni obraz hned na zacatku, ale po porcich, aby byl stravitelny, a aby obcan zustal vychovavatelny a moc se necukal.

    ockovani co pul roku - povinny - a podminkou vpusteni uz jen do supermarketu, je ta koncova situace, do ktere to miri. dost lidi se vsak rozhodlo toto nevidet a nepripustit ani jako moznou hrozbu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Psi, kočky a koně se taky očkují na svoje nemoci každoročně a když už se objeví vakcína, která drží dva nebo považte, tři roky, tak na to lidi koukají jako na zjevení (načež přijdou pozdě, protože udržet v hlavě něco složitějšího, než "vždycky v květnu" je moc).
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SILVEIG: Este bych dodal, že to že se u nás nevyžaduje pravidelně očkování v dospělosti (kromě tetanu), není tim, že by to byl nějaký nepřijatelný požadavek. nebo že se lidi nemůžou očkovat často, protože mají málo místa na rameni nebo snesou jen omezený počet bodnutí za život (chřipka, že).

    ale tím, že u nás žádné nebezpečné nemoci nejsou - buď jsme se jich zbavili úplně (neštovice) nebo jsme je zatlačili na okraj (všechna ta dětská očkování).

    s jedinou výjimkou: covid19.

    jako jasně, můžeme nechat očkováni proti covidu třeba 10 let nepovinné, protože to menšina společnosti nechápe a vidí nějaký falešný konflikt se svobodou..

    ale v takovém případě tu budeme mít plný nemocnice a lockdowny (nebo toho budeme mít podstatně víc než v civilizovanějších zemích). a navíc nebudeme moc cestovat zahraničí, protože i přes částečné očkování budeme pořád velké riziko.
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    ACKO: pro cestování byly a jsou země, kam tě třeba bez předepsaného očkování nepustí. Třeba proti žluté zimnici a podobně. Tahle očkování se také po určité době opakují, pokud je potřebuješ. Třeba břišní tyfus vydrží asi tři roky, pokud dobře pamatuju.
    Tím chci říct, že koncept bez očkování tě někam nepustí, není vůbec tak nový, jak by se mohlo zdát.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    YENNEFER: jo díky ;)
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    GRANTORINO: tak přeju, ať ti to všechno dobře dopadne :-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    YENNEFER: no, respirátor budu muset mít tak jako tak. Tam na to dost dbají. Nicméně už jsem na neděli objednaná na PCR, tak se to snad stihne :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam