• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    AIM_FREEMAN: Ano a myslim, ze i v dalsich zemich meli neco podobneho - v pripade me zname to bylo letos po navratu z Ceska do SG (kde ma tusim neco jako trvaly pobyt).
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    Pfizer si kreje záda - snaží se lobovat proti legislativě, která podporuje whistleblowery při žalobách za korporátní podvody.

    The law has been particularly thorny for Pfizer. In 2009, Pfizer paid $2.3 billion in criminal and civil fines to settle allegations that the company illegally marketed several drugs for off-label purposes that were specifically not approved by the Food and Drug Administration.

    In the midst of a dizzying legislative environment, with much attention focused on the Build Back Better debate, major corporate interests, including Pfizer, are fighting an update to the False Claims Act, a Civil War-era law that rewards whistleblowers for filing anti-fraud lawsuits against contractors on behalf of the government.

    Pfizer Is Lobbying to Thwart Whistleblowers Exposing Fraud
    https://theintercept.com/2021/11/29/pfizer-whistleblower-reform-corporate-fraud/

    KUTAS: omezení osobní svobody je to v obou případech, bez ohledu na to, co si o tom myslí nějaká dezinfo scéna.

    zavírání do hotelů jejich vlastních občanů? tzn. měli kde být, měli se kde samoizolovat a přesto je převezli do cizí facility? to asi ne, ne?

    MAKROUSEK: účinnost toho opatření nepopírám:). ale úplně bych tam na základě negativního testu nechtěl. jinak teda leprosária byla pro nevyléčitelně nemocná aby nikoho nenakazili a dožili tam, ne? to je spíš ghetto style. tohle je takový trestání občanů za to, že potkali někoho..to je možná i víc než konzervativní.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    LIMETA: pokud jsi po době karanteny a 3 dny bez příznaků, tak je pravděpodobné že už nejsi nakažlivá. ale ne jiste.

    nech si udělat test nekde, kde uvádějí hodnotu ct (nevim teda kde).. pokud je _víc_ než 26-30, jsi už skoro jistě nenakazliva.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    N_I: i o tom jsem přemejšlel..a jestli mezi zhulenejma trap heads někdo pude realizovat "návod". spíš ne :)) snad si to nepustěj nějaký kinderpikaři.
    N_I
    N_I --- ---
    AIM_FREEMAN: OT ale pude smack sedět až to někdo na tu limuzínu fakt hodí?
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    tohle má 700k views od 17.11. .. "tohle je návod..."
    :))

    Smack One - Molotow
    https://www.youtube.com/watch?v=BDz0FlNCA7E
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Ja to ted taky resim - u nas je izolace dva tydny po testu, jinde dokonce jen deset dni.. Uplne bez symptomu budu kdo vi kdy, jestli vubec. Hezky to maj napsany tusim v US - kdyz nemas horecku a ostatnu se nezhorsuje, tak je to po nejaky dobe OK. Podle vseho infekcni po tech dvou tydnech snad nejsme.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LIMETA: Dřív se po nemoci dělaly testy a někteří lidé nevylezli půl roku z izolace, přestože jim už dávno nic nebylo a byli zralí na psychiatra. Mělas příznaky? Pokud ano a už je víc než tři dny nemáš, nejsi infekční. Neměla jsi příznaky? Po dvou týdnech nejsi infekční.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    LIMETA: Pozitivita opravdu může trvat déle než infekčnost.
    Ale několik měsíců se mi zdá hodně přestřelené - dal bych tomu tak jeden měsíc a pak už se považoval za standardně rizikového po prodělané nemoci (v případě příznaků nebo přímého kontaktu s nakaženým raději test).
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    The pandemic body: how the Covid era changed us – from hair loss to weight gain | Health | The Guardian
    https://www.theguardian.com/society/2021/dec/02/the-pandemic-body-how-the-covid-era-changed-us-from-hair-loss-to-weight-gain
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    AIM_FREEMAN: Kdyz Australie zavira migranty v podobnych kempech na ostrovech, tak jsou za to nasi dezinfo/antiEU/islamnechceme/kdovijakousvolici obdivovani, kdyz si to same dovoli s potencionalnimi covid pozitivnimi, tak je to zasah do svobod apod.?

    Jinak podpbny zavirani lidi do hotelu fungovalo v Singapuru (znama tam stravila snad 10 dni) nebo Taiwanu, takze to neni nic uplne neobvykleho….
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    AIM_FREEMAN: No jo, leprosaria jsou staletimi proverene reseni. Neni divu, ze konzervativni Australie se obraci k proverenym resenim.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    Tohle bych tu rád prodiskutoval. Je to výpověď jedné australské mladé ženy o nuceném pobytu v COVID táboře, ačkoli nikdy neměla pozitivní test. Co teď a co potom...myslím, že to je hodně relevantní. Kam až to může dojít, resp. někde už došlo. Pokud shlédnete to video, zajímal by mě Váš názor. Ten tábor je reálná věc. Samozřejmě srovnávání s koncentrákama je debilita, ale to nic nemění na tom, že to je docela brutální omezení osobní svobody a naprosto šílenej precedens.

    Inside Australia's Covid internment camp
    https://www.youtube.com/watch?v=mGFdWcJU7-0
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    KAMAHL: neockovanej nema chodit do kina nikde
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Plz, máte někdo info o tom, v kterých kinech (Praha) ne/kontrolují bezinfekčnost? Jsem očkovaný, ale jde mi o doprovod.
    EKG
    EKG --- ---
    E2E4: No zase na druhou stranu, pokud takovych pripadu jsou desitky, budou jich brzo stovky. Propagandisticka hodnota: priceless.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KRAMERIUS: to je (doufám) statisticky bezvýznamné..
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    CORNELA: Jd spíš o to, kolik dalších nic neřekne, než o tohohle jednotlivce.
    Je to relevantní podklad pro tvrzení, že očkovaných je v nemocnicích méně a neočkovaných více, než ukazují statistiky.
    FINSON
    FINSON --- ---
    DWAY: Jakpak je asi vykázaný ve statistikách? Na příjmu ho zařadili mezi hospitalizované očkované, co? Ne že bych si myslel, že je takových jedinců tolik, aby tu statistiku ohnuli, ale antivaxerům při dalším kole jejich "ale na JIP leží polovina očkovaných!" tohle o hubu s radostí otřu :-)
    EKG
    EKG --- ---
    DWAY: Neschovali se, deti, umreli!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam