• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    HARDCABB:
    KUTAS:
    Díky.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    MOTYLEK: otazka nakolik je obrazek v tomdle prispevku relevantni, par lidi tam k tomu ma v odpovedich pripominky, nicmene to vypada ze je dobry kombinovat pfizer s modernou. ja mam prvni dve davky pfizer a na leden/unor jsem objednany na booster moderny.

    [DARKSUN @ viry | epidemie | pandemie (SARS-CoV-2/COVID-19)]

    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    Jak se díváte na to, nechat se očkovat potřetí jinou vakcínou než předchozí 2? Jsem 2x naočkovaná Modernou. Je dobrý nápad se potřetí nechat očkovat Pfizerem?
    Plus můj 12+ syn to má naopak - má 2x Pfizer - je dobré dítě naočkovat 3. dávku Modernu?
    Zatím se tuším očkují 3. dávkou lidi 60+, tak to beru jako hudbu budoucnosti - až to půjde.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    AIM_FREEMAN: Ano a myslim, ze i v dalsich zemich meli neco podobneho - v pripade me zname to bylo letos po navratu z Ceska do SG (kde ma tusim neco jako trvaly pobyt).
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    Pfizer si kreje záda - snaží se lobovat proti legislativě, která podporuje whistleblowery při žalobách za korporátní podvody.

    The law has been particularly thorny for Pfizer. In 2009, Pfizer paid $2.3 billion in criminal and civil fines to settle allegations that the company illegally marketed several drugs for off-label purposes that were specifically not approved by the Food and Drug Administration.

    In the midst of a dizzying legislative environment, with much attention focused on the Build Back Better debate, major corporate interests, including Pfizer, are fighting an update to the False Claims Act, a Civil War-era law that rewards whistleblowers for filing anti-fraud lawsuits against contractors on behalf of the government.

    Pfizer Is Lobbying to Thwart Whistleblowers Exposing Fraud
    https://theintercept.com/2021/11/29/pfizer-whistleblower-reform-corporate-fraud/

    KUTAS: omezení osobní svobody je to v obou případech, bez ohledu na to, co si o tom myslí nějaká dezinfo scéna.

    zavírání do hotelů jejich vlastních občanů? tzn. měli kde být, měli se kde samoizolovat a přesto je převezli do cizí facility? to asi ne, ne?

    MAKROUSEK: účinnost toho opatření nepopírám:). ale úplně bych tam na základě negativního testu nechtěl. jinak teda leprosária byla pro nevyléčitelně nemocná aby nikoho nenakazili a dožili tam, ne? to je spíš ghetto style. tohle je takový trestání občanů za to, že potkali někoho..to je možná i víc než konzervativní.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    LIMETA: pokud jsi po době karanteny a 3 dny bez příznaků, tak je pravděpodobné že už nejsi nakažlivá. ale ne jiste.

    nech si udělat test nekde, kde uvádějí hodnotu ct (nevim teda kde).. pokud je _víc_ než 26-30, jsi už skoro jistě nenakazliva.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    N_I: i o tom jsem přemejšlel..a jestli mezi zhulenejma trap heads někdo pude realizovat "návod". spíš ne :)) snad si to nepustěj nějaký kinderpikaři.
    N_I
    N_I --- ---
    AIM_FREEMAN: OT ale pude smack sedět až to někdo na tu limuzínu fakt hodí?
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    tohle má 700k views od 17.11. .. "tohle je návod..."
    :))

    Smack One - Molotow
    https://www.youtube.com/watch?v=BDz0FlNCA7E
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Ja to ted taky resim - u nas je izolace dva tydny po testu, jinde dokonce jen deset dni.. Uplne bez symptomu budu kdo vi kdy, jestli vubec. Hezky to maj napsany tusim v US - kdyz nemas horecku a ostatnu se nezhorsuje, tak je to po nejaky dobe OK. Podle vseho infekcni po tech dvou tydnech snad nejsme.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LIMETA: Dřív se po nemoci dělaly testy a někteří lidé nevylezli půl roku z izolace, přestože jim už dávno nic nebylo a byli zralí na psychiatra. Mělas příznaky? Pokud ano a už je víc než tři dny nemáš, nejsi infekční. Neměla jsi příznaky? Po dvou týdnech nejsi infekční.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    LIMETA: Pozitivita opravdu může trvat déle než infekčnost.
    Ale několik měsíců se mi zdá hodně přestřelené - dal bych tomu tak jeden měsíc a pak už se považoval za standardně rizikového po prodělané nemoci (v případě příznaků nebo přímého kontaktu s nakaženým raději test).
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    The pandemic body: how the Covid era changed us – from hair loss to weight gain | Health | The Guardian
    https://www.theguardian.com/society/2021/dec/02/the-pandemic-body-how-the-covid-era-changed-us-from-hair-loss-to-weight-gain
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    AIM_FREEMAN: Kdyz Australie zavira migranty v podobnych kempech na ostrovech, tak jsou za to nasi dezinfo/antiEU/islamnechceme/kdovijakousvolici obdivovani, kdyz si to same dovoli s potencionalnimi covid pozitivnimi, tak je to zasah do svobod apod.?

    Jinak podpbny zavirani lidi do hotelu fungovalo v Singapuru (znama tam stravila snad 10 dni) nebo Taiwanu, takze to neni nic uplne neobvykleho….
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    AIM_FREEMAN: No jo, leprosaria jsou staletimi proverene reseni. Neni divu, ze konzervativni Australie se obraci k proverenym resenim.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    Tohle bych tu rád prodiskutoval. Je to výpověď jedné australské mladé ženy o nuceném pobytu v COVID táboře, ačkoli nikdy neměla pozitivní test. Co teď a co potom...myslím, že to je hodně relevantní. Kam až to může dojít, resp. někde už došlo. Pokud shlédnete to video, zajímal by mě Váš názor. Ten tábor je reálná věc. Samozřejmě srovnávání s koncentrákama je debilita, ale to nic nemění na tom, že to je docela brutální omezení osobní svobody a naprosto šílenej precedens.

    Inside Australia's Covid internment camp
    https://www.youtube.com/watch?v=mGFdWcJU7-0
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    KAMAHL: neockovanej nema chodit do kina nikde
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Plz, máte někdo info o tom, v kterých kinech (Praha) ne/kontrolují bezinfekčnost? Jsem očkovaný, ale jde mi o doprovod.
    EKG
    EKG --- ---
    E2E4: No zase na druhou stranu, pokud takovych pripadu jsou desitky, budou jich brzo stovky. Propagandisticka hodnota: priceless.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KRAMERIUS: to je (doufám) statisticky bezvýznamné..
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    CORNELA: Jd spíš o to, kolik dalších nic neřekne, než o tohohle jednotlivce.
    Je to relevantní podklad pro tvrzení, že očkovaných je v nemocnicích méně a neočkovaných více, než ukazují statistiky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam