• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PSYTRANCE007: vyracis.

    argumentujes screenshotem kde je stejně očkovaných a neočkovaných na JIP.

    to je ta base rate fallacy, tak tady slíbený obrázek.

    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    E2E4: to nevyvracím. Proto je ale zapotřebí cíleně mířit na takové skupiny a ne že jsou kvůli nim omezováni ti zdraví.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    PRAASHEK: Jo já věděl, že jsem si ten screenshot někam ukládal. Je to stažené ze statistik denních výlevů hysterie na seznam.cz.

    E2E4
    E2E4 --- ---
    PSYTRANCE007: škoda, že nechápeš base rate fallacy (musíš hledět na velikosti skupin) Simpsonův paradox (starší lidi mají větší bazální riziko) a klesani účinnosti v čase..

    muzu ti poslat obrázek vysvětlující ten první problém.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    SPIKE411: proti ní jsem se zrovna taky nikdy neočkoval (jak je to s mutacea viru asi netřeba připomínat).
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    PSYTRANCE007: Ano, když máš proočkováno tolik populace jako UK (a zbytek, co to prodělal a nějak přežil), tak k tomu můžeš přístupovat skoro jako k chřipce (proti které se taky očkuje, ehm).

    https://coronavirus.data.gov.uk/details/vaccinations
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    PSYTRANCE007: když nechceš ztrácet čas, tak ho jdi radši neztrácet někam jinam
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    PRAASHEK: kliid, netřeba řvát.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    GILHAD: asi se míjíme. poslední pokus.

    neplatný a zavádějící argument byl už "experimentální vakcína".

    COVID je strašný bubu je jednak pravda (a velmi dobře podložené daty, koukni třeba na UK vaccine report) a druhak to byla reakce na experimentální vakcínu, ne na Dánsko.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    Jinak o lži týkající se kolektivní imunity jsme se mohli přesvědčit celkem nedávno, kdy hospitalizace očkovaných lidí překročily počty hospitalizací neočkovaných.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    PSYTRANCE007: co do toho zas pleteš babiše? "mýtus" kolektivní imunity tady byl už před babišem.

    mám chuť na tebe řvát "co do toho pleteš ten zkurvenej vitenam?!" jako řve dude na waltera při "pohřbu" v big lebowskim :))
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    OUKE: mám podobnou ozdobičku na stromeček. Dával jsem ji známým koroňákům k Vánocům.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    PRAASHEK: Já měl právě za to, že mýtus kolektivní imunity, který šířila Babišova vláda byl vyvrácen. No zjevně ne :-))
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    GILHAD: "S tím, že jde o jinou verzi covidu"

    Jde o společného předka.

    Účinnost proti úmrtí a hospitalizaci je u současných mRNA vakcín pořád nezanedbatelná, zejména pro rizikové skupiny, a účinnější vakcíny budou dostupné možná koncem roku, jestli vůbec. Dosavadní testované vakcíny šité na míru deltě nebo omikronu neměly lepší účinnost. Riziko komplikací z očkování současnými masivně nasazenými (miliardy dávek) mRNA vakcínami je naopak prokazatelně naprosto minimální.

    Žádnou lež nebo neplatný arguement nevidím, ačkoli některé tvoje navrhované argumenty jsou jistě taky platné a užitečné.
    Přijde mi, že se zbytečně vlamujes do otevřených dveří.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    PSYTRANCE007: "jsou také země", "pak jsou také země"... proč ty země nejmenuješ?

    tobě pořád nedochází, že se jako neočkovaný vezeš na kolektivní imunitě. a hlavně, že by bez vakcinace bylo ohromné množství úmrtí
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GILHAD: Realita expirovaných léků je taková, že jim nic není ještě dlouhé roky po expiraci, ale z legislativních důvodu se nové léky registrují pouze na dva roky a později mohou získat "trvanlivost" pět let, déle ne. Reálně vydrží všechno mnohem, mnohem déle, ale už se nezkoumá, jestli tahle vakcína deset a tyhle prášky až dvacet. To jen tak na okraj, a ničím nesouvisející.
    (Dovedu si představit, že někde ve válečné zóně s neexistujícím zásobováním se budou používat úplně bez problémů prošlé léky a nikomu se nic nestane, na rozdíl od toho, kdyby nedostal nic)
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    E2E4: ale jsou také země, kde rovnou prohlásili, že k této hysterii budou přistupovat jako k sezónní chřipce a pohoda. Pak jsou také země, kde do statistik dávali prokazatelná úmrtí na CoVid a ne úmrtí s pozitivním testem bez zjištěné přičiny, jako u nás. Fráze všech koroňáků, že v cizině to je také je velice známá. Kdo ale trochu dával pozor tak si mohl všimnout, že nám byl silně dáván za vzor Izrael po stránce proočkovanosti ale že se poté jaksi ukázala mizivá účinnost tak o tom už se zase nepsalo. Pak už jenom zase to, jak rozjíždí další tečkovací kolo. Šlo pouze a jenom o tendenční články, kde se zveřejňovala jenom část pravdy proto argument, že je to všude zlo tak u nás nutně být také musí je třeba brát trochu s rezervou.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    E2E4: Nijak, Kvůli kašlíku a několikadenním horečkám nemá smysl do sebe něco takovýho ládovat. Kvůli podzimnímu nachlazení taky nevyšiluju. Stačí zvýšená dávka vitamínu C, trochu klidovej režim a tělo si poradí samo.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    GILHAD: Ono já sám jsem se kolikrát mýlili i u věcí, které se zdály očividné a u jejichž počátků jsem byl, ale pak se časem ukázalo, že vývoj jde kupředu tak rychle, že to člověk prostě nestíhá a staré pravdy náhle neplatily vůbec, nebo jen ve velmi omezeném měřítku. Proto dávám přednost argumentaci ověřitelnými fakty před působivějšími způsoby, které ale nejsou (alespoň příčetně jednoduše) ověřitelné. A proto se taky snažím lidi raději přesvědčit, než zesměšnit. Dává to dlouhodobě lepší výsledky a nelze vyloučit, že se občas naopak mýlím já a při korektně vedené diskuzi je možno se dobrat když ne velké pravdy, tak aspoň lepšího poznání.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam