• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    SPAMST
    SPAMST --- ---
    PALEONTOLOG: no jo takže zase znovu koľko je úmrtnosť podľa vakcíny 0.2% a koľko ma Švédsko úmrtí nebude to tým že si to prešli všetci keď nemali opatrenia?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    úmrtí
    švédsko - česko (31/12/2020) 9 817 : 12 016
    švédsko - česko (31/12/2021) 15 310 : 36 340

    očkuje se v obou zemích od 12/2020 prakticky stejným tempem, k dnešku plně vakcinováno (2x):
    SWE 73,8% - CZE 64,2%


    podzim 2020
    Komentář: Vánoční lockdown musí být, ale nestačí - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komentar-vanocni-lockdown-musi-byt-ale-nestaci-134879

    nový rok 2021
    Česko znovu na špici. Více nových případů nemá za poslední týden nikdo na světě - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/clanek/cesko-znovu-na-spici-vice-novych-pripadu-nema-za-posledni-tyden-nikdo-na-svete-40346761
    SPAMST
    SPAMST --- ---
    PALEONTOLOG: ja ze tie percentá uz vieš a zvládneš ich použiť aj v inom príklade :D

    Koľko bola úmrtnosť na covid?
    Vypadá to že sa vyliezli do štatistiky.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CORDELL: ono by bylo si dobry rict cisla, ktera clanek nezminuje. svedsko ma 10,4M obyvatel, 19tis nadumrti, hustota zalidneni 23/km2. u nas je 10,7M obyvatel, hustota 136/km2 a 40 tis nadumrti. me pripada, ze to prosrali i na nase pomery. ale vyuka a sluzby jsou na tom lip, to ale asi vsude narozdil od nas. bohuzel pripomenme si, kdo u nas vladl, jak a ci hajmy zajil a jakej nam zbyl schodek rozpoctu, kolik byly vydaje na covid a tak ..
    CORDELL
    CORDELL --- ---
    PSYTRANCE007: jj vlaky v poho, bus ok, do skalniho mesta treba parada to jsem jel moc rad :) Jenze ja chci i tu a tam litat mimo EU a to uz je horsi, kdyz vymejslej ruzne appky kde mas nahrat cert a pak nevis zda to bude cajk a nebo te nejakej urednik zacne prudit :( Tam uz je ve hre dost penez (letenka, naklady, pratele kterem pruvodcujes). Letos neco pripravuju, tak pak dam vedet jak to dopadlo :D
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    CORDELL: Vlaky nikdo nekontroloval, to bylo v klidu. Jinak čundry po ČR byly taky fajn.
    CORDELL
    CORDELL --- ---
    PSYTRANCE007: jo ale muzu leda pak litat po CR, protoze na letistich vsude bude pruda :( Kdyz uz tak na zimu to muzou klidne zavrit, ted at me to jeste chvilku nechaj, rad bych uzil svuj cundr v zahranici.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    CORDELL: To já vím viď ale ovce z toho stejně vyšilujou. Teď budou mít ještě vzrůšo v podobě opičích neštovic. To aby si na ty Tečky pomalu začaly psát harmonogram. Jinak lockdown bych zaved. Kdy jindy dostaneš v práci půl roku volna na cestování a volnočasové aktivity.
    CORDELL
    CORDELL --- ---
    PSYTRANCE007: Vyhrálo Švédsko. Tabulka nadúmrtí dokazuje, že lockdowny byly na nic
    Vyhrálo Švédsko. Tabulka nadúmrtí dokazuje, že lockdowny byly na nic - Echo24.cz
    https://echo24.cz/a/SwMrm/vyhralo-svedsko-tabulka-nadumrti-dokazuje-ze-lockdowny-byly-na-nic

    njn kazdej nemuze se stehovat do SW, budme ale radi za CR proti fasistum v Rakousku a Australii :)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: To, že něco nebylo v praxi zatím otestováno, ještě neznamená, že je je to pro nás zcela neznámé.
    Z oblasti vakcín i z oblasti výzkumu mRNA existuje za léta výzkumů i praxe dostatek poznatků, aby bylo možné s dostatečnou mírou jistoty říci, že riziko jakýchkoliv dlouhodobých účinků dané látky nehrozí.
    S tím se ztotožnily i zdravotnické orgány, které vakcíny schválily pro použití - s tím, že si tento fakt v budoucnu ještě nechají potvrdit výsledky z praxe - dělají to tak u všech nových léčiv, pro jistotu, protože to mají v postupech, ne proto, že by o daném předpokladu měly pochybnosti.

    Takže konečný verdikt je, že dlouhodobé účinky mRNA vakcín jsou na základě vědeckých poznatků s dostatečnou mírou jistoty VYLOUČENY - a kdo tvrdí opak, lže.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: Ale jistěže mohly být vyloučeny. Na to, aby něco mělo dlouhodobé účinky potřebuješ buď: a) fakt velkou jednorázovou dávku něčeho b) malé ale opakované dávky něčeho.

    Nic jiného historicky popsáno medicínsky není. Mikrodávka něčeho dlouhodobé účinky ještě nikdy nezpůsobila.

    Mohla by? Jasně. Mohla. Ostatně, myslím si, že spousta věcí nelze vyloučit. Třeba jsem slyšel o teorii, že pokud je vaše ID na internetu JOHNYTHEDEVIL a někdy v životě sníte jedno jablko, tak úderem 65 narozenin padnete mrtvý k zemi a je s vámi konec. Známe mechanismus jakým by k něčemu takovému mohlo dojít? Neznáme. Ale můžeme to vyloučit? No to fakt nemůžeme. Takže jsi mrtvý muž walking. Gratuluji.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: on už ti vysvětlil, že dlouhodobé účinky nejsou v kurzu, protože mRNA je velmi nestabilní látka a zmizí do pár hodin od aplikace. za pár dní jsou odbourány i ty spikeproteiny. jediný, kdo to zatím nepobral, jseš ty a tvoji melodyboys od páté kolony a nedokončené základky. není co řešit dál. problem solved officer. jsme ve 4 fázi plně schváleného očkování (ne experiment, ne nová technologie, ne vedlejší účinky vs profit z ochrany).

    jestli si ale nemáš s kým povídat a rád bys, navrhuju už nějaký jiný téma, třeba ukrajinský fašisti nebo 5G
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4: řešíme jedno téma, riziko vedlejších účinků mrna vakcíny v dlouhodobém horizontu. Opakovaně tu vynáším jediný logický argument, že to prostě z principu nemohlo být otestováno, protože to je echt nové a ty se teď opět snažíš to téma rozmělnit. Fakt nedokážeš pobrat, že když to před 5ti lety neexistovalo, že ty dlouhodobé vedlejší účinky prostě NEMOHLY být vyloučeny? Že bys už na tuto jednoduchou logickou otázku konečně odpověděl?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: takže a body 1-3 víceméně souhlasíš a nezdá se ti bod 4 ?

    nebo tě body 1-3 nezajímají?

    nebo se ti nezdá porovnávat očkování s nemoci proti kterému ma chránit, a porovnávás ockovani proti nícemu?
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: To "nikdy předtím neaplikované" není tak úplně pravda.
    Výzkum probíhá už od roku 1990, před rokem 2000 byly vakcíny na bázi mRNA podané zvířatům a v rámci výzkumu později i lidem. První léky na bázi mRNA byly schválené pro klinické užití v roce 2018 (bez jakéhokoliv urychlování schvalování). Žádné dlouhodobé následky v rámci tohoto zaznamenané nebyly.
    Navíc není ani teoreticky jasné, z čeho by nějaké dlouhodobé následky měly plynout, když samotné mRNA molekuly se rozpadají několik hodin po vstupu do organismu (i proto jsou tak přísné podmínky skladování) a samotný imunizační účinek už je reakce samotného těla a i ten u většiny lidí nejpozději do roka odeznívá.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: ta věc už je vyřešená, kolego, krom mRNA není ve vakcínách nic, co by nějak mohlo způsobovat dlouhodobý následky, to jenom vy si tady plácáte ten svůj dezinformační autismus stále dokola. přitom je to tak prosté.

    očkovanější vakcína za poslední 2 dekády neexistuje a ve 4 fázi už se neřeší nebezpečnost, ta je vyřešená, ale spíš efektivita vývoje protilátek a jejich schopnosti vůči mutacím a v neposlendí řadě vzácné vedlejší účinky :)

    COVID-19 phase 4 vaccine candidates, effectiveness on SARS-CoV-2 variants, neutralizing antibody, rare side effects, traditional and nano-based vaccine platforms: a review - PubMed
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34926119/
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4: momentíček. Už sis jistě všiml, že jsem odmítl rozebírat 5 témat najednou. Rozebírám jediné téma a to je : riziko dlouhodobých vedlejších účinků zcela nové, převratné, nikdy předtím neschálené a ani nikdy předtím neaplikované mRNA vakcíny, nejsou známy. A po celou dobu tu vzpodstatě hovoříme o Comirnaty, která je ve většině procesů nejdále, ačkoli jsme to explicitně nezmínili.

    A defacto tím jediným argumentem, který mám k dispozici je, že to prostě nebylo testováno, protože to ani nemohlo být testováno, když je to tak nové. Není tu nikdo, kdo by dostal dávku před delší dobou. Co je na tom k nepochopení? Následně dostávám nalinkovaný článek, že se nemám bát, protože se to ještě nikdy nestalo.To myslíš vážně?

    Řeším jednu věc, jakmile si vyjasníme postoje k tomuhle, můžeme rozebírat další jedno téma.
    **a taky mě nyx naučil se bavit s jedním id, takže ostatní pokřikovači a druhá a třetí id počkají. Výjimkou budiž SPIKE411 a jeho vysoce odborný text, kde se obavy vylučují namísto vědeckými metodami větou : "věřte mi"
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: tak postupně, s kterou z techdle tezi už nesouhlasis?

    1. krátkodobe vakcína lepší

    2. střednědobe vakcína taky lepší, souhlas?

    3. dlouhodobě vakcína nevíme ale ani a
    COVID jako neočkovaný nevíme,

    4. vzhledem k mechanismu vakcín (rychlý poločas rozpadu složek vakcín, reakce imunitniho systému je na největší začátku, nemá dlouhou výdrž - viz slábnutí imunity na covid i jiné virózy, analogie s jinými ockvovanimi - dlouhodobé reakce nejsou)

    a vzhledem k vlastnostem infekce (poškození vlásečnicovych epitelů, perzistence virun a analogii i u jiných viróz, dlouhodobé reakce jsou, z poslední doby vztah EB virózy a roztroušené sklerózy)

    vzhledem k absenci kratko/střednědobých problémů je tedy výrazně pravděpodobnější že očkování se vyplatí i z hlediska dlouhodobých následků.
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    cituji : Pokud se tedy vyhýbáte vakcínám proti covidu kvůli obavám z neznámých, závažných a dlouhodobých nežádoucích účinků, položte si otázku: Je tento strach skutečně racionální vzhledem k tomu, že budoucí dlouhodobé nežádoucí účinky vakcín jsou prakticky neslýchané a nikdy se nestalo, že by tyto nežádoucí účinky byly rozšířené a převážily nad přínosy vakcín?
    **přeloženo: není to vyzkoušeno, ale věřte mi, možné to nění ;) nikdy v minulosti se to nestalo ... tak jistě, nikdy v minulosti jsme tu neměli mrna
    ***veškerý další text o dlouhodobých vedleších účincích obsahuje zkušenosti s čímkoli jiným než mrna
    ***to má být ten vědecky podložený důkaz, že se to nemůže stát?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CAIDEL: bohuzel tihle podle nejakych pravidel hraji.
    v pulce pokusu delaji skutecne tahy, ale jak vidis tady JOHNYTHEDEVIL, chlapec proste neumi cist nebo nechape, ze odpoved na jeho otazku text obsahuje, pripadne obe moznosti plati soucasne. to neni ani paralympiada, ani pochod zalozaku nebo jedlickarna na vylete, to jsou kojenci v sedackach a mavaji rucickama
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    PALEONTOLOG: Spíš klasika: Hrát šachy jak s holubem.

    (rozhází figurky, posere šachovnici a pak se po ní prochází jak král jak to všem nandal).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam