• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4: toto pojetí benfitů jsem dopředu odmítl. Podle mě je aplikace mrna vakcíny dobrá u vybraných skupin, o kterých už víme, že jsou velmi ohraženy. Jsou to lidé ve vysokém věku a lidé s mnoha chorobami. Ostatní skupiny nejsou statisticky afaik ohroženy více než je tomu u jiných podobných virových onemocnění. Dokládám to informací ze studií Pfizeru, kde v kontrolní skupině dětí do ?? let nezemřel nikdo. Tahle skupina je podle mě jasný příklad toho, kde neočkovat.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: a ty jsi zase neodpovedel na moje otazky, zestrucnim:

    1. kratkodobe je vakcina benefit proti nevakcine - souhlas?
    2. strednedobe taky - souhlas?
    3. jakych vakcin se tvoje obava o dlouhodobe ucinky tyka? Mame tu krome mRNA i jednu zapadni proteinovou vakcinu, dve zapadni vekotorove vakciny, cinske vakciny s inaktivovanym virem, ruske vakciny, indicke vakciny..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: hele, ty ses uplne vypatlanej, jakych 5let. mrna vakcinu na zviratech otestovali uz pred 32 lety a od ty doby jede vyvoj a vyzkum. tak ty blbe aspon nelzi.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: vzdyt jsem to napsal uz asi 3x.

    ano, nevime dlouhodobe dusledky ockovani, ale nic jim nenasvedcuje (rychly rozklad komponent vakciny, reakce imunitniho systemu at uz je jakakoliv je nejvetsi na zacatku, zadne strednedobe dusledky, analogie s ostatnimi vakcinami)

    zrovna tak ale nevime vime dlouhodobe ucinky prodelani covidu zejmena tezsiho prubehu covidu, ale lecos jim nasvedcuje (zname mechanismy - poskozeni epitelu, perzistence viru, projevy ve strednim obdobim analogie s ostatnimi viry)

    krome toho ale vime kratkodobe a strednedobe ucinky ockovani vs prodelani covidu, kde vakciny vychazi jednoznacne lepe.

    Velmi pekne je to popsane v tom redditu co posilal SPIKE411.
    ADM
    ADM --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: na moznost dlouhodobych rizik injekci proti covidu ti zadny skalni covidista neodpovi, zatim ty rizika testuji na sobe a jeste nemaji vsechny udaje, bude potreba vic casu a dalsich davek ...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: Nemáš nárok cokoli chtít dokud ti tu samotnému visí hned tři otázky které schválně ignoruješ a které se týkají přesně toho samého problému.

    Takže odpověz nebo vypadni.

    [HARDCABB @ COVID-19 co teď a co potom?]
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PALEONTOLOG: 2 měsíce, jo :D
    2 hodiny
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4: neodpověděl jsi natoto: řešíme jedno téma, riziko vedlejších účinků mrna vakcíny v dlouhodobém horizontu. Opakovaně tu vynáším jediný logický argument, že to prostě z principu nemohlo být otestováno, protože to je echt nové a ty se teď opět snažíš to téma rozmělnit. Fakt nedokážeš pobrat, že když to před 5ti lety neexistovalo, že ty dlouhodobé vedlejší účinky prostě NEMOHLY být vyloučeny? Že bys už na tuto jednoduchou logickou otázku konečně odpověděl?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: he?
    chybi ti tam grafen? :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OUKE: kdyz ses mladej, tak se ucastnis vselijakych mejdanu. nicmene driv nebo pozdeji te dobehnou drogy, alternativni teorie, frustrace ze zivota a tak. nekdy je tezky si priznat, ze za vlastni zkurveny zivot nemuzou ani cikani, ani zidi, ani kovid, ani bezdaci...
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    PALEONTOLOG,KRAMERIUS: jojo hoši, to co říkaáte se naprosto shoduje se složením, které si můžete přečíst v příbalovém letáku. A teď konec ironie, to co píšete není pravda .... prý v tom není nic. Super. Počkám si, zda na to E2E4, ještě zareaguje. Nebo tohle téma uzavře absencí argumentu.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    E2E4: v tom případě by museli automaticky onemocnět všichni kolem mě, se kterýma trávím denně celé hodiny. To se však nestalo. Nakazili se postupně na jednom firemním večírku a mě se to vyhlo úplně.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    E2E4: jo sorry, proti virum
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PSYTRANCE007: chranit se pred viry antibakterialnim filtrem?

    pointa je, ze respiratory zachyti kapenky ve kterych firy jsou, i kdyz nefunguji dokonale. ono teda daleko vetsi dopad ma, kdyz netestni..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    no a chránit se před viry antibakteriálním filtrem? srsly

    PSYTRANCE007: no to není odpověď, neumíš číst a chápat text ?
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    PALEONTOLOG:viz můj poslední příspěvek.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PSYTRANCE007: neodpověděls na otázku.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    PALEONTOLOG: ne, už z principu je jasný, že stroj, kterej má ošizenou elektroniku ve zdroji, poddimenzovaný chlazení, použitý levný disky a tak dále nemůže fungovat takovou dobu, aniž by ho vůbec zapnul do sítě. A to samý máš s respirátorama. Když se s tímhle nesmyslem začalo šmelit tak certifikaci FFP2 mělo všechno. Když pominu to, že na viry jsou na nic všechny tak přes mnohý bylo proti světlu i vidět. O účinnosti tohohle opatření může být přesvědčenej jenom hlupák.....a teď se vrátíme zpátky, kdyby byly tak účinné tak proč se v brožurách vždycky učilo chránit se před viry pomocí plynových masek se speciálním antibakteriálním filtrem?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PSYTRANCE007:
    E2E4: me zajímá ten materiální aspekt tý reakce. když něco s životností 20 let vypoví dčív, tak to jakože znamená, že se občas něco rozbije, nebo není zcela ve shodě, nebo to znamená, že je vždycky všechno jinak než je deklarováno a výjimečně něco správně funguje ?
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    E2E4: pokud bych byl přesvědčenej o účinnosti respirátoru a zkázonosnosti viru tak ano.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PSYTRANCE007: PSYTRANCE007: to bylo hypoteticke - v pripade, ze bys veril, ze tvoje noseni respiratoru nekomu zachrani zivot, nosil bys ho?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam