• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ASHLEY:

    mne zajímá co funguje a jak, co má dobrý poměr cena/výkon.

    užitečnost očkování proti covidu se mi zdá poměrně jasná a snadno prokazatelná z všech těch vědeckých prací i z reálných dat všude na světě (má to sve nuance, typu otázka života a smrti pro 65+, stále velký přínos pro každého, mnohem nižší ale nenulový přínos u Omikronů, slábnutí v čase atd)

    moc nechápu, jakym způsobem dospěli lidí k tomu, že je lepší prodělat covid neočkovaný než očkovaný. když pominu data, jasně mluvící pro očkování, co ta základní úvaha: očkování je jaksi kontrolovanou podmnožinou toho, co dělá ten covid bez většiny jeho negativních účinků?

    jak hodně velkou roli hrálo zklamání očekávání, nedůvěra k vládě, systému, nuceni, emoce / obavy z novosti, schopnost vyhodnocovat riziko (např ockvoani vs nic místo ockvoani vs covid), peer pressure, ruska propaganda apod..?

    zajímalo by mě co to teda bylo v tvém případě?

    a úplně jiná věc jak to komunikovala vláda a co dělala za opatření, jak je odůvodňovala, jaký to mělo efekt a za jakou cenu.. tam se asi shodneme všichni.

    debaty typu odpovědnost jedince za společnost vs absolutní individualismus, nebo zda má být někdo nucen pro blaho společnosti k něčemu na co nevěří asi žádné řešení nemají.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    ASHLEY: Když on účinek očkování proti nakažlivým nemocem není jen individuální, ale i kolektivní záležitost
    - individuálně tě to chrání až v momentě, kdy nemoc potkáš (buď neonemocníš, nebo máš lehčí průběh)
    - ale proočkování ostatních ti snižuje šanci, že nemoc vůbec potkáš a že bude potřeba individuální ochrana
    ASHLEY
    ASHLEY --- ---
    ASHLEY: *jsem celkem = jsem celkem normální
    ASHLEY
    ASHLEY --- ---
    E2E4: no hele, já nemám nikoho za ovci, očkování nepovažuju za životu nebezpečný, jsem celkem. Všechny argumenty pro to, abych se nechal očkovat, znám a nepřesvědčily mě, že bych to měl udělat. (Zároveň jsem nikdy nikoho nepřesvědčoval, ať se zachová tak nebo tak).

    A ten pocit, když se třeba tady na nyxu loni na podzim takřka organizovaly pogromy na neočkovaný; kdy se brutálně segregovalo, a ještě se tvrdilo, že to není žádná segregace, protože si každej přece může vybrat; slovem kdy šlo do hajzlu něco, co jsem považoval za úplnej základ naší společnosti, ten si budu pamatovat hodně dlouho.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    taky je zajímavý, jak je pořád trápí něco, co se stalo už skoro před rokem..

    že jim ten afekt tak dlouho vydrzel..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KRAMERIUS: hlavně to není žádnej afekt!
    FINSON
    FINSON --- ---
    KRAMERIUS: Ne, to je slang ;-)
    Tohle je fakt zoufalý, mě to ani nebaví jako HARDCABB, už toho nechám.
    SPAMST
    SPAMST --- ---
    PALEONTOLOG: nevydel som ani jeden jedine žeby nejaké perly od tých čo mám v ignore :D
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    HARDCABB: Jdu si do mikrovlnky hodit popcorn, psytrance začíná být zábavný :-))
    "experimentální hnus s vedlejšími účinky, o kterým o dopředu ví, že je na nic" - to zní jak nestranné vyhodnocení na základě vědeckých poznatků a neovlivněné emocemi. :-))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HARDCABB: hlavne e2e4 v nich vzbudil dojem, ze se s nimi chce nekdo bavit. to zas potrva, nez kolovratky vyvanou.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    musim se priznat, ze jako oteckovana vydesena podvolena ovce uz jsem rezignovala, beee, a uz se tady jenom bavim
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    E2E4: a ovce udělá co se po ni chce (v tomto případě jde postávat do fronty na včelku) a afektem je myšlen stav, kdy vyjíždí, když je zahnaná do kouta ( paralela s nadávkami, pokud nemá normální odpověď).
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    E2E4: tyhle výrazy beru spíš jako slang. A jak bys nazval stav, kdy čověku jsou omezována práva jenom kvůli tomu, že se nepodvolí do sebe píchnout tento experimentální hnus s vedlejšími účinky, o kterým o dopředu ví, že je na nic a covid si stejně později prodělá, navíc je tu dost indícií že to cosi dělá s imunitou? To buzerace je ještě slabé slovo.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    FINSON: ano, je to uplny hazeni hrachu na zed.

    zajimavy je, ze ani na pomerne jednoduchy a srozumitelny argumenty proste neni zadna reakce. jsem zvedav zda nekdy neco rekne johnydevel na ucinnost ockovani proti covidu na hospitalizace u nas..

    Nebo i tohle PSYTRANCE007 - jak muze byt ovce v afektu, jsem myslel ze ovce je naopak mirna a klidna a udela co se od ni chce, ne?

    A a neni znakem afektu naopak pouzivat slova jako
    brutalni, ovce, sracka, rychlovksky, buzeruje, covidiocie, omezeni prav?
    FINSON
    FINSON --- ---
    PSYTRANCE007: No tak v mým okolí zase byli po vakcíně proti covidu všichni jako rybičky, obézní důchodci i malé děti, a antivax sportovci, co si tu sračku píchnout nenechali, dostali covid a dlouhé měsíce pak nemohli sportovat, někteří z nich nemůžou sportovat doteď. Šach mat.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SPAMST: argumentu zaznelo dost, zaznivaji opakovane a strana antivax je nevyvratila, jen dokazuje znovu a znovu postlobotomickou paralyzu kritickeho mysleni. a absolutne katastdofalni odborny znalosti. jebto zalostnej pohled. ale kdyz se chcete stale ztrapnovat.. tak je nq case na tu hru pristoupit a tu nalepku na celo nalepit.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    SPAMST: právě že většina ovcí jedná v afektu. V afektu jednala i vláda agenta StB Bureše. Proto to tady vypadalo tak, jak vypadalo. Některým ovcím to časem došlo, jiným holt ne ale to je ve společnosti normální.
    SPAMST
    SPAMST --- ---
    PALEONTOLOG: ach jo zase už zostali len posledné argumenty v tvare urážok :(
    Smutné jed za každým dôjdu argumenty.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    FINSON: právě, vedlejší účinky údajně dost brutální, očkovanej je téměř každej a přesto nepamatuju z okolí něco vážnějšího tak, jako u téhle sračky. A co se týče práv tak si nevybavuju že bych někdy nemoh jít na jídlo, protože někdo měl tetanus.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FINSON: melo by existovat pravidlo, ze po 10 pokusu o vysvetleni muzes ad hominem pouzit :) ale plati to jen na antivaxery a píče sava
    FINSON
    FINSON --- ---
    PALEONTOLOG: Já už to prostě nemohl vydržet, sorry...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FINSON: otevrene bych presel k argumentu ad hominem, protoze senor psitrencle ma v hlave nasrany a mele repetitivni kokotiny. s timhle procentem populace nemuzes udelat vubec nic.
    FINSON
    FINSON --- ---
    PSYTRANCE007: Si upad, ne? E2E4 ti tady napíše, že tetanus i obrna jsou o dost nebezpečnější, očkování na rozdíl od covidu je proti nim povinné, přičemž účinnost je všelijaká a nežádoucí účinky docela brutální, práva kvůli němu omezována taky jsou, stejně třeba žloutenka - s tou jdeš při kontaktu s nakaženým do karantény na několik týdnů, ne na pár dní jako u covidu, to je panečku icterofašismus!
    - a ty tady po těchhle příkladech znovu napíšeš tohle? Sleduješ vůbec tu diskusi, nebo sem jenom bez hlavy paty přepisuješ nějaký YT video, co ti jede v druhým okně?
    Mimochodem, covid má dlouhodobé následky u 30% nakažených a pokaždé to taky není sranda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam