• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    SPAMST
    SPAMST --- ---
    PSYTRANCE007: jj ale to nie je len taký dokturek :)
    Takže celkom pobavilo ze šéf organizácie co to presadzuje nie je očkovaný.

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Tedros_Adhanom_Ghebreyesus
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PSYTRANCE007: jinak teda Beran byl v mediich furt. a bohuzel se dost lidi jeho nesmysly ridilo, vcetne lekaru (rodice kamaradky misto monoklonalnich protilatek dostali isoprinosine)..

    chudacek lyncovanej, kterej prisel na neco na co na celem svete nikdo neprisel, a vubec nevadi, ze je placnej vyrobcem isoprinosinu..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PSYTRANCE007: tak ivermectin je velmi spolehlivě vyvrácen, nefunguje vůbec. (kromě zemi kde jsou paraziti, tam je prospěšný, zabije parazity a zdravotní stav se zlepší, takže tělo lépe bojuje s covidem). jo a taky se pár lidí ivermectinem předávkovalo, snad i nějaka úmrtí byla..

    isoprinosine je beranovo děťátko, nikde ve světě se nepoužívá, on ten lék moc nefunguje na nic. podle všeho ani na covid.

    jinak a beran je placenej výrobcem, studie kterou udělal je pochybná a neeticka.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    SPAMST: odpůrců i z řad lékařů je hodně i u nás akorát se veřejně neprojevují, protože se bojí lynče. Třeba dost často narážím v diskuzích na to, jak lékaři předepisovali pacientům Isoprinosine a Ivermectin a Beran byl za to lynčovanej. Téměř všichni psali, že potom uzdravili nebo se jim zlepšil zdrav. stav. Sem tam někdo že mu to nepomohlo ale nikdo že by se mu přitížilo, což u vakcíny se to stížnostma jenom hemží. Dost často se třeba lidem po tom zhoršila artróza.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    E2E4: analogie s respirátorama (ten slint o velikostech částic) mi dost silně připomíná třeba slinty prodejců LED svítidel. Každej se taky ohání životností LED žárovky že vydrží 50 000 hodin ale komu vydržela LED žárovka 10 let? (Když tedy započítám i dobu, kdy se s ni nesvítí). Asi se někdo najde ale takových moc nebude. Jedna věc jsou laboratorní podmínky a druhá praxe a chtíč vydělat co nejvíc peněz. Jak snadno prokážu, proč to tak není sem už psal.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    E2E4: s těma vakcínama se zase dostáváme na začátek například k té tetanovce.....má vedlejší účinky ale jednak je prověřená a pak ze svého okolí nepamatuju jediný případ, že by někdo musel být hospitalizovaný, zkolaboval, skončil s krevníma sraženinama, měl trvalé následky nebo ochrnul (imho předevčírem se třikrát otečkovaný kámošce rozjela rakovina. Kdyby to byl první případ tak řeknu náhoda jenže těch případů mám kolem sebe víc a víc). Navíc jde ve většině případů o nemoci, které jsou skutečně rizikové pro všechny. Tahle parodie má u drtivý většiny lidí průběh rýmy, kašle a bolesti hlavy a i ze statistik jasně vyplývá, že pro mladé až na výjimky nepředstavuje žádné riziko. S tím veřejným zdravím to taky naráží na problematiku plošných opatření, což je jeden z hlavních důvodů, proč byla většina opatření zrušených. Vláda si dělá co chce bez ohledu na statistiky a prokázaný význam pozitivních dopadů. Ohledně respirátorů jsem toho napsal dost a i důkazy jak prokázat opak. Poslal odkazy na články, proč tomu tak není a ještě si matně vzpomínám na jednu studii z ciziny (link hledat nebudu). Šlo tam o dvě města. V jednom bylo vyžadovaný striktní nošení a ve druhým bylo nařízení doporučený, kde to v praxi nosila jenom hrastka lidí. Rozdíl byl ani ne 10%, což se dá považovat i za statistickou chybu.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PSYTRANCE007: a jinak ad politka / právo, možná budeš překvapen, ale u ostatních věcí je to ještě horší než u covidu:

    vynucujeme rutinní očkování v dětství protřednictvím neumožnění přístupu k vzdělání (precedent pro zákaz vstupu pro neočkované, navíc v důležitější oblasti, než je chození do hospody). A to jsou nemoci, na které se umírá méně než na covid. Očkování vakcínami, které jsou sice lety prověřené, ale mají proti vakcínám na covid mnohem horší vedlejší účinky (očkování proti obrně se může šířit a zmutovat do škodlivého, způsobujícího ochrnutí, očkování proti pravým neštovicím způsobuje pravé neštovice a je nakažlivé, velká úmrtnost na očkování apod.)

    když dostaneš žloutenku, musíš asi na asi měsíc do izolace v nemocnici, a pak pár měsíců nesmíš chodit na hromadné akce

    v listině práv a svobod je zakotveno, že svoboda slova může být omezena z důvodů veřejného zdraví = cenzura v době epidemie, aby mohla být potlačena.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PSYTRANCE007: máš vlastně pravdu, Ahrenberger jednou (nebo párkrát?) prostě vydal to samý s tím že než to soud znovu shodí už to přestane platit, to bylo (kromě Babiše celkově) jedno z největších politických právních wtf.

    v ostatních případech ale byl soud s opravou spokojen, u některých to zkoumal až v době, kdy to už neplatilo.

    takových fuckupu bylo dost, o tom žádná.

    ale jestli respirátory fungují není něco, co se dá určit tím, zda soud rozhodne o právní čistotě nařízení.

    respirátory fungují, forma nařízení (podle kterýho zákona, zda nepřekračuje zákonné zmocnění apod) je otázka právní, zda je to správné je otázka politická, kde je to věc názoru.

    nicméně zda něco funguje je otázka vědy. tam je to jasný, resp stejné jako u ostatních vědeckých otázek.
    SPAMST
    SPAMST --- ---
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    E2E4: shazoval to naopak opakovaně. Vláda to ojebala tím, že to protizákonný nařízení vydala znovu a tak pořád dokola.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PSYTRANCE007: tak asi nad tím přemýšlel každý kdo sledoval zprávy o pár dní později, odůvodnění opravili a podruhé to soud už neshodil.

    takže pokud je pro tebe uznání soudem argumentem, že něco funguje, tak ano, respirátory fungují.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    A ještě k těm respirátorům: Když jsou tedy tak všespásné, všechny ochrání a jejich účinnost je zřejmá hned, proč tedy bylo nařízení k plošnému nošení, co vydalo Burešovo ministerstvo správním soudem opakovaně shazováno pro nedostatečné odůvodnění? Stačilo přeci doložit tu zázračnou studii o přínosu a o záchraně obyvatelstva, doložit to, co slibuje výrobce a pohoda ne? Přemýšlely nad tímhle ovce někdy? Asi sotva co? Jinak tady je část protizákonné buzerace, co byla soudy shozena: https://advokatnidenik.cz/2021/07/27/nejvyssi-spravni-soud-jiz-zrusil-radu-vladnich-protiepidemickych-opatreni/
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    E2E4: copak, neco se ti nelibi na nefunkcni experimentalni vakcine skodici zdravi?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PSYTRANCE007: ale Mlho..?!
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BIZMO: BIZMO: zatracený očkování, ted se nám tu hromadí nespotřebovaný léky!

    btw Regeneron má expiraci až v roce 2023, možná do ty doby přijde varianta na kterou bude zase zase fungovat. (no, spíš ne, ale vyloučeny to není)

    Nemocnicím prošly první monoklonální protilátky na covid. Léky za stamiliony čeká likvidace - Vitalia.cz
    https://www.vitalia.cz/clanky/prosly-monoklonalni-protilatky-na-covid/
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    A pardon...
    Lék na covid za 600 milionů leží na skladě. Neví se, co s ním - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/lek-na-covid-za-600-milionu-lezi-na-sklade-nevi-se-co-s-nim-176840
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    Neznal by nekdo pocet Regeneronu ve skladech?
    Ministerstvo schválilo lék od firmy Regeneron. Slouží jako ochrana před vážným průběhem koronaviru | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/zdravi/regeneron-lek-ministerstvo-zdravotnictvi-koronavirus-lecba_2103021052_dok
    E2E4
    E2E4 --- ---
    WANTON: a ještě jedno prakticky kritérium, pokud sem chceš řídit mediálními tvářemi - všimni si, že všichni včetně zaloudika říkají jen variace na téma "ne, ty nepříjemné věci nejsou vůbec potřeba", popř "strach je neoprávněný, nic se neděje".

    pokud nechceš být extrémista, tak bys asi neměl poslouchat ty, kteří to vidí takhle extrémně jednoznačně, ne?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    WANTON: jako my vs oni to beres ty. Ja ne, fakt mam dost informaci z prvni ruky. A nemyslim ze jde o nazory - neco se vi presne, neco je mene jiste, neco je otazka co delat kdyz nevime jiste. Mne jde o ty veci, ktere se vi presne a dokazatelne.


    Jako treba ucinnost ockovani proti hospitalizaci. Tam se neda moc vykrucovat nejakejma kecama a hysterii typu "je to hysterie, chteji nas znicit".. Teda, jak vidno da, whataboutismus nebo unikani tematu funguje vzdycky..

    V tom clanku jsou i dalsi, kteri se taky mylili - oni teda tvrdili vsichni to samy.. Koukam ze primy citat toho zaloudika tam neni, moje chyba, byl v nahledu a patril pekovy, tak tady to mas presne:

    Nestrašme lidi koronavirem, žádná druhá vlna nepřijde. ... už se sebepoškozujeme, tvrdí senátor a onkolog Žaloudík. 23. 7. 2020.

    Jsem rouškofob. Koronavirus je třeba zlehčovat, už se sebepoškozujeme, tvrdí senátor a onkolog Žaloudík | Hospodářské noviny (HN.cz)
    https://domaci.hn.cz/c1-66793930-jsem-rouskofob-koronavirus-je-treba-zlehcovat-uz-se-sebeposkozujeme-tvrdi-senator-a-onkolog-zaloudik

    nebo "Žaloudík nevěří ani tomu, že se za poslední rok díky rouškám podařilo vymýtit chřipku"

    Žaloudík: Před dětmi se stydím. Covid je boj s hysterií - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/zaloudik-pred-detmi-se-stydim-covid-je-boj-s-hysterii-nebojim-se-viru-ale-dusledku-31748
    WANTON
    WANTON --- ---
    E2E4: Zaloudika myslim spor o rousky. Odesel kvuli tomu i z nejake te organizace lekaru.

    A zase, my vs oni. Zase jen dva extremy, panikari a chripeckari. Kdyz nejsem s tebou, musim byt se Smuclerem, Pekovou a Polertem. Takhle to ale dva roky prave nebylo. Tech ruznych nazoru a proudu bylo zejmena mezi lekari mnoho. Jen byli v "ilegalite", verejne se nepresentovali. Vsimni si, ze od dubna kvetna prakticky zadna diskuse mezi lekari na verejnosti neexistovala. Zustali jen Mzdr a Polertove.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    WANTON: i tam je osobní přínos (a do doby delty měla smysl i plná proockovanost populace). a ono nezáleží na tom co říkají mediální celebrity, ale co říká věda, která je nezávisle reprodukovatelná.

    ale když už se chceš řídit nějakou celebritou, tak je asi lepší si nevybírat tu, jejíž předpovědi konzistentně nevycházely.. třeba zaloudik v tebou zmíněném červnu 2020 říkal že žádná vlna nebude. to asi zaloudikovi někdo z ministerstva vypnul rozum, když tou dobou v zahraničí už byla. a pak několik dalších vln..

    ANKETA: ‚Omlouvat se nemám žádný důvod.‘ Peková, Šmucler a další výroků o koronaviru nelitují | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/pekova-ludvik-smucler-zaloudik-pirk-popiraci-covid-koronavirus_2012280705_sto
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FINSON: 100% není nic, ale drží to rok, ne pár měsíců a chrání to tak, že to obstojí v čelenžní zkoušce, které se u zvířat na rozdíl od lidí dělají.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam