• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TAPINA: si to predstavujes jak hurvinek valku. specializovany pracoviste jsou primarne pro deti a pro ty, kteri maji jeste nejakou nadeji. nemocnych rakovinou je hodne, vic nez dokazou jakakoliv pracoviste pobrat a kdyz uznaji, ze jsi viceci mene marny pripad, odkazi te na LDN nebo na paliativni Cestu domu.

    v mym okoli uz probehlo dost rakovin (vcetne malyho ditete), nekolik umrti na rakovinu a nedelal bych si nejaky iluze o zazracne medicine. ti kdo preziji, maji spis stesti

    PALEONTOLOG: no co, ja mam strejdu dva mesice v duchodu, a pred par tydny si nahmatal, ze ma propadlou bradavku a co myslis, ze mu v nemocnici rekli? "pane, vy mate stesti na vzacny pripad rakoviny prsu u muze". takze ted jezdi po nemocnich a hleda se, kde vsude ma nebo nema metastazy.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TAPINA: neobhajuj to, plz. 15%
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PALEONTOLOG: Ale ony je léčí specializovaná pracoviště, když je tam někdo pošle a nešudlí je v okresní nemocnici s tím, že to stejně nemá cenu.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TAPINA: ten článek je pravdivější, než by se zdálo. my se ale nebavíme o době budoucí, až budou lidi léčit specializovaná pracoviště, ale o době současné, kde je jasná statistika ze současné konzervativní léčby
    takže na otázku, jesti ufo ví, kolik těch lidí je, tak to ví, je to 15%
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    blablablablabla blabla bla blabla. bla bla.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    VYHULENY_UFO: Kopírovat umíš hezky ale ještě to chce zapojit i hlavinku (a možná míň hulit).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PALEONTOLOG: Transplantace tak úplně není řešení, protože pak už neřešíš jen ty plíce, ale metastázy jinde. Ale je to přesně o tom, co se píše v tom článku, když se pacient léčí na jednom z těch pracovišť, která mají velké zkušenosti a moderní možnosti, tak má slušnou šanci, pokud nepřijde úplně pozdě.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: já furt nevím, kde bereš těch 105 a 151. pošli link a screenshot.

    na covdata je to 192 a 73 a 351 a 188 pro 70-74 a 75-79 za 4 týdny.

    ano Babiš říkal nesmysly, i ty říkáš nesmysly, a to i v oblasti kde je možné je vyvrátit naprosto jednoznačně.

    myslíš, že účinnost očkování záleží na tom co říká Babiš a kdo mu uvěří?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: ¯\_(ツ)_/¯
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //pseudovcelari a pseudolekari z nyxu, polibte si prdel.

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TAPINA: to by mě zajímalo, tedy :) tohle téma jsme řešili v hospůdce s jednou sestrou z plicního, která na tohle téma dělala práci. jaká je doba dožití po karcinomu plic, vč. transplantace? prý od 3 stupně "závažnosti" velmi krátká a 5 let je tak maximum dožití. ale neověřoval jsem, jen mi to utkvělo jako zajímavá informace. a tak jsem se ptal, jak teda odhalit karcinom plic v 1 a 2 stupni včas a tam to prý jde stejně blbě poznat, takže ani prevence není účinná. pokud máš velký zájem, můžu tu práci zkusit získat.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    Rakovina plic je spíš o včasnosti záchytu a rychlosti léčby.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WANTON: prosimte a ty rozumis rakovine nebo vcelam? asi nicemu.

    TAPINA: to jsou jedinci, kteri meli stesti. male procento z celkovych kazdorocnich diagnoz.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VYHULENY_UFO: Ale prosimtě. Ani netušíš, kolik normálně fungujících a zdravě vypadajících lidí, co venku potkáš, je pět a víc let po diagnóze rakoviny plic.
    WANTON
    WANTON --- ---
    VYHULENY_UFO: Proč se pleteš do něčeho, čemu nerozumíš?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WANTON: Více než polovina Čechů umírá na onemocnění srdce [32 %] a zhoubný nádor [25 %]. Vyplývá to z loňských dat Českého statistického úřadu [ČSÚ]. Třetí nejčastější příčinou úmrtí jsou cévní nemoci mozku [7 %].

    rakovina plic je rychla smrt, tam neni prilis co lecit. obecne nemoci plic ti daji tak maximalne 5let zivota a pak se proste udusis.
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4: Skutečně je potřeba ta čísla ještě přepočíst podle poměrného zastoupení skupin podle očkování v rámci věkové skupiny. Takže pojďme na to skupina 70-79
    hosp. neočkovaní 105
    hosp. očkovaní a oboostovaní 151
    očkovancýh je 89,4%
    poměr hospitalizace vs počet lidí

    neočkovaní měli šanci na hospitalizaci 0,99%
    očkovaní měli šanci na hospitalicazi 0,16%
    Dá se z těchto počtů usoudit jakou účinnost ta vakcína má? No podle mě už jo, vyloženě selskym počtem je šance na hospitalizaci u očkovaných seniorů asi 6,1x nižší než u očkovancýh.

    Tyhle počty už jsou tedy korektní?

    A pochopitelně si neopustim připomenout něco z posledních příspěvků, čemu ses vyhnul obloukem. Tak jen aby to nezapadlo:
    A rýsuje se tu poměrně zajímavý hint. Nejen E2E4 ale další "odborníci" se tu podivují, jak může být někdo tak hloupý a věřit tomu, že když se naočkuje, že udělá za covidem tečku? Nebo že se naočkuje a neonemocní a nikoho dalšího už nenakazí, ostatně jak to u takového očkování bývá že? Jak někdo mohl být tak naivní, že věřil ministrovi zdravotnictví nebo dokonce předsedovi vlády?? No modří vědí přesně kam mířím. Až příště řekně ministr zůstaň doma, nebo vem si roušku, nebo naočkuj se, znamená to vyser se na to, ztejně jen žvaní a ví kulový. To je přesně to, co tady tihle neo guruové hlásají.
    WANTON
    WANTON --- ---
    PSYTRANCE007: Tady mohu pro srovnání uvést knihu Čechury "Krizový management barokní ekonomiky?"

    Kniha se zabývá dvěma velkými jihočeskými panstvími Třeboň a Hluboká (dnes Hluboká nad Vltavou) v procesu proměn, které nastaly po třicetileté válce. Obě panství získal Jan Adolf ze Schwarzenberka krátce po roce 1660. Jaroslav Čechura ukazuje vztah vrchnosti k poddaným v případě např. neúrody, ale i moru, co tehdy v roce 1680 řádil. Zajímavé je, že Jan Adolf byl "renesanční člověk", takže žádné debilní omezení a zákazy jako jsme zavedli my "moderní lidé" při vražedné pandemii Covidu, nezavedl.

    Krizový management barokní ekonomiky? - Jaroslav Čechura | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/krizovy-management-barokni-ekonomiky-434350
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    A ještě si připomeňme, jak jsme s CoVidiocií v historii bojovali: Aplikací v mobilu, hadrem přes pusu, který jsme později vytunili na jednorázovou roušku a posléze na respirátor proti prachu, zákazem zpěvu, zákazem chození ven, zákazem sportu, sezením místo stání, zablokováním předních dveří autobusů v mhd, udáváním lidí, zaklekáváním matek s dětma, točením piva do kelímku s víčkem, udáváním sousedů,nošením respirátoru v autě, nošením respirátoru na ulici, zákazem prodeje alkoholu, vypntím wi-fi sítí, zavřením hospod, certifikátem o bezinfekčnosti (jak je to s tou infekčností asi všichni, co nejsou úplně tupí ví), zavřením dětských hříšť, segregováním dětí podle toho, jaké wc smějí použít a další absurdity. Slušnej absurdistán, co říkáte?
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    " Na závěr bychom chtěli upozornit na varování ohledně rizika opakovaných vakcín, kde je velmi málo dat a tedy nejsme schopni aktuálně vyhodnotit rizika dalších posilujících dávek.
    Náš názor tedy je, že není možné doporučovat nic nad rámec doporučení ECDC a u doporučení ECDC je nutné přezkoumávat, zda je datová základna dostatečná, zda není založena na zastaralých datech a zda kromě benefitů v podobě účinnosti adekvátně zohledňuje i možná rizika.
    Je také nutné u doporučení odlišovat, jestli se jedná o imunitně naivního jedince, či jedince s důkazem předchozí infekce. "
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    VITI: nevím o tom, že by na obezitu a cukrovku byla nějaká vakcína a bez ni by člověk nemoh jít ani na jídlo a tím pádem by byl nucenej shánět falešné potvrzení o očkování.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam