• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    WANTON: dyt to tak je. druhé boostery pro 50-60+ je oficiální doporučení všude na světě.

    (v době delty měl smysl i booster pro všechny, v době alfy melo smysl i plošné proockovani populace. bohužel politici, média i ministerstvo zdravotnictví mají zásek na tom, jak to bylo před několika měsíci - už když nastoupila delta bylo jasné, ze to žádná tečka nebude, všichni řeší podzimní vlnu když už je nečekaná letní vlna f plném rozpuku)

    jeden z největších provaru u nás je, že hlavním cílem nebylo proockovat 100% rizikové populace a proockovanost zbytku populace jen jako sekundární cíl.

    ale Babiš se chtěl fotit před velkokapacitními očkovacími centry, do kterých se důchodci nepotahnou, obzvlášť když jim obvodak nevysvětlí.

    jenže je dost lidí, který ani tenhle benefit nejsou schopni v datech vidět. přitom je to jen důsledek toho, co sami tvrdí "pro mladé je to chřipka", tj smysl ochrany je tím větší, čím je člověk starší, takže je nutné počítat účinnost po věkových skupinách.

    u chřipky to děláme stejně, doporučujeme to pro 50+, účinnost je mnohem horší než u vakcín proti covidu a i závažnost chřipky je menší i riziko chřipky je menší (má R0 jen 1.2, takže se za sezónu nakazí maximálně malé desítky procent populace).

    přínos je ale i pro mladší, minimálně zlepší své šance na to nedostat nemoc, po který ztratí čich, bude se jim motat hlava nebo budou mít chronickou únavu a to po dlouhé mesice, některý i po letech, když už covid dostanou bude to pár dní únavy a pokašlávání a ne 14 dní pekla.. u dětí zas sníží riziko PIMS. ale tohle někteří nejsou vidět, protože nemají objektivní pohled na nežádoucí účinky očkování, poháněný hlavně strachem z novosti a neschopnosti porovnat očkování s covidem, porovnávaji očkování s ničím.

    a jasné, tenhle benefit pro mladší je malý ve srovnání s 60+, kterým to doslova zachraňuje životy, a to i další boostery.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    VYHULENY_UFO: Pověz nám ještě něco inteligentního, už strádáme...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    dezolati si rozumi a vzajemne se lajkuji, svet je v poradku.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    WANTON: to ať klidně omlátěj. Kdo se zajímá tak ví, koho to kosí...navíc jak jsem psal, křivka dlouhodobého průměru úmrtí začíná pomalu klesat pod průměr, to vypadá, že covid jenom pročistil chronicky nemocné, kteří by pravděpodobně brzy umřeli. Sice je ještě brzy na závěry ale zatím to k tomu směřuje.
    WANTON
    WANTON --- ---
    PSYTRANCE007: Tak to je jasný. To je, kde jsem se bil s panikářema do krve. A zase v souladu s tím, co mi říkali moji lékaři.

    Jinak pozor, zase ti omlátí o hlavu nadúmrtí. ;)
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    WANTON: to ale není důvod k omezování zdravých, devastaci ekonomiky a šikaně dětí ve školách.....jinak obézní by se sebou měli něco dělat, ne díky covidu ale oni jsou v ohroženi z mnoha stran. Hlavně by se měli zaměřit na cévní onemocnění,tlak, cukr, srdce, rakovina tlustého střeva....proti tomu je nějaká chřipečka nic a hlavně prvenství máme v těchto chorobách, nikoli covidiocii.
    WANTON
    WANTON --- ---
    PSYTRANCE007: Tak já ty obézní 60+ s komorbiditami chápu a i psychicky jim to může pomoci jako placebo.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    WANTON: To, že nějak funguje první měsíc či dva po podání nelze považovat za funkční vakcínu. To pak bude pomalu jak s pervitinem, budeš muset shánět další dávky abys moh fungovat (v tomto případě neonemocněl a díky zdevastované imunitě tě to nesejmulo). To opravdu nepovažuji za nějakou výhru.
    WANTON
    WANTON --- ---
    PSYTRANCE007: Já miluji 97 procent vědců. :-)
    WANTON
    WANTON --- ---
    PSYTRANCE007: Já jen uvedu, že nejsem na pozici vůbec nefunguje. Ona/ony funguje/fungují určitě prvních pár měsíců. Nyní je otázka proti jaké variantě, ale proti těm před omikronem určitě. A pak je otázka jaké vedlejší má. Proto mi přijde rozumný doporučit vakcínu nebo booster 60+.
    SPAMST
    SPAMST --- ---
    WANTON: jj
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    WANTON: to je stejná idiocie jako zákazy olova.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    Jinak přesně, co jsem psal už několikrát. Jednou vedou ovce, jindy neočkovaní, proto odvolávání se na statistiky je zbytečnost. Jedno je ale jistý, tahle genetická šmakuláda v nejlepším případě jenpm nefunguje. V horším devastuje zdraví. Proto poměr riziko/přínos hovoří jasně pro to vysrat se na opich.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    WANTON: I když tady bude spíš to, že přeci jenom i mezi ovcema občas zavládne zdravej rozum a nepodroběj svého potomka genovým experimentům tak je zde napíchnutých málo a poměry to pak zkresluje.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    WANTON: Pro mě je novinka 0-17. To byla vždycky nejmíň riziková skupina.No možná na ně dosedá devastace imunity způsobená protizákonnými opatřeními estébákovy vlády. Není normální aby dítě ve školním věku mělu 3/4 dne přicpaný dýchací cesty v období, kdy má být co nejvíc v kolektivu a jeho imunita se má co nejvíc setkávat se škodlivinama.
    WANTON
    WANTON --- ---
    Zase jsem se četl do Crichtona a to je perla za perlou. Možná jste slyšeli o DDT, strašně jedovatém karcinogenním pesticidu, který se celosvětově zakázal, protože aktivisti a ekologové na něj sváděli všechny možné katastrofy od vymírání druhů, po smrtelné nebezpečí pro lidi.

    Výsledkem jeho zákazu je, že ročně zemře na malárii 2 miliony lidí, dohromady přes 50 milionů, protože DDT tuto nemoc prakticky vymýtilo.

    A dnes se ukazuje, že DDT je asi stejně jedovaté jako Aspyrin. Není karcinogenní. Nevyhubilo vzácné ptáky...

    50 milionů lidí ale stál zákaz život.

    Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly.

    How Poisonous is DDT? | American Council on Science and Health
    https://www.acsh.org/news/2016/02/11/how-poisonous-is-ddt
    WANTON
    WANTON --- ---
    Proč očkovat lidi pod 50?

    WANTON
    WANTON --- ---
    WANTON
    WANTON --- ---
    WANTON
    WANTON --- ---
    K COVID-datům na četné žádosti uvádím úmrtí. Zdroj https://covdata.cz/cesko.php, minulých 270 dnů, členění očko/neočko (prodělání zohledněno není). Recentně: 65% zemřelých je očko, při zohlednění velikosti skupin (6,8mil vs.3,8mil) se úmrtnost moc neliší, i průměrný věk je podobný.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam