• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    LOLEK: Ono se jim to nevyhýbá. Ale světová dementní extratřída (jmenovitě třeba Trump, Johnson, Bolsonaro) má pochopitelně přístup k trochu jinému zdravotnickému aparátu než běžný smrtelník, takže to všichni rozchodili. Tak trochu škoda, protože to je zrovna situace kdy by jedna exemplární smrt (které šel obvykle dotyčný značně naproti) asi odvrátila opravdu dost smrtí jiných. Ne že bych jim to vyloženě přál, ale slzu bych tedy určitě neuronil.
    LOLEK
    LOLEK --- ---
    CAIDEL: Snad na toto tvrzeni mas nejakou studii, docela by me to zajimalo, proc se to zrovna idiotum celosvetove vyhyba.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    LOLEK: Kéž by to bylo tak jednoduché (jakože není...). Plus tedy znám dost lidí s výrazně sníženou kvalitou života po longcovidu a není moc o co stát (bohužel se to vyhýbá až moc dementům, kteří si o to karmicky drobátko řekli a to celosvětově). V LAMF kategorii jsou bohužel jen druhořadí ňoumové (převážně US alt-right a konzerva scéna).
    LOLEK
    LOLEK --- ---
    CAIDEL: Myslim, ze hodne uzivatelu Nyxu.cz, kterym je 60+, tady nebude.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Ti ruští ksindl švábi už začínají být docela otravní... A hlavně se může stát, že kvůli nim někdo (nevinný) fakt zařve.

    Jinak vzorová metoda práce: tapetování nonstop krávovinama obskurních zdrojů, naprostá ignorace jakýchkoli odpovědí, argumentů a čehokoli. Učebnicový slovník (ovce apod.) co fasují přímo v zadání a všichni používají jeden a ten samý.

    Hehe. Prý nejtvrdší zkouška. Retard.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SPAMST: wow, dobrej bizar.

    pěknej webik, něco jako vesmírní lidé. ale z Mali. jako z tý země v západní Africe.

    Plukovnik Goita loni svrhl malijského prezidenta a převzal moc. byl to už druhý jeho puč. V dalším článku na tom serveru děkuje Vladimíru Putinovi za všestrannou podporu.

    🇷🇺🇲🇱📞 CONVERSATION TÉLÉPHONIQUE DE VLADIMIR POUTINE AVEC ASSIMI GOÏTA, PRÉSIDENT DU MALI – Spiritualité, Ésotérisme et Réinformation
    https://soleilverseau.com/2022/08/10/%f0%9f%87%b7%f0%9f%87%ba%f0%9f%87%b2%f0%9f%87%b1%f0%9f%93%9e-conversation-telephonique-de-vladimir-poutine-avec-assimi-goita-president-du-mali/

    background:

    2021 Malian coup d'état - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/2021_Malian_coup_d%27%C3%A9tat

    k puci došlo pár týdnů poté, co Mali autorizavala vakcínu Sputnik-V. náhoda? nemyslím si.

    Mali approves Russia's Sputnik V vaccine - Russian sovereign wealth fund | Reuters
    https://www.reuters.com/article/uk-health-coronavirus-russia-mali-vaccin-idUSKBN2BM0Y5

    Russian Disinformation Popularizes Sputnik V Vaccine in Africa | Council on Foreign Relations
    https://www.cfr.org/blog/russian-disinformation-popularizes-sputnik-v-vaccine-africa

    takze ano, opravdu velké hrdnistvi těch co se nenechali napíchát ruskou experimentální vakcínou

    (jak známo Sputnik byl, narozdíl od západních, čínských, indických a kubánských vakcín, autorizován už před koncem 3. fáze klinických zkoušek, tj zaslouží si název experimentální)

    SPAMST
    SPAMST --- ---
    MESSAGE AUX NON-VACCINÉS – Spiritualité, Ésotérisme et Réinformation
    https://soleilverseau.com/2022/08/10/message-aux-non-vaccines/


    Vzkaz pro neočkované

    I kdybych byl polykulturní a plně očkovaný, obdivoval bych ty čisté za to, že dokážou odolat i tomu největšímu nátlaku, který na ně kdy byl vyvíjen, a to i ze strany partnerů, rodičů, dětí, přátel, kolegů a lékařů.

    Lidé, kteří byli schopni takové osobní odvahy a kritických schopností, jsou bezpochyby těmi nejlepšími lidmi. Jsou všude, různého věku, vzdělání, podmínek a myšlenek. Jsou ze zvláštního těsta, jsou to vojáci, které by chtěla mít ve svých řadách každá armáda světla. Jsou to rodiče, které by si přálo každé dítě, a děti, o kterých sní každý rodič. Jsou to bytosti nadprůměrné ve svých společnostech, jsou podstatou lidí, kteří vybudovali všechny kultury a dobyli všechny obzory. Stojí vedle vás, vypadají normálně, ale jsou to superhrdinové.

    Dokázali to, co ostatní nedokázali, byli stromem, který odolal uragánu urážek, diskriminace a společenské marginalizace. A dělali to v domnění, že jsou sami, v domnění, že jsou jediní.

    Vykázání od rodinného stolu o Vánocích bylo to nejkrutější, co jsme kdy viděli. Přišli o práci, jejich kariéra šla ke dnu, nemají peníze... ale bylo jim to jedno. Snášeli diskriminaci, udání, zradu a nezměrné ponížení, ale pokračovali dál...

    Ještě nikdy v historii lidstva nebyla taková „selekce“ a nyní víme, kdo je na planetě Zemi nejlepší. Ženy, muži, staří, mladí, bohatí, chudí, všech ras a náboženství, čistokrevní, vyvolení z neviditelné archy, jediní, kteří se dokázali udržet, když se všechno hroutilo.

    Jste to vy, kdo prošel nepředstavitelnou zkouškou, kterou by nepřekonali ani ti nejotrlejší mariňáci, komanda, zelené barety, astronauti a géniové. Jste stvořeni z hmoty těch největších, kteří kdy žili, z hrdinů, kteří se rodí mezi obyčejnými lidmi a září v temnotách.“
    LOLEK
    LOLEK --- ---
    PALEONTOLOG: To by nam takhle mohl zmutovat i vir "obycejne" chripky. Nejspis nemas tuseni, proc se tak (ne)deje.
    WANTON
    WANTON --- ---
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HARDCABB: vonose malo vi, ze covid stale muze zmutovat do nebezpecnejsi podoby. srovnej sars-cov1 a cov2
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    uh-huh, pani doktorka byla v dubnu 2020 velmi chytra, zajimalo by me co by rekla dnes na minimalne 8 milionu mrtvych v zapadnim svete a kdovi kolika desitek milionu s long covidem o dva roky pozdeji
    WANTON
    WANTON --- ---
    30. dubna 2020

    Prof. Martina Vašáková, přednostka Pneumologické kliniky Thomayerovy nemocnice (TN) v Praze: "Šokovala mě ta rozsáhlá opatření, nejsou adekvátní."

    Virus ničí především plíce. Vy jako pneumoložka máte pro léčení onemocnění COVID-19 potřebné zkušenosti. Předpokládala jste, že se může nový typ viru objevit a způsobit pandemii?

    Víte, my plicní lékaři řešíme pandemie dnes a denně. Léčíme kupříkladu tuberkulózu, jejíž pandemie stále trvá, přestože se o ní nemluví. Tuberkulóza zabije celosvětově 1,5 miliónu lidí ročně. Ale to je každému v podstatě jedno, nikdo ty zemřelé neodpočítává. U nás zabije naštěstí jen málo lidí, nakažené umíme zachytit, izolovat, dohledat kontakty a léčit. Každoročně bojujeme i s chřipkou, která mívá rovněž ohromný rozsah. Abych se tedy vrátila k vaší otázce: že se objeví nový virus, jsem jako lékařka teoreticky předpokládala. Ale ani minutu jsem nepředpokládala, že získá tak extrémní, nepřiměřenou pozornost. Šokovala mě ta rozsáhlá opatření. Když virus přišel, myslela jsem si: „Ano, nějak nás postihne, promoříme se, budeme se muset s ním sžít, budou nějaké ztráty na životech, koneckonců chřipka jen v Česku zabíjí každý rok stovky až tisíce lidí.“ Od samého začátku opakuji, že máme kolem sebe a v sobě víc virů, třeba metapneumovirus, který dokáže „parádně“ zabíjet, a přesto si ho nikdo nevšímá. Takže jsem nečekala, že nový virus vyvolá tak ohromnou reakci celosvětového strachu, izolací, uzavřených hranic, politických kroků, jež někdy zacházejí až za hranice nutných opatření.

    Šokovala mě ta rozsáhlá opatření, nejsou adekvátní, říká plicní lékařka Martina Vašáková | Reflex.cz
    https://www.reflex.cz/clanek/rozhovory/100968/sokovala-me-ta-rozsahla-opatreni-nejsou-adekvatni-rika-plicni-lekarka-martina-vasakova.html
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ano soucasna vakcina proti wuhanskemu kmenu nedava smysl, pokud nejsi v ohrozene skupine, coz je trosku neco jineho nez skupiny dle veku
    WANTON
    WANTON --- ---
    19. 8. 2020

    Přední česká specialistka na léčbu plicních onemocnění Martina Vašáková, předsedkyně České pneumologické a ftizeologické společnosti a přednostka Pneumologické kliniky Thomayerovy nemocnice (TN) v Praze, příliš nechápe nové celoplošné nařízení na znovuzavedení roušek.

    Nařízení o rouškách je iracionální, není na tom nic zdravého, tvrdí přední pneumoložka - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/clanek/narizeni-o-rouskach-je-iracionalni-neni-na-tom-nic-zdraveho-tvrdi-predni-pneumolozka-40333755
    WANTON
    WANTON --- ---
    Jak se díváte na vládní opatření? Už na jaře jste k nim byla kritická. Zpřísňovala se prakticky ze dne na den, aniž jsme je vyhodnotili.

    Primářka infekčního oddělení pražské Nemocnice na Bulovce Hana Roháčová dne 25.10.2020:

    Chápu, že lidé nejsou úplně nadšení, když se nařízení každou chvilku mění. Pro lidi, kteří je stanovují, to jednoduché není. Reagují na nějakou situaci, vidí, že za tři dny se nic nemění, tak musí něco přidat. Je otázka, zda je to správné, nebo ne. Někoho za to odsuzovat nebo kárat je složité. Já jsem pro to, abychom žili pokud možno normálním životem.

    Musíme chránit zranitelné skupiny obyvatelstva a soustředit se na péči, která je neodkladná. Nezabráníme šíření viru v komunitě, opatření ho mohou maximálně zpomalit. Nálož viru je vysoká a virus je hodně infekční. V rodinách a zaměstnání se lidé nákaze často neubrání. Svalovat vinu na ostatní je zbytečné, tohle je přírodní záležitost.

    Neděsme lidi, covid zvládáme, řekla primářka infekčního oddělení Bulovky - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/clanek/nedesme-lidi-covid-zvladame-rekla-primarka-infekcniho-oddeleni-bulovky-40340297
    WANTON
    WANTON --- ---
    Omikron se stal přirozenou vakcínou, která nás bude dobře chránit před všemi variantami covidu. Myslí si to imunolog Vojtěch Thon. Dodal, že očkování dalšími dávkami může být zbytečné a dokonce nebezpečné. Souhlasí i ředitel Ústavu organické chemie a biochemie Akademie věd České republiky Zdeněk Hostomský. Podle něj je nesmysl nutit do třetí dávky hlavně zdravé lidi ve středním věku a mladou část populace. Jako kontraproduktivní vidí očkování dalšími dávkami i Marek Petráš, vakcinolog a přednosta Ústavu epidemiologie a biostatistiky 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy. Jejich tvrzení je v rozporu s přístupem vlády.

    Experti: Třetí dávka pro zdravé ve středním a mladém věku nemá smysl - Echo24.cz
    https://echo24.cz/a/iBkZS/experti-treti-davka-pro-zdrave-ve-strednim-a-mladem-veku-nema-smysl
    WANTON
    WANTON --- ---
    Přísná opatření, zanedbaná preventivní péče a zavřené školy si podle lékařů vyberou svoji daň. Shodli se na tom primář plicního oddělení pražské nemocnice Jiří Votruba, psychiatr Cyril Höschl a onkolog Jan Žaloudík.

    Za zločin, který se dostane do učebnic dějepisu, považují dlouhodobé uzavření škol.

    Primář I. kliniky tuberkulózy a respiračních onemocnění Všeobecné fakultní nemocnice v Praze Jiřího Votruby by chtěl být optimistou i do budoucna, ale problematické budou dopady epidemie. „Pacienti s covidem na jednotkách intenzivní péče leží a ležet budou. Nestarali jsme se ovšem systémově o ostatní pacienty. Například jsme pacientovi s krvácením do průdušek nepomohli, protože jsme se soustředili na covid, problémy se mohou projevit u onkologických pacientů, a to není dobře,“ řekl Votruba

    Podle Votruby je třeba lidem vysvětlit, kdo je nemocí covid-19 nejvíce ohrožený. „Tím jsou starší a hlavně obézní lidé. Kdyby tu obézní nebyli, tak by zemřelých tolik nebylo. Těch mladých mezi nimi byla ve skutečnosti hrstka,“ vyjmenoval primář.

    Absurdní je podle primáře Jiřího Votruby přednější otevírání hospod, než škol v některých oblastech, kde je například rotační výuka.

    Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-debata-nasledky-soucasne-problemy.A210516_121356_domaci_brzy?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    LOLEK: 9 z 10 je celkem hodne, kdyz uvazis, ze 10% naroda jsou nacisti, velmi hloupi, nebo 10% z doktoru jsou homeopati..

    WANTON: tak urcite.. infektologove / vakcinologove by asi vedli.. a ministr zdravotnictvi Valek (kterej doufam, ze souhlasis, ze je dost hloupej) je rentgenolog, stejne jako ten odborar nejakej kdysi, kterej taky nevypadal prilis bystre. :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    WANTON: proto ten smajlik.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    WANTON: v prvním roce covidu měli stejnou statistiku jako my, v druhém se ukázalo, proč je babiš kokot. každopádně nás zachráilo očkování, protože češi neumí dodržovat opatření, i kdyby si je sami vymysleli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam