• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    WANTON
    WANTON --- ---
    CAIDEL: Škoda, že nemohu dát smějícího se smajlíka jako na fb. :-)
    WANTON
    WANTON --- ---
    FINSON: Předvedl jsi ukázkového strawmana. /grin
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    A další snahy o domáhání se odškodnění. Že na ně stát sere je v pořádku. Neměli se nechat.
    Lidé chtějí odškodné kvůli následkům očkování. Stát má jasno | TN.cz
    https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/469006-nasledky-po-ockovani-proti-covidu-hlasi-desitky-lidi-chteji-penize
    FINSON
    FINSON --- ---
    WANTON: Ty dva grafy ukazují, že změna přístupu nic nezměnila? OK, děkuji.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    WANTON: Zrovna dneska jsem vzpomínal na to, jak se bojovalo se smrtícím virem pomocí zákazu prodeje pastelek a podobné excesy (a že jich bylo nepočítaně). Jak už jsem se zmiňoval, mě veškerá tahle idiocie spojená s chřipečkou přišla natolik absurdní, že jsem rezignoval úplně na všechny ty nesmysly a zařídil jsem se podle sebe. A přesně jak jsem předpokládal, nic se nestalo.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    WANTON: Napovím ti zajímavější faktory, jestli se chceš dovzdělat: Zájem zahraničních investorů. Atraktivita lokality/země. Vnitrorepubliková migrace. Daňové náklady držby vícero bytů. Městský fond bydlení. Bytová bublina. AirBnB.
    WANTON
    WANTON --- ---
    CAIDEL: Zjisti si, co je doing business. ;)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    WANTON: Proč by měl? Graf ukazuje něco jiného (a na obecné úrovni ČR/Polsko klidně souhlasím s tím, že to tak je). Ale pořád to není o tom, že by stavební předpisy byly hlavním faktorem který stojí za bytovou situací v Praze.
    WANTON
    WANTON --- ---
    CAIDEL: Ani doing business ti nezavřel ústa... :-)))) /grin
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    WANTON: Dobré je určitě nemáme a pro nějakou osobní výstavbu jsou zcela jistě pekelné.

    Přesto však stavební předpisy vážně nejsou důvodem malé bytové výstavby v Praze (zrovna developeři ostatně povolení umí a získávají - sice asi ne úplně triviálně a ne hned, ale to je koneckonců v pořádku a viděl bych tu prostor spíš pro výrazné přitvrzení, co se povinné lokální infrastruktury týče.)

    Ale klidně si to mysli. Jen se pak nediv, že se předpisy změní a bytové krize se to vůbec nedotkne.
    WANTON
    WANTON --- ---
    Ještě by mi tu mohl někdo začít tvrdit, že účetní závěrka věrně ukazuje ekonomiku podniku a že "superhrubá mzda" není reálnou mzdou zaměstnance. A bude to komplet. :-)))) /grin
    WANTON
    WANTON --- ---
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    E2E4: je to domagog
    WANTON
    WANTON --- ---
    CAIDEL: Prostě máme špatný stavební předpisy. - Toto tvrzení odsouhlasí právníci, developeři, financující banky, architekti, stavaři, stavební společnosti, investoři,...

    Zase máš smůlu, já v advokátce dělal zejména real estate a life sciences and healthcare. :-) Proto si o stavebním právu troufnu diskutovat. :-)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    WANTON: Prostě máme špatný stavební předpisy. Jako ne no. Tedy rozhodně to není příčina malé bytové výstavby v Praze. Ale je samozřejmě hezké, že ses nechal od developerů touhle milionkrát omílanou lží přesvědčit.
    WANTON
    WANTON --- ---
    PSYTRANCE007: Ono já bych jim nekřivdil. Na druhé straně "chřipečkáři" a "popírači" mi rozporují, že očkování lidem 60+ vysloveně pomohlo a pomáhá. Pak ty roušky taky k něčemu byly, ne tak jak si představují "panikáři", ale pomohli. A tak je to se vším. Vše má své pro a proti. A samozřejmě kritika toho, že jsme něco dělali blbě, se poslouchá špatně a spíše se každý stoupenec opatření postaví na zadní.

    Podobné se mi stává, když mluvím s právními laiky o stavebních předpisech. Snažím se srovnat např. Prahu a Varšavu, kdy v Praze se staví 4.000 bytů ročně, tržní cena za metr 120 tisíc Kč a kdy ve Varšavě se staví 20.000 bytů ročně, tržní cena za metr 50 tisíc Kč. Prostě máme špatný stavební předpisy.
    WANTON
    WANTON --- ---
    E2E4: No božínku.

    Já o Beranovi nic neříkal. Jen jsem upozornil na skutečnost, že v roce 2020 se shodoval s kapacitama a autoritama, co jsem uvedl níže i s citacemi a odkazy.

    Já chápu, že to, co ti říkám, ti nabourává tvé dlouho zastávané závěry. S tím ale nic neudělám. Jen se ti je snažím nabourávat citlivě, abys nebyl offended a neroztál mi tady jako sněhová vločka. ;) Ono totiž se nemýlíš. To je to hlavní!

    Pascal napsal: „Chceme-li užitečně vytknout a ukázat někomu, že se mýlí, musíme pozorovat, z které strany hledí na věc, neboť z té strany je obyčejně pravdivá, a přiznati mu tuto pravdu, ale odkrýti mu stranu, po které je nesprávná. Spokojí se s tím, neboť vidí, že se nemýlil a že chyboval jenom nedívaje se na všechny strany; nemrzíme se, že nevidíme všeho, ale neradi uznáváme, že jsme se mýlili, a snad je to tím, že přirozeně člověk nemůže vidět všeho a tím že se přirozeně nemůže mýlit na té straně, z které se dívá.“
    E2E4
    E2E4 --- ---
    WANTON: jak jsem čekal. nevěřil jsi, že beran dlouhodobě tvrdil tuhle úplnou blbost, vida tvrdil, no co, ostatní se taky mýlili a beran má jistě pravdu ve všem ostatním co tvrdí..

    já se řídím vědou a umím počítat procenta, ne něčím co říká jakákoliv autorita.

    ale ty jsi ovce, která prostě jde za Beranem.

    A tímto debatu s tebou končím.
    WANTON
    WANTON --- ---
    E2E4: Nesmysly, domněnky, spekulace a fabulace říkali jednu dobu všichni. Chápu, že se ti hodí, že někdo plácl kravinu a tím ho můžeš prohlásit za nevěrohodného, blbého, dezinformátora, atd. To nic nemění na tom, že taková osoba mohla mít i v něčem pravdu. A zrovna Beran se tehdy shodoval, zcela správně, z ostatními. Proto jsem to uvedl. Stejně jsem tady uvedl tu Vašákovou, i když se po získání postu náměstka Mzdr naprosto "zbláznila". Nyní s ní máme problémy např. s léčbou Ukrajinců, vůbec ji to nezajímá, nám napsala, když jsme ji jako předsedkyni Česká pneumologická a ftizeologická společnosti oslovili.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam