MILOSHIT:
Druhý den ráno vstala Karolína jako natěšená veverka a prozpěvovala si. Byl její narozeninový den a bylo vidět, že je šťastná. Přál jsem jí to štěstí, byl jsem rád, že se usmívá. Rozhodně jsem ale nebyl rád, že jse mna oslavu nebyl pozvaný. Vzápětí volala její sestřička po mozkové obrně. Společně s její babičkou, paradoxně jediní dva normální a rozumně uvažující členové její rodiny. Navíc její babička byla právník a můj otec byl právník, probíhalo tam zajisté určité spojení. S dementama a limitovanýma lidma jsem ale mluvit neuměl. Nejoblíbenější pořad na Miladě byl Survivor. To mluvilo za všechno.
"AHOJ KAJUŠ JAK SE MÁÁÁÁÁŠ" Řvala sestra na hlasitý odposlech.
"MÁM SE VÝBORNĚ, PŘIJEDEŠŠŠŠŠ?" Řvala druhá sestra real life.
"JASNĚ PŘIJEDU NO, HAHAHAAAA"
"COŽE, FAKT JO?? AŽ Z BRNAAA?"
"NO, PREJ MĚ PŘIVEZOU NOOOO"
(Její sestra byla v jakémsi ústavu v Brně. Byla tam už asi rok a za celou dobu jejího pobytu se tam nikdo z její rodiny neukázal. Sám jsem Karolíně navrhoval, ať se za ní zajedeme podívat. Jednak jsem ji měl rád, druhak by návštěvu sestry určitě ocenila a za třetí bychom udělali přece dobrý skutek. Karolína ale o tuto akci nejevila příliš zájem. Jako všechny základní věci v rodinách, ani tato u nich doma nefungovala. Rodiny by se přece měly navštěvovat. Neměly by se hádat. Neměly by jíst jídlo z popelnice a dcery v těch rodinách by neměly být ponižovány a měly by mít aspoň vlastní pokoje. Bohužel, tato rodina fungovala zcela jinak.)
"A CO MILOOOOŠŠ? JAK SE MÁÁÁÁ?" Řvala dále nahlas na hlasitý odposlech.
"JÁ SEM TADY, AHOJ ANIIII" Zařval jsem pro změnu já.
"A COOO - STE FURT SPOLU JOOO?" Ptala se zvědavě.
"JAK SE TO VEZME ANI. KAROLÍNA MĚ NECHCE NA SVOU OSLAVU"
"COŽE, JE TO PRAVDA KAJUŠ?!!"
"NO JE NO, NECHCI HO TAM."
"ALE PROČ KAJUŠ, PROOOČ?!"
Na to už si k. zalezla s mobilem do koupelny, zapnula větrání aby nebyly slyšet a začala něco horlivě vysvětlovat. Asi, že jsem nebezpečnej. Že bych tam někoho zabil. Že bych mohl působit problémy. To že tam ale budou lidi, který byly několikrát trestaný za napadení, krádeže a násilí na veřejnosti, jí zjevně nevadilo. S ničím takovým jsem nikdy problém neměl. I když to vyhazování věcí z okna bylo už hodně přes čáru. Nedokázal jsem pochopit, že nepřijeli benga. Asi to na místním sídlišti bylo běžné.)
Karolína se vrátila celá natěšená z koupelny. Rozpuštěné vlasy, sexy šaty, vypadala nádherně.
"Všechno nejlepší k Tvým devatenáctinám kočičko. Šíleně ti to sluší." Zahlásil jsem.
"Opravdu? Děkuju moooc." Řekla a udělala piruetu. Karolína věděla, že je krásná a pro chlapy téměř neodolatelná. Přesto samu sebe očividně nenáviděla a nevážila si sama sebe. Já si sám sebe vážil a za ošklivého jsem se rozhodně nepovažoval. Jenom jsem nedokázal být sám. A čím déle jsme s Karolínou byli, tím horší tahle moje nemoc byla.
"Kočičko, vážně mě na tý párty nechceš?" Zeptal jsem se jako poslušný jehňátko.
"Ale joooo, však poooojď. Říkala jsem ti, že bys asi mohl, ale muselo by to být jenom na chvíli. Navíc na tebe nebudu mít čas." Řekla a prohlížela se jako pyšná princezna v zrcadle.
"Ale koči.... Pořád jsme pár, ne? A pár by měl dělat věci spolu." Znovu se tě teda ptám: "Vážně tam nemůžeme přijít jako pár a odejít jako pár? Společně?"
"Ne, to prostě nejde, budu mít VLASTNÍ PROGRAM." Zahlásila K. už trochu rozčileně, ale líbla mě na tvář.
"A jakže dlouho teda budeš pryč?"
"To nevím. Dva az tři dny, asi."
"To bude teda pořádná párty."
"To bude." Zahlásila a fakt zářila štěstím. Při pohledu na ni moje srdce tálo a zároveň do něj bušilo tisíce hřebů. Znovu nastal ten okamžik, kdy jsem si musel připustit, že jí hluboce miluju. I když jsem jí nadával, mluvil o ní hnusně před tátou... Bylo to tak. Miloval jsem ji. A nebyla to tentorkát žádná posedlost ani závislost, byl to pouhý fakt BÝT S NÍ. A nejlépe až do konce života, aby jí už nikdo nemohl ublížit. A hlavně její rodina.
"Pa." Řekla, bouchly dveře a tím začalo moje osobní peklo. Dva až tři dny bez sexu a mý životní lásky. Začal jsem horlivě hledat tablety zolpidemu. Našel jsem jednu, dvě, tři. Všechny jsem je spolykal. Při třetí jsem se málem poblil, protože se válela za skříní v prachu na víc jak dvacet let starém koberci, ale ustál jsem to.
Vůbec mi to ale nenavnadilo klid. Spíš jsem cítil, že se opět rozjíždí moje šílenství. Bral jsem to jako rozchod. Musel to být rozchod. A tak jsem si sbalil co jsem mohl, včetně skejta a svýho šílenství a s bytem jsem se rozloučil různými nápisy. Extrémně jsem pochyboval, že na to místo ještě někdy vkročím.