....Po bezesné noci u třineckého, potetovaného debila, jsem měl jasno. Tady to nepůjde. Debil začal courat po pokoji v 5 ráno a celou noc prokašlal a prosípal. Těžkej kuřák a bronchitida. Jak jinak. Já už delší dobu nekouřím, takže jsem k těmhle neduhům začal mít mírnou formu pohrdání. "Jen ho zbuďte. LENOCHA." Zahlásil na ranníí uklízečku, která si to taky přihasila do pokoje nezvykle brzo - asi už v 6. Rozsvítila hnusná LED světla a hadrem mi projížděla osobní věci pod postelí, jelikož mi nikdo nedal klíče od skříňky. Taky na mě celou noc táhlo od okna. Bylo mi jasné, že ještě pár dnů v tomto pokoji a onemocním. Pakmi Brali krev.
"Víte, já jsem včera neřekl panu doktorovi uplnou pravdu, já těch tablet...nó. nebral max 13za týden ale spíš za den. a spíš 30 než 13.
"Takže ste mu lhal jó?" Zeptala se okatá sestřička výrazným hanáckým přízvukem.
"Ne, lhaním bych to uplně nenazýval."
"A řeknete mu celó pravdó?"
"Ano, řeknu."
Pak mi vytáhli jehlu z ruky a do huby vrazili nové antidepresivum brintellix. Na vyžádání jsem měl ještě půlku riváče. Blbou půlku. Pak se čekalo neúměrně dlouho na "velkou" vizitu. Dělali z toho neuvěřitelné haló. Během čekání jsem:
1. Nebyl schopen sníst snídani
2. Pil furt kafe
3. 3x za hodinu masturboval.
Reálně tam po člověku chtěli at dvě a půl hodiny nic nedělá a je na pokoji. Pak konečně přišli. ASi čtyři hnusně vypadající chlapi a jedna celkem hezká (adiktoložka, sestrřička?) Dlouze se věnovali třinečákovi, jelikož měl jít druhej den do prdele. Pak přišli ke mně. To už byla má chuť na zolpik na maximu. (Nedělal to náhodou ten Brintellix?)
"Dobrý den."
"Dobrý den."
"Tak sme tak slyšeli pane Téé.... Že nám tu neuvádíté přesnó dávko lékó. Jestli je to skutečně taktó...Budeme muset změnit strategii a dát vás na uzavřené oddělení."
V té chvíli se začal Třinečák nepokrytě smát.
"TO VYŠ. TADY TO NENY ŽÁDNEJ HOTEL. Řekl ten debil. Ještě hodinu predtim tvrdil, "že to tu jsou naprostý lázně."
A já se v té chvíli rozhodl, že tady teda na uzavřeném oddělení nebudu.
"Dobře, ale jestli mám někam jít, potřebuju napřed s někým mluvit. Například tady s panem doktorem, se kterým jsem mluvil včera." Ukázal jsem na mladíčka, kterému nemohlo být víc jak dvacet pět.
"Tak kde chcete mluvit?" Přišel na pokoj po dalším neúměrně dlouhém čekání.
"Na ošetřovně prosím." Rekl jsem.
Na ošetřovně jsme se posadili.
"Než Vám řeknu celou pravdu, dáte mi prosím OKAMŽITĚ jeden zolpidem?"
"Záleží až co mi řeknete."
"Dobře. Pravda je taková, že jsem léků nebral třináct za týden. Ale spíš třicet za den. A k tomu rivotril. Občas se mi povedlo zkonzultovat 75 tablet za dva dny."
Doktor viditelně zbledl.
"No a k tomu jsem vypil placatku vodky a minimálně 4 piva. Placatku většinou obden.
"No tohle aléé...." pokusil se říct mladíček doktor.
"Počkejte, nechte mě prosím domluvit." Řekl jsem razantně. Já si samozřejmě uvědomuji, že je to hluboká závislost. A že trvá přes deset let. A tak jsem v červenci nastoupil v Praze do léčebny u apolináře. Jenže místo toho aby se můj zdravotní stav zlepšoval, zhoršoval se. Po měsíci léčby jsem na tom byl hůř, než když jsem nastoupil."
"Ano to bývá u odvykání od anxyliotik poměrně běžné." Pokusil se do toho vetřít doktor.
"No a já -" dodal jsem vítězoslavně -" tam navíc zjistil že v abstinence musím masturbovat až šestkrát denně!"
Doktor zase zbledl.
"To by asi úplně nešlo, když Vás dáme na uzavřené oddělení, no."
"No právě. Navíc se mi tady nelíbí. takže vzhledem k tomu a k tomu že už nedokážu udělat jedínou myšlenku bez pomyšlení na zolpidem , chci podepsat revers anebo mi ho dávejte kontrolovaně."
"My tady nejsme žádné dealerství." Urazil se doktor.
"Vážně? Takže na noc jste mi dali jeden zolpinox, ale dávat mi jich třeba pět přes den a postupně snižovat, by už samozřejmě nešlo, že?
"Znovu opakuji, že tady nejsme žádné dealerství a my určujeme co byste dostával za substituci. Byl by to pravděpodobně diazepam."
"Ano, já vím. A víte, co mi dělá diazepam? Nutí mě masturbovat až pětkrát denně. Na uzavřeném oddělení. Umíte si to představit?" Zeptal jsem se mladíčka a významně se k němu naklonil.
"Neumím." Hlesl rezignovaně.
Chvíle odmlky.
"Takže trváte na reversu."
"Ano, trvám."
"Nepřemluvím Vás abyste si to rozmyslel." Škemral mladíček.
"Když mi dáte zolpidem tak možná. Víte, že mi po něm ani pořádně nestojí?" Zeptal jsem se nevinně.
"Dobře, jdu pro papíry." Vystřelil náhle doktůrek úplně rudý ze sedačky.
"Zkuste to rychle prosím." Byl můj poslední požadavek.
Pak jsem čekal na pokoji neúměrně dlouho - snad hodinu a půl. Během toho začínaly první příznaky. Škubalo mi v nohou a rukou, pocit na zvracení až dávení, občas mi výrazně zavibroval penis, který se dožadoval dalšího stříkání.
Pak se všechno podepsalo, konečně vrátilo (hlavně léky) a já mohl spokojeně opustit ten studený prostor prostý jakékoliv lásky.
Venku jsem zjistil, že léky mi sice všechny vrátily, ale zabavili kapesní nožík s otvírákem, co jsem ukradl noc předtím v hotelu.
Svině.