.... V roce 2012 jsem zažil první opravdu bolestivý rozchod v životě, byla brunetka, byla židovka, hodně ambiciózní jediná holka, který sem zažil maturitní ples, ale potvrdilo se u ní železné pravidlo, že moje vztahy trvají buď 4 měsíce nebo rok a déle, no a tenhle byl jen ten čtyřměsíční, zato hodně intenzivní a po rozchodu, jak jsem už mnohokrát zmínil i v magazínu legalizace, jsem se naplno ponořil do hypnotik, nevadilo mi našňupávat se perníkem a celkově jsem ztratil zábrany.
Proto když jsem našel na tehdy ještě fungujících lidé.cz celkem pohlednou blondýnu co hrála na dudy, neváhal jsem a šel s ní na rande, čistě z důvodu náplasti na rozchod s židovkou a taky proto, že byla zajímavá. To, co ovšem přišlo byla ta nejbláznivější a nejbizarnější zkušenost se vztahy, jakou jsem kdy získal.
Vše proběhlo velmi rychle, hned na prvním rande jsme se spolu vyspali kde jinde než v kobylisích, strávila tam noc a klasicky jako na spoustě mých partnerek mi na ní přišlo něco silně mužského, už tehdy jsem měl obvyklou paranoiu, že spím s přeoperovaným chlapem, tohohle pocitu jsem se u Aničky (tak se mi aspoň představila) nikdy nezbavil, nutno ale říct, že dodnes jsme jako s jednou z mála žen přátelé a že když jsem byl třeba v olomouci v roce 2018, v nouzi největší, neváhala přijet a udělat mi to.
"Musím ti něco říct," řekla naše první společné ráno v roce 2012.
"No?" Zeptal jsem se mladistvý, hubený, obrýlený, a ještě zdaleka tolik nezničený chemikáliemi jako jsem teď.
"Pracovala jsem dřív jako prostitutka a teď mám masážní salón, kde honim cizí chlapy rukou."
"Fakt jo? Hustý." Řekl jsem a nevyvolalo to ve mně absolutně žádnou emoci. Jak mnozí čtenáři vědí, nikdy jsem netrpěl předsudky k těmto profesím, i když dneska bych už teda s nikým kdo nadále honí cizím chlapům, nechodil.
"Hrozně sem se bála ti to říct. Můžeme se i po tomhle co sem ti to řekla, ještě vidět?" Zeptala se, ale nebylo v tom nic nevinného, ani prosebného, "anička" působila zkrátka drsným a spíše chlapským dojmem. Nevěděl jsem proč, z obecného hlediska to byla hezká ženská, bylo to něco v její vagíně a uvažování.
"Jasně, můžeme se dál vídat, budu rád."
V kobylisích jsme se už nikdy nesetkali. Ovšem pozvala si mě k sobě domů. Byl to velký rozlehlý byt na žižkově. Jelikož jsem znal na žižkově jen staré činžáky z padesátých let, byla to pro mě nová a zajímavá zkušenost. Od jedný žižkovandy k druhý.
Zdálo se, že mám štěstí na ženy s luxusními byty. Bylo to snad 4 plus 1, byt byl laděn převážně do tónů šedé a černé ale elegantní.
"Na tohle všechno si vzala jen tím, co děláš??" Ptal jsem se překvapeně.
"Ne, je tu ještě jedna věc. Zatím ti o ní ale nebudu říkat." Pravila a podala mi čaj s mlíkem. To byla první věc co mě na ní zaujala. Čaje s mlíkem. Kde se je naučila pít? Prý ve skotsku. Jako vášnivá hráčka na Dudy, tam musela samozřejmě pobýt. Strávila tam údajně několik let.
Anička byla hrozně moc milá, a starající se. Jako naprostá většina žen z těchto profesí.
Udělala mi čaj, pak se zeptala jestli nechci něco k jídlu, začala mi vařit a přitom si zpívala. Zpívala extrémně vysokým falzetem, ale bylo to hezké, dalo se to poslouchat. Na bytě mi ovšem něco nehrálo, měl jsem velmi silný pocit, že tam s námi ještě někdo je.
"Hele, nemůžu se zbavit dojmu, že tu nejsme sami. Nechceš mi vo tom něco říct?"
"No....nejsme. Je tu moje kamarádka."
"Aha, a v kterým pokoji? Máš jich tu hodně."
"V jednom kam nikdy nesmíš jít."
"Hm, tak jo."
Tu noc jsem strávil s Aničkou na žižkově noc. Na manželské matraci na zemi u opravdu zvláštního obrazu, na kterém byla skála, nebe a oceán, ale vyzařovala z něj jakási bezútěšnost. Celou noc jsem měl pocit, že jsme pozorováni. I přes apo-zolpidem, který jsem už tehdy bral, jsem se moc nevyspal. Anička si navíc celou noc něco velmi potichu povídala, otočená ke mně zády.
Ráno jsme si zašoustali, s kondomem, a měl jsem z toho zase ten divný pocit. Měl jsem mokré pubické ochlupení. Ale úplně. A když jsem do ní zajížděl, bylo to uplně jiné než vagíny, co jsem znával. Stále mi tam spoustu věcí nehrálo, ale přesto jsem se s ní cítil bezpečně a příjemně a ona působila klidným a vyrovnaný dojmem.
"Ty sis v noci s někym povídala? Moc sem se nevyspal."
"Hm, s kamarádkou."
"S tou, co tu bydlí?"
"Ne, s jednou, co je mrtvá. Uhořela."
"Co?"
"Ano. Já jí občas vídám, dneska tu s námi ležela."
"Fakt jo? Hele a ty máš diagnostikovanou nějakou poruchu?" Zeptal jsem přímo, tak jak to dělávám.
"Byla jsem kdysi v Bohnicích."
"....A?"
"A prý mám paranoidní schizofrenii, ale já na tyhle termíny nevěřím."
"Aha."
"Půjdeme na kávu? Chci ti ještě něco říct."
Hodil jsem do sebe apo-zolpidem a souhlasil jsem. Výhoda apo-zolpidemu byla, že byl v takový modrý velký tubě, kde jich bylo 100. Občas jsem si teda nějaký zobnul ale rozhodně to nebylo že bych konzumoval 10 až 20 denně. Prostě občas.
Sedli jsme si do velké luxusní kavárny. Pamatuju si, že měla zlatý lustr. Žižkov pro mě náhle nebylo vůbec dezolátní místo. Bylo to místo přepychu a luxusu. A Anička vždy všechno platila a trvala na tom. Nikdy se, i když jsem náhodou nějaké peníze zrovna měl, nenechala pozvat, byla pro ní samozřejmost platit za ostatní. Tento způsob života se mi líbil.
"Tak jo." Řekla a usrkla z kafe. "Žádná kamarádka se mnou nebydlí. Je to někdo jinej."
"Trochu sem si to myslel. A kdo?"
"Je to jeden chlap. Mluví jenom anglicky."
"Aha, a proč si mě s nim neseznámila? Já anglicky umim."
"On příšerně žárlí na moje milence."
"Hm... Ale proč?"
"No na ten byt bych si samozřejmě sama nevydělala. Platí většinu nájmu pod jednou podmínkou..."
"....Jakou?"
"Já jsem ho občas mlátila řemenem, strkala hlavu do záchoda a honila mu ho. Taky ho šlehám bičíkem co mám, a to dělám doteď. To ostatní ne."
"Uf."
"Chápu, jestli mě už nebudeš chtít vidět."
"To jsem neřekl, ale je to celkem hustý."
"Já vím no."
"Dneska už asi půjdu." Řekl jsem a hbitě se zvedl od stolu.
"Uvidíme se ještě? Zeptala se s prosebným výrazem v očích.
"Uvidíme." Pravil jsem a usmál jsem se. Poté jsem jel do Kobylis, kde na mě čekala máma s dalším zolpidemem. Táta býval tehdy často pryč, asi v práci.