Muramasa: The Demon Blade na Nintendo Wii, parádně strávených
13 hodin (ale vlastně to ještě není úplný konec, viz dále). Moje jubilejní
dvacátá dohraná hra za letošní rok! :-) Takže si neodpustím být teď trochu delší.
K tomuhle ručně kreslenému akčnímu 2D RPG z prostředí japonského folklóru jsem se dostal naprostou náhodou: před týdnem v pátek (přesně na patnáctileté výročí!) jsem si domů přinesl vyvoněné krabicové Wiičko, které mi nezištně daroval kolega. Potřeboval jsem vyzkoušet USB Loader GX :-), takže jsem sáhnul po mém obsáhlém seznamu her, které bych si chtěl nebo aspoň měl zkusit zahrát, a úplně náhodně jsem do něj zapíchnul kurzor. Štěstí tak padlo na Muramasu a vlastně i na mě. Totiž i když jsem od toho vůbec nic neočekával, nakonec se mi přihodilo to, co jen málokdy - po prvním spuštění jsem se už od hry nedokázal odtrhnout a vracel se k ní pak pravidelně každý večer, dokud jsem ji včera v pořád tom provizorním setupu na 22" testovacím LCD u jídelního stolu na kuchyňské židli neudolal. Dokonce jsem si kvůli tomu pořídil i Classic Controller (Pro jsem žel nesehnal...), jel jsem pro něj hned v neděli tramvají v děsné kose až na Břevnov :-P
Ale abych to neprotahoval: vizuální orgie, kterým by děsně slušelo HD, k tomu atmosférická hudba a nemálo chaotické "létací" souboje, hromady předmětů a surovin, vaření podle receptů, desítky mečů s různými vlastnostmi a speciálními útoky, které si sami vyrábíte... Z nějakého důvodu se mi při hraní pravidelně vybavovaly Okami a Bayonetta, první kvůli podobně signifikantnímu vizuálu a čerpání z japonské historie, druhá snad trochu kvůli trochu netradičnímu soubojovému systému, nebo prostě nevím proč... Každopádně jak jsem psal na začátku, hru jsem dohrál jen za jednu ze dvou od začátku dostupných postav. Konce jsem se sice dočkal (a s ním i jakéhosi New Game +, kdy můžu volně cestovat mezi všemi lokacemi na rozsáhlé mapě), ale zároveň taky hlášky, že pokud chci vidět alternativní konec, mám si to zahrát celé ještě jednou i za tu druhou postavu. Což si nejsem úplně jistý, jestli zrovna teď chci :-) Ale někdy možná, možná... Jo, a je oficiální port pro PS Vita!
https://www.youtube.com/watch?v=fLrhfbJpp3o