Stray na PS5. Kočičkaaaaaaaaaaa! /ᐠ。‸。ᐟ\ Na tuhle hru jsem se těšil od té doby, co o ní poprvé někde padla zmínka, což bylo... někdy před dvěma lety? Prostě relativně dávno, takže jsem se už fakt nemohl dočkat. No a když teď hra konečně vyšla a dokonce v novém PS Plus Extra, okamžitě jsem si ho (nejen) kvůli tomu pořídil :-) Na rovinu - dostal jsem něco trochu jiného, než jsem možná čekal, ale i tak jsem si Stray ohromně užil. Netradiční postapo adventura se zrzavým chlupáčem v hlavní roli má slušný příběh,
líbivý soundtrack, parádní vizuál a hodně rozumnou obtížnost (i tak se mi ale podařilo přijít o víc než příslovečných devět kočičích životů, za což je ovšem trofej, hehe). Jediné, čeho mi tak bylo trochu líto, je délka: i já se svým laxním herním stylem jsem to zvládnul
za 8 hodin, přičemž obvyklá je spíš tak polovina. Na druhou stranu by se komplikovanější příběh v tomhle stylizovaném světě se specifickými herními mechanikami možná stihnul okoukat, což by byla škoda. Takže to vlastně bylo úplně akorát, prostě velká spokojenost! Na podzim má vyjít placka, stoprocentně ji pořídím. Pár dalších hodin v tom ještě určitě nechám, abych dosbíral trofeje.
No a že bych si teď zahrál
Tokyo Jungle? :-)