• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    KLEINZACH: Hades je super, už jsem v tom utopil přes 40 hodin a plánuju si to koupit, abych ho mohl hrát dál (z Gamepass dneska mizí).
    Hodně doporučované jsou taky "The Binding of Isaac", "Dead Cells" a "Slay the Spire". Všechny časově náročné. Z těch kratších mě bavilo "Going Under", ale to má obecně spíš jen lehce nadprůměrné recenze.
    TAP
    TAP --- ---
    KLEINZACH: co jsem v poslední době hrál: Returnal, Hades, Outer Wilds, Loop Hero, Moonlighter, drobnost Minit. každá řeší v tom loopu něco trochu jinýho
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    TAP: a co bys jeste zminil za podobny hry? ted prave hraju Deathloop a docela se mi tadle repetice libi (a urcite dam mooncrashi jeste sanci)
    NARKOTIX
    NARKOTIX --- ---
    Mass Effect: Legendary Edition/133h/Steam/#dohrano

    NARKOTIX
    NARKOTIX --- ---
    ELDEN RING/105h/Steam/#dohrano

    Když vidím že se to tu zase rozjelo, tak doplním zpětně pár restů :)

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    NARKOTIX: Díky za připomenutí! Tam jsem se kdysi po nákupu PS5 zasekl v tom posledním bossfightu, budu to muset dojet :-)
    NARKOTIX
    NARKOTIX --- ---
    Horizon Forbidden West/52h/PS5/#dohrano

    NARKOTIX
    NARKOTIX --- ---
    ASTRO's Playroom/2h/PS5/#dohrano

    TAP
    TAP --- ---
    KLEINZACH: ano, to je záměr roguelite her. v narativu se osvědčilo odůvodnění herní repetice tímhle tím zásekem v časový smyčce. grinduješ dokola stejnou mapu a postupně si odemykáš nějakej progres, skilly, schopnosti... akorát je tenhle žánr spíš doména indie scény, kde vznikaj povedenější kousky.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    TAP: Mooncrash jsem rozehral a asi nepochopil - nejak mi tam nefungovalo ukladani a porad jsem zacinal od znovu.. takze to je zamer?
    L4MA
    L4MA --- ---
    TAP: jasny, jen ze po tom pomerne zdlouhavym tutorialu je jasny, ze "schéma napsaný na papíru na stole a bolehlav z protáčení koleček v mozkovně" se nekona, a pokud si clovek nechce dat orientak po quest markerech, je jediny reseni si je vypnout, prave kvuli tomu, ze znovuhratelnost je prakticky nulova.
    Mooncrash je super, urcite dej.
    TAP
    TAP --- ---
    L4MA: protože tak tahle hra nefunguje. nemůžu ji teď spustit znova a dát perfect run od začátku do konce, protože si to pamatuju. jsou tam random generovaný kódy ke dveřím, sejfům etc., ačkoli je smyčka vždycky stejná, ty musíš projít desítky kroků a smrtí, aby sis mapu a znalosti připravil. markery samotný mi nevaděj, to, že je to celý hřiště, kde máš ale přesně danej scénář mně vadí. prý Prey: Mooncrash má tohle zvládnutý skvěle, asi se na něj záhy vrhnu
    L4MA
    L4MA --- ---
    TAP: vubec to nemyslim zle, ale vzdycky kdyz si na to nekdo stezuje, tak se musim ptat, proc si ty markery nevypne? .)
    TAP
    TAP --- ---
    Deathloop/35h/PS5/#dohrano

    Rouguelite groundhog day fps od Arcane Lyon. Škoda, že hra tak tahá za ručičku, ze začátku jsem se snažil věnovat detektivní práci a šacovat každej zaprášenej kout, ale zjistil jsem, že stačí chodit za markerama, co vám hra při každým loopu pečlivě připraví a nemusíte řešit vůbec nic. Každopádně to hledání stop, vodítek a příběhu bylo zábavný. Čekal jsem tudíž, že výslednej loop bude šílenej tasklist a rébus, kdy a kterou schopnost použít a swapnout, že budu muset vymyslet ideální pořadí, jak provést 7 vražd, schéma napsaný na papíru na stole a bolehlav z protáčení koleček v mozkovně. A ouha - marker od autorů ví vše lépe a jiná možnost ani není. Škoda, Corvo Attano hodnotí třemi blinky z pěti, Solid Snake odmítá vylézt z krabice.

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    The Gunk/8 hodin/XSS/#dohrano

    Moje letošní jubilejní dvacátá dohraná hra :-) Objeveno celkem náhodně v GamePassu. Původně jsem si myslel, že to bude další vesmírný survival, pak se to zase chvíli tvářilo jako nějaký exploration trip... Ale nakonec se z The Gunk vyklubala přímočará indie adventura s akčně-logickými prvky, která se mi hrozně příjemně hrála. Naprosto přijatelná obtížnosti, pár prostých herních mechanik, ovládání nad kterým není potřeba vůbec přemýšlet... K tomu připočtěte tak akorát délku a máte ideální víkendovku. Vizuálně parádní, další screenshoty zde + bonus. Rozhodně doporučuju!





    BOBESH
    BOBESH --- ---
    textFar: Changing Tides/cca 7 hodin/Xbox Series X/#dohrano
    asi diky tyhle diskuzi obcas taky neco dohraju a podelim se. ted i diky kolegovi GEE. prvni rozehrani letos v breznu. neznal sem ale rip. ted o vejku dohrano. koukal sem na videa "jednicky" ta vypada vic "artova" malovana. jinak souhlas s kolegou. vizualne i na poslech parada. ja se obcas trapil, ale toe imho ciste subjektivni
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    Deus Ex: Revision/20h/PC/#dohrano
    Deus Ex serie je more srdcovka a rikal jsem si, ze uz jsem to dlouho nehral.
    Jel jsem to na Hard, ale krom bossfightu se Simonsem to je celkem lehky. I pres svuj vek, ta hra neztratila nic ze sve zabavnosti!
    20220828113715-1
    GEE
    GEE --- ---
    Far: Lone Sails/3,5 hodiny/SteamDeck/#dohrano
    Sedlo mi to až překvapivě dobře, takže větší část jsem dal během jednoho sezení. Intuice většinou zafungovala, takže skoro bez trápení - vizuálně a hlavně hudebně je to lahůdka.

    TRAGED
    TRAGED --- ---
    GEE: Ja porad jeste cekam na ten Nextgen update :-)
    GEE
    GEE --- ---
    Witcher 3 GOTY edition/71 hodin/SteamDeck/#dohrano
    Druhý dohrání. Po sedmi letech je to pořád etalon - graficky (hlavně na tak malým displeji) vypadá úžasně, gameplay šlape, příběhy baví i když si je člověk opakuje (tentokrát se mi oběsil Baron a já měl chuť si to hodit taky). Jo a taky je to pořád neuvěřitelně zabugovaný - vlastně nevím, jak kdo mohl čekat, že by Cyberpunk mohl dopadnout jinak.

    Na handheldu se to mimochodem hraje úžasně - vůbec nevadí, že člověk hraje po krátkejch kouskách, protože mise jsou ve finále vlastně stejně docela krátký. 60 FPS (na PS4 jsem tehrá hrál ve 30) a nevypadá to jako rozpitý omalovánky.

    Ravix ze Čtyřrohu FTW,

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam