Return to Castle Wolfenstein: Tides of War/20 hodin/#dohranoSérii her s náckobijcem Blažkovičem hraju z nějakého důvodu tak napřeskáčku, až se v tom skoro i sám ztrácím:
Wolfenstein 3D,
Spear of Destiny,
The New Order,
The Old Blood,
Wolfenstein (2009)... Když jsem si teď přečetl, jak
ERRTU taky dohrál Old Blood, kterýžto díl je častečným volným remake
Return to Castle Wolfenstein, tak mi bylo jasné, že tenhle rest z mého backlogu už konečně musí padnout.
Zvolil jsem konzolový port pro původní Xbox, protože stejně jako PS2 verze obsahuje oproti PC vydání navíc prequel misi v Egyptě (která je fakt parádní, takže by byla škoda o ni přijít), nějaké nové zbraně a potvory, ale hlavně se mi na Xboxovém Duke ovladači opravdu dobře hraje (a nestydím se za to). Nevýhodou je formát obrazu odpovídající době a HW, tedy pouze 4:3, navíc s rozlišením pouze 480i (protože na 480p nemám k Xboxu potřebný kabel)... Ale dohrál jsem takhle i
Doom 3, takže jsem se toho nebál. S hraním na starých konzolích a televizích prostě nemám problém.
A šlo to věru hladce! Taková pěkná prodloužená víkendovka, která mi místy opravdu strašně připomínala
The Old Bood - což je ovšem moje blbost, protože je to ve skutečnosti naopak :-) Poznámka pro příště: snažit se hrát série chronologicky a nepřipravovat se tak o zážitky. Obtížnost série Wolfenstein je nicméně z mého pohledu konstantní, tedy vysoká. I jako
Don't Hurt Me loser jsem se na mnoha místech krutě zasekl a kritická místa zdolával doslova krok za krokem na mnoho desítek (!) pokusů, proto mám taky oproti průměru skoro dvojnásobnou herní dobu. A třeba u prvního Übervojáka jsem to opakování už psychicky nevydržel a šel radši spát, jinak bych ten Xbox snad rozmlátil :-)
Dost jsem se tedy obával finálního bosse, ale oplechovaný Jindra I. mě v tomhle ohledu naopak příjemně překvapil. Stačilo pár minut kroužení s Teslou a Venomem a bylo vymalováno! Mimochodem - jako sladký bonus se po dohrání odemkl původní Wolfenstein 3D, hned jsem si dal pár levelů :-D Včera o půlnoci jsem si tedy mohl odškrtnout další zářez, no a teď mi zbývá už jen
The New Colossus, protože o další díly téhle série zájem nemám. Myslím, že o moc nepřijdu.