• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    Promenade/16 hodin/#dohrano

    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    Book of Demons / 12h / PC / #dohrano

    Pustil jsem se znovu do papírového pekla abych píchnul archdemona znovu a tentokrát ne s wariorem ale s mágem. Třeba to dam časem i za rogunu. Je to fajn, je to návykové. Cross mezi deskovkou a akcnim rpg, deckbuilding. Může strčit do kapsy D4 :D

    BOBESH
    BOBESH --- ---
    Like a Dragon: Infinite Wealth / 96h51m / #dohrano

    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Full Void / 3 hodiny / #dohrano
    Po brutálním UFO jsem opět zkusil druhý díl Terror from the deep kde jsem tedy na Superhuman obtížnosti velmi rychle zjistil, že se absolutně nechytám. Ostatně dvojku jsem nikdy nedohrál ani na nejmenší obtížnost a tak jsem si řekl, že na čas na UFO seru. Řekl jsem si, že jsem měl hodně rád Another World a vyseal mi v backlogu tahle hra, která se v promu vyloženě na Another world odkazuje. A jako jo, atmosféra fajn, pixelart hezkej ale není to úplně ono. Puzzly takový spíš mechanický. U AW jsem i po padesátém hraní měl pocit, že to je skutečnej příběh. Tady to bylo prostě několik náhodně pohazenych obrazovek za sebou. Ale jako jo. Krátký, hezký, koupit ve slevě můžu doporučit.

    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    OMNISLASH: Hele nasralo mě že muton vždycky sežral klidně i 5 zásahu laserovou puškou. U Plasma kulometu to byly vždycky max 3 rány a šel k zemi. Navíc jak je furt nosej ufoni, tak jsem měl plný sklady kulometů i zásobníků.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    JUNGLER: Lol, 2 noční mise z 37. Naprosto chápu.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    JUNGLER: Dost dobry! A naprosty souhlas se vsim. Bmw: Plasmovy kulomet nejoblibenejsi zbran? :)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    XCOM-UFO DEFENSE (superhuman-ironman) \ 45 hodin \ Steam deck \ #dohrano

    moje srdcovka. Poprve se mi podarilo tuhle absolutni legendu pokorit na maximalni obtiznosti. Z pohledu atmosfery je imho prvni ufo dodnes naprosto neprekonany. Oba rebooty mam moc rad ale na tuhle klasiku se proste nechytaj. Btw bez brutalniho trenovani psi jednotek si to vubec na teto obtiznosti nedovedu predstavit. polovina uvedene herni doby bylo zoufale trapeni v neuspesnem runu kde jsrm se jako vzdy na psi trenink vybodl. Kdyz mi pak komplet wipnuli 2 nejlepsi squady, tak bylo jasno. :)

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Metal Slug 7 (2009) / NDSi XL / 1,5 hodiny / #dohrano

    Z celé Metal Slug série už mi zbývá jen šestý díl. Ten jsem sice v rámci Metal Slug Anthology rozehrál, ale je v tom trochu háček, který vysvětlím až budu mít dohráno. Chtěl jsem si teď místo toho zahrát poslední sedmý díl, resp. jeho upgradovanou verzi nazvanou XX, která je na PS4/5 k dostání samostatně (původní sedmička totiž vyšla jen a pouze na Nintendo DS). Nicméně jsem musel neplánovaně odjet z Prahy na víkend pryč, takže změna plánu - v kupé EC Metropolitan jsem se nakonec opravdu pustil do původní sedmičky na mém oblíbeném vínovém DSi XL.

    Tenhle poslední díl jsem nikdy nehrál, není totiž součástí kolekce Anthology, kterou jsem celou odehrál už před pár lety na PSP. Navíc já na Nintendích mašinkách obecně moc nehraju, takže to pro mě byl tak trochu zážitek :-) Na displeji DSi každopádně vypadá Metal Slug hrozně nezky (na horním; "mapu" na spodním považuju za naprostou zbytečnost), ale celou dobu mi strašně moc chyběl levý analog. Metal Slug mám prostě spojený s automaty ve videohernách a nezbytným "kvedláním" joysticku, hrát to na D-padu prostě bylo na některých místech opravdu utrpení.

    Nicméně hra jako taková je samozřejmě parádní, taková pocta všem předchozím dílům. Z každého z nich je v sedmičce kousek - nějaká potvora nebo sampl nebo třeba jen sprite, který ale na první pohled poznáte. Celé se to sice hýbe i chová maličko jinak, pozadí levelů mají trochu jiný charakter (místy vypadají jako zdigitalizované low-res fotografie), ale pořád je to Metal Slug. A kurevsky těžký, řekl bych že asi nejtěžší ze všech dílů. I na mou oblíbenou prostřední obtížnost jsem už v průběhu druhé mise narazil na to, že mi došly kredity, protože to pořád hraju jako prase .-) a sedmička nemá tradiční arkádový free-play mód s nekonečným přihazováním kreditů. Tak to se ale nedalo nic dělat a musel přijít ke slovu "Unlimited continues" cheat - já jsem na to prostě zvyklý. Pak už se tím za tradiční hodinku prokousat dá, ale zapotil jsem se i tak.

    Bossové jsou mechaničtí, obrovští, komplikovaní a několikafázoví. Ten poslední je nějaká robotická chobotnice, jejíž každé jedno chapadlo udoláváte zvlášť, na každé musíte trochu jinou taktikou a když se jich konečně zbavíte, tak je tu ještě hlava. To všechno za neustálého skákání po kamenech plovoucích na povrchu lávového jezera, kde se celý finální souboj odehrává. Je to naprostý masakr a nedokážu si představit, jak by se sem někdo dokázal s limitovaným počtem pokračování vůbec dostat, natož pak ještě vyhrát. A to ani když je v sedmičce k osedlání Slug Giant - největší Super Vehicle, jaký je v celé sérii k vidění. Bullet hell je tentokrát prostě tak masivní a napředvídatelný, že často přežijete opravdu jen pár sekund a je zase po vás.

    Tady sebelepší skill nepomůže, prostě musíte mít kapsu plnou drobných :-)





    ANTICLOVEK
    ANTICLOVEK --- ---
    Torchlight 2 / 14 hodin / #dohrano

    relaxační nízkorozpočtovový (=poměrně malý) ARPG v cartoonový grafice s příjemnou hratelností. kdysi jsem už dohrál asi dvakrát nebo třikrát, nicméně po těch všech letech to bylo, jako kdybych to hrál poprvý:) velmi příjemná krátká záležitost, ale new game plus grindovačku si už nedám, jeden průchod je za mě akorát

    + solidní relaxační ARPG
    + ta Diablo hudba mmmmmmmmmmmmmmm:)
    + poslat peta prodat věci a nakoupit dle shopping listu je geniální a mělo by to bejt povinně v každý tradiční diablovce
    + fame mechanika, která odměňuje dělání vedlejších Q ale i exploraci a zabíjení nepovinných bossů/elitek

    - někdy se střely/spelly zasekávaj o nerovnosti v terénu, který nejsou ani moc vidět
    - cartoonovej look nemusí sednout každýmu (i já si kdysi zvykal)
    - můžeš udělat respec pouze posledních tří přiřazených skillpointů - možnost se jednoduše celej respecovat by imho měla být v každym ARPG
    - z dnešního pohledu už zastaralej koncept "každejch 10 vteřin leju potion"

    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    ERRTU: Já většinou u podobnejch postapo her exteriéry fakt ocenim než prolejzat pořád nějaký baráky, bunkry, jeskyně apod, ale tady jsem měl problém s tím, že ten otevřenej svět moc nefungoval. Když to porovnám třeba s o dost staršim Stalkerem, kde to venku fakt žilo - mutanti bojovali se stalkerama, musel jsi řešit bouře - rychle se někam schovat. Ze začátku jsem s tim měl dost problém, postupem se to trochu zlepšilo, ale až Novosibirsk bylo to správný Metro, jak ho znám :) Sam's Story mi přijde jako uplně jiná hra, co nemá s Metrem nic společnýho. Mapa nijak zajímavá, postavy taky ne. Jo a co mě asi fascinovalo nejvíc, a toho jsem si víc všimnul až v tomto dlc, naprosto dementní lidští nepřátelé, co ti jdou automaticky před zbran. To si tak člověk dá obtížnost hardcore a přijde mu pořád trapná, aby ho pak totálně rozsekali škorpioni, kteří se snad i chovali inteligentněji než ti vojáci!
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    PSY_CHAOTIC: main story exodusu jsem totalne vdechl. to otevreni sveta prave po jednicce a dvojce se mi hrozne libilo. o to vic pak vynikl navrat do puvodni stisnene atmosfery metra v yamantau bunkeru a v novosibirsku. me se naopak exodus hrozne libil. two colonels me regulerne dojal. ale sam's story... jsem opustil asi po hodine a bojim se ze skonci v sesterskem klubu 'dohral jsem akorat ze vubec'. naprosto netusim cim a kdy to ztratilo dech ale nejsem sto se premoct to dohrat.
    NARKOTIX
    NARKOTIX --- ---
    Resident Evil 4/22hod/Steam/ #dohrano

    TOFI
    TOFI --- ---
    #dohrano
    Cyberpunk 2077 & DLC Phantom Liberty ~ 100h / PC
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    PSY_CHAOTIC: A to jsem ještě chtěl původně hrát Enhanced Edition, ale tam se mi load/save zprovoznit nepodařilo...
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    Metro Exodus včetně dlcs/35 hodin/#dohrano
    Mám za sebou dohraný druhý dlc Sam's Story a místo toho, abych byl nadšenej a zároveň trochu zklamanej, že už je konec, tak jsem spíš naopak rád, že už mám dohráno. Což asi tak nějak shrnuje moje dojmy z celý hry. Jeden z důvodů bude asi i to, že jsem se na hru po výborný jedničce a trochu horší dvojce fakt těšil. Šetřil jsem si ji na nový pc, že pak to bude uplně nejvíc zážitek! A ono houby. Z části to budou asi ty velký očekávání, pak ten začátek, kdy jsem nemohl hru pořádně rozjet kvůli bugum. Dlouho jsem nehrál takle rozbitou hru, věčný souboje s rozbitym load/save, hlavní hra často totálně zamrzla, atd. Další věc, že Exodus si tak nějak hraje na open world, jenže bohužel jen hraje a i tak je většinou ta atmosféra ta tam. Nevyvážená obtížnost je samozřejmost. Až v poslední části hlavní hry, to zase bylo to starý dobrý Metro, první dlc Two Colonels bylo taky docela povedený, ale Sam's Story jsem dohrál spíš jen tak nějak z povinnosti a že jsem chtěl dojet příběh, ale párkrát jsem se přemáhal, abych to vypnul a šlo to z disku... Někde jsem četl, že se snad chystá další díl, tak jsem zvědavej, jak se k tomu postaví. Ale zase aspon moje očekávání budou minimální, tak třeba překvapí :)

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Metal Slug 5 (2003) @ Metal Slug Anthology (2007/2016) / PS5 / 1 hodina / #dohrano

    Poslední díl, který původně vyšel na Neo Geo MVS. Eri je zpátky! :-D Obecně je tu zase několik novinek, které pozorný hráč jistě okamžitě zaregistruje. Jednotlivé levely už například nejsou jedna dlouhá nudle, ale z nějakého důvodu jsou rozdělené do samostatných kratších částí. To možná bylo i dřív, ale teď jsou mezi těmi částmi v rámci jednoho levelu znatelné loadingy a to rozhodně nebývalo. Zcela jiná jsou i samotná prostředí levelů, která tentokrát prakticky vůbec nic nerecyklují z předchozích čtyř dílů. Místo tradičních "nácků" jsou tu nějací jihoameričtí partyzáni s červenými šátky na hlavách v džungli, případně vojáci v neoprénech a plynových maskách v jakýchsi stokách, takže kouzlo původních postaviček je pryč. Asi nejvíc mi v paměti utkvěl podvodní level a otravné elektrické medůzy, které se po zásahu rozpadnou na několik menších a ty pak ještě jednou.

    Bossové jsou tenokrát výhradně mechaniční, tedy až na toho finálního. Tím je nějaký démon/drak nebo co to bylo, ona totiž v příběhu (ano, každý Metal Slug má nějaký příběh, ale to máte jako s pornem - ten příběh nikoho nezajímá) figuruje jakási tajemná maska z kosmu, kterou najde šaman pralesního kmene, nasadí si ji a ona ho zotročí a pak všechny kolem něj... No, asi nějak tak :-) Mezi některými levely jsou totiž animované předěly, nestyděl bych se říct cutscény, což je taky novinka, a tyhle scénky příběh nějakým způsobem vysvětlují a posouvají dál. Ale moc jim to nejde, jak je vidět. No, draka jsem teda nakonec udolal asi tak na polovinu mincí z celkového počtu, což mi v porovnání s obtížností v předchozích částech hry přišlo trochu nevyrovnané. Ale chápu, že i v roce 2003 bylo potřeba nějak luxovat kapesné nebohých teenagerů :-)

    Pětka je plná několika druhů mechů, kteří vás obtěžují na každém kroku, ale ani jednoho z nich si nemůžete osedlat. Za nejpovedenější Super Vehicle tak považuju FIAT s kulometem, ze kterého se z nějakého důvodu nedá vyskočit, takže v případě zásahu skončíte s ním (ale okamžitě dostanete nový, zase v něm sedíte a zase nemůžete vyskočit...). Fascinující byl taky čtyřnohý robot v podzemce, ze kterého sice vyskočit jde, ale než jsem přišel na to jak, tak jsem zažil dost horkou chvilku. Jinak musím říct, že jsem byl co se týče uspokojujících masakrózních zařízení tentokrát celkem zklamán... Ale nemůže být každý Metal Slug posvícení, že!







    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    Subnautica: Below Zero / 22 hodin / #dohrano

    Nijak převratný pokračování, ale dostal jsem přesně to, co mě tolik bavilo v jedničce, a ještě něco navíc: nový prostředí i hrozby. Ten podmořskej svět nepřestává fascinovat a vždycky si v něm odpočinu, teda pokud zrovna mojí ponorkou necloumá leviatan.

    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    PALADIUS: Gunslinger je výbornej, akorát je nevýhoda, že je krátkej. Nedávno to někde bylo za babku, tak jsem si to stáhnul na letní parna (pár tejdnů mám v pokoji výheň a nemůžu hrát náročný hry, páč bych to uvařil).
    PALADIUS
    PALADIUS --- ---
    Call of Juarez: Bound in Blood / 9 hodin / #dohrano

    Zkrátka westernový call of duty, starší brácha Gunslingera, kterého jsem hrál před nějakou dobou. Dost akce, vtipný hlášky, příběh dost odbytý, ale jako výplň asi dostačující. Jediný, co mě fakt nebavilo byly duely. Naštěstí jich nebylo mnoho, ale z Gunslingera na ně vzpomínám o něco lépe. Ale taky to může být tím, že tohle jsem hrál na xboxu a na tom jsem furt takovej neohrabanej :)

    Jo a ještě tam je díl The Cartel, ale to podle videí vypadá hrozně, tomu se asi rád vyhnu.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam