• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    NARKOTIX
    NARKOTIX --- ---
    Elden Ring + DLC Shadow of the Erdtree/92hod/Steam/ #dohrano
    40 hodin zakladní hry jsem rozjel před pár měsíci abych byl připraven na DLC, které mi trvalo cca 55 hodin...
    už se zase těším s čím přijdou z FromSoftware přiště (já vím, je to všechno skoro jako přes kopírák, ale přes to to milujeme ne?) :D

    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Halo: Infinite / 18h / Gamepass / #dohrano
    Po odmítnutí Halo 5 fanoušky se xbox pokusil dát jim, co chtějí. Problém je samozřejmě v tom, že fanoušci nikdy nevědí, co chtějí, ale myslí si, že přesně ví, že to není to, co dostali.
    Infinite je návrat ke kořenům, zase hrajeme Master Chiefa prozkoumávajícího mimozemský prstenec. Líbilo se mi zasazení do složitého Halo lore (v rámci možností a zajímavého příběhu). Zároveň ale bylo jasné, že kampaň musí splnit další parametry, aby byla přijatelná i dneska. Open world byl v Halo: CE omezený na pár semi-open úrovní stavem tehdejší techniky. Tady se střídají mise v otevřeném světě a lineární průchody Forerunnerskými prostory. Na obojím je vidět snaha přidat obsah a herní dobu za každou cenu. První Halo má velmi krátkou kampaň, která ale neobsahuje skoro žádnou vatu. Když jsem v něm narazil na nepřátele, vždycky bylo vidět, že neco hlídají, nakládají, někam jdou, zrovna bojovali s někým jiným, číhali na mě, prostě za tim byl smysl. Ten v Infinite chybí.
    Víc bych ocenil kratší a víc organickou kampaň, ale i tak jsem spokojený.
    Nakonec jsem se pokusil udělat screenshot a něco se nepovedlo, tak aspoň takhle.

    ANTICLOVEK
    ANTICLOVEK --- ---
    KAOZZ: ach tenhle klenot jsem rozehrál asi třikrát do velmi pokročilé fáze hry a pokaždý mě zastavil jinej gamecrashing bug, kterej nešel vyřešit/obejít:) takže dohrát je to skutečně achievement, gg! :D
    KAOZZ
    KAOZZ --- ---
    Divine Divinity / Steam / 72 hodin / #dohrano

    Loni na jaře jsem se v rámci svých nespočetných herních restů konečně dostal k Divinity: Original Sin a i přes poměrně bombastickou story hraničící s kýčem (což mi obvykle celkem vadí) jsem se skvěle bavil a hra se probojovala mezi moje oblíbené tituly, zejména díky skvělé hratelnosti. Na to konto jsem se letos na jaře nějakou dobu odhodlával pokračovat druhým dílem, který by měl být ještě lepší, ale jeho rozsah mě nějakým způsobem odrazoval tak dlouho, že jsem místo hraní spíš začal studovat lore Rivellonu a různé background stories (takzvaná herní prokrastinace) a při té příležitosti jsem narazil i na timeline, dle které jsem se s Original Sin trefil do první hry v sérii (obskurní strategii Dragon Commander jsem se v rámci zachování duševního zdraví rozhodl ignorovat), nicméně dalším titulem v řadě není D:OS2, ale první Divine Divinity z roku 2002. Mlhavě jsem si vzpomněl, jak mi o téhle hře před dvaceti lety kámoš básnil, moje OCD mi zavelelo hrát hry dle lorového pořadí, How long to beat mi konejšivě tvrdilo, že za 30 hodin to bude dohrané (že tyhle odhady se mě nikdy netýkají ani vzdáleně jsem si vzpomněl jako obvykle pozdě), takže nic nebránilo v tom, abych se takzvaně odkopřil a pustil se do gameplaye.

    Vzal jsem to poctivě a zodpovědně, přečetl jsem úvodní příběhy v manuálu (ještě v rámci prokrastinačního dojezdu, nicméně bez nich by fakt člověk větší část hry netušil, která bije) a ponořil se do hry. Musím přiznat, že ačkoliv jsem spíš čekal, že se do hry budu trochu nutit, tak mě poměrně rychle chytla podobným způsobem jako Original Sin. Larianí DNA je ve hře zkrátka jasně patrná a s jistým překvapením jsem zjistil, že různé originální nápady, které mě zaujaly v D:OS, jako třeba teleportační pyramidy, mají svůj původ už v téhle jejich prvotině. Potkal jsem dokonce i pár starých známých z D:OS, jako například mága Zandalora, který je tady ovšem o zhruba 1200 let starší. Asi jí hodně zeleniny, nebo nevím. Jak už jsem zmínil výše, odhady herní doby na How long to beat se v mém případě asi musí násobit dvěma, aby to trochu odpovídalo realitě, protože hra nakonec padla za 72 hodin. Nicméně je fakt, že jsem ji prolezl skrz na skrz, takže to spadá spíš do kategorie completionist. Mimo jiné mi vyloženě padnul do noty prakticky nulový level scaling podobně jako třeba v Gothicu, takže když jsem vlezl někam, kde jsem ještě neměl na aktuálním levelu co dělat, tak ze mě zbyl jen mastnej flek (tak to mám nejradši). Leveling postavy je taky realizovaný uspokojivě, takže fakt reálně vnímáte, jak se zlepšujete a váš hrdina postupně tvrdne z fáze máslo na slunci do stavu máslo z mrazáku. Ohledně fauny určené k vykydlení a nabrání cenných expů mi přišlo zajímavé, že neexistuje žádný respawn, takže množství zkušeností/levelů, které lze získat, je natvrdo omezené. Asi proto jsem tedy prolezl fakt všechno, neb jsem povahou lootgoblin, tedy naštěstí jen v RPG hrách. Na druhou stranu je příjemné, že na té stejné cestě nemusíte pořád dokola kosit skupinky nepřátel, které jste předtím zabili už desetkrát. Hodně to přispívá k atmosféře hry v tom směru, že z původně nebezpečného světa plného monster postupně děláte lepší místo k životu.

    Jako obvykle přihazuji nakonec technické okénko. Tradičně jsem hrál Steam verzi přes Proton a musím pochválit, že hra běžela naprosto skvěle. Podle toho, co jsem se dočetl, to dokonce běží líp než na moderních Windows, jako ostatně spousta starých her. Na domácím desktopu s Ubuntu to běželo bez jediné výhrady, ovšem na laptopu s Debianem, na kterém jsem hru dohrával, mi nešly videosekvence nahrané v bink video formátu (respektive šel jen zvuk, místo obrazu byla tma), což jsem zjistil až u finální cutscény. Asi mi tu chybí nějaké knihovny, ale nemám páru jaké. Než abych se v tom nějak vrtal, tak jsem uniklé outro zkouknul na Youtube, takže svůj zážitek tímto považuju za kompletní.

    Další hrou v řadě je Beyond Divinity, která na tuto přímo navazuje. Zatím zvažuji, jestli se do ní pustit, protože existují dva tábory, z nichž jeden hru nesnáší a druhý miluje. První tábor se zdá být znatelně početnější. Tohle dilema v každém případě zodpoví až budoucnost, protože momentálně si od Rivellonu i izometrických RPG obecně hodlám dát delší pauzu. Pokud jste to dočetli až sem, tak klobouk dolů. Díky za pozornost. :)

    BOBESH
    BOBESH --- ---
    PRAASHEK: uplne zbytecnej koment, ostatne jako vetsina, co vyplodis .)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    BOBESH: tak holt odteď budeš při hraní zapínat stopky, jinak to nejde
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    DEEFHA: koukal sem ted i na web a jako posledni hranou hru tam mam toho Robina Hooda, coz neni pravda. mozna estli to neni tim vcerejsim vypadkem? kazdopadne sem to bral, ze bohuzel netusim kolik hodin sem kdysi odehral na Ps4 a ted na Xboxu. nez sem to sem napsal, tak sem sel spustit hru, abych se podival do sejvu, ale tam byly taky hovadiny aka 130 dni nebo co .)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    BOBESH: No stress, budeš u toho mít v tabulce nulu :-) Jen mi vrtá hlavou, proč to neměří čas... Zjistil jsem, že já to u téhle hry taky nemám, takže se omlouvám za zmatení. Asi to bude záviset na implementaci ve hře, nebo nevím... U všech ostatních čas mám ¯\_(ツ)_/¯
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    DEEFHA: ?
    tak ja sem dam jeden prispevek za sto let, pac hry nedohravam a stejne je to k prdu. nepotrebuju to mit zavedeny v nejakejch statistikach nebo kde. pokud je to problem, tak to smazu .)

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    BOBESH: Pokud jsi to dohrál na Xku, tak odehraný hodiny uvidíš u hry ve svým profilu (na webu nebo v aplikaci). Ten otazník u počtu hodin mě a můj skript trošku znervózňuje :-D
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    The Last of Us: Part II Remastered / 30 hodin / PS5 / #dohrano

    Jak to říct. TLoU1 je pro mě srdíčková věc. Je to iniciační hra, která mě po 20 letech vrátila zase k hraní a myslel jsem si, že nic lepšího už nikdy hrát nebudu. TLoU2 jsem rozehrál hned po 1, ale na PS4 to prostě nebylo ono a nějak mi to nesedlo. Dal jsem tomu čas a po 170h u D4 jsem si řekl, že je čas to zapnout. Myslím, že není fér tu hru srovnávat s jedničkou - dvojka je prostě jiná, ale nakonec jsem u ní seděl přikovanej jako u jedničky a na konci i ta slza ukápla. Je to fenomenální příběh o cestě za pomstou, plnej krve, zvratů, lásky a hledání odpuštění. Stejně jako jednička je příběh naprosto skvěle odvyprávěnej a člověk tím propluje ani neví jak. Pro mě se dvojka řadí vedle jedničky mezi abslutní špičku. Kéž by takových her bylo víc... Tak čau Ellie, Joeli a Abby - bylo mi s váma dobře. Vidíme se u seriálu :)

    BOBESH
    BOBESH --- ---
    jo ja vcera dohral hru! :D

    Mad Max / ? hodin / #dohrano

    Nedocenej titul! Kupoval sem kdysi, kdyz to vyslo na Ps4. Klasicky po cca 20 hodinach sem to odlozil, abych se k tomu vratil za nekolik let na Xboxu Series X, kde sem to koupil za par stovek ve sleve a navic mi to poskytlo 60fps = parada!
    No a pak sem to zase odlozil! :D nastesti! sem se k tomu vratil uz jen za nekolik mesicu a pribeh konecne dojel!
    libilo se mi zasazeni. herni napln. graficky porad dost dobry!

    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    ELHO_CID: ještě dva WTF screeny z konce hry.

    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Cocoon / 7h / Gamepass / #dohrano
    Puzzle hry můžou být založené na fyzice a mechanikách které se nějak zakládají na reálném světě, nebo může vymyslet vlastní logiku, která se naprosto vymyká lidským zkušenostem a opravdu potrápí. Cocoon je ta druhá kategorie. Začíná to jako vypínače, mosty a dveře, ale pak se zapojí teleporty, vnořené světy a už to přestává mít něco společného s příčetnými hrami jako je Portal.
    Hra mechaniky představuje pomalu a postupně, ale stejně jsem tam s tim broukem běhal hodně zmatený. Nakonec se to povedlo a brouk prošel nějakou metamorfózou. Jestli ten příběh měl nějaký smysl, tak jsem to moc nepobral. Hodně bizarní, ale před tím, kdo vymyslel ty puzzly fakt klobouk dolů.

    ANTICLOVEK
    ANTICLOVEK --- ---
    Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr / 14 hodin / #dohrano

    příjemná diablovka ve Warhammer světě. pokud máte rádi tyhle dvě věci, tak si to dejte. dohrál jsem zatím hlavní kampaň, ale je tam samozřejmě potenciál pro desítky (stovky?) hodin endgame lovení levelů, předmětů, challengů atd...

    + zábavná core gameplay
    + různé zbraně se hrají různě
    + Warhammer cinematics a setting
    + prostě diablovka!
    + coop kuchačka

    - příběh mě nijak zvlášť nezaujal a bloky textu jsem časem skipoval
    - chybělo víc nápaditějších prostředí
    - občasné grafické glitche a nedodělky
    - chyběli nějaký zásadní bossové se spešl mechanikama, výjimka je vlastně jen ten finální

    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Astro's Playroom / PS5 / 6 hodin / #dohrano
    Velká zábava. Jednoduchá plošinovka, která do maxima demonstruje možnosti nového ovladače. Je to cute, je tam dávka nostalgie (sbíráte artefakty z historie platformy Playstation). Je tam taky spusta odkazů na hry - God of War, Death Stranding, Asassin's Creed, Cihla a hromada dalších. Jednoduchá platina, kid friendly.

    TOFI
    TOFI --- ---
    CROME: necekane dobry, strasidelny
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    Robocop: Rogue City/20 hodin/#dohrano
    Zhruba půl roku po Terminátorovi jsem si dal od stejných vývojářů další klasiku - Robocopa. V dětství to byl jeden z mejch oblíbenjch filmů a hrdinů, tak jsem byl zvědavej, jaký to bude teď. Moc jsem od toho nečekal, ale ono se to fakt povedlo :) Narozdíl od předchozího Terminátora tady už je to graficky někde jinde. Hratelnost je taky jiná, přeci jen je rozdíl, zda je hlavní hrdina normální člověk, co čelí strojům, kde stačí jedna rána a konec anebo chodící pevnost, kterou jen tak něco nerozhodí. Z toho asi plyne pro někoho dost mínus - hra mi přišla celkem easy a to jsem to hrál na těžkou obtížnost. Dost dobře je tu vytvořen svět, vedlejší postavy, vztahy s nima. Jsou tu i vedlejší questy, kdy se nestřílí, ale celkově to dává smysl. Za mě teda dost povedený převedení kultovní klasiky do hry a jsem zvědavej, s čím přijdou příště :)

    CROME
    CROME --- ---
    TOFI: Jaky z toho mas pocit?
    TOFI
    TOFI --- ---
    Still Wakes the Deep / ~7h / PC Xbox Gamepass / #dohrano

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam