Might and magic 6 (678 merge mód) / 40 hodin / #dohranoach jak to říct. tahle hra je moje láska z dětství, kdy jsme ji s kámošem drtili stovky a stovky hodin dokola celý měsáce, aniž bychom ji dokázali vyhrát, až pak jednou celý skoro upocený :D neskutečný. celkově ta hra působí mnohem větší a masivnější než jen na těch 40 hodin (GOG mi je počítal, ale měl často problémy se synchronizací a padal wtf, nicméně 40 hodin je plus mínus správně tipuju). doporučuju každýmu, kdo to kdysi hrál a nebo kdo má rád old school RPGčka, který nabízej spoustu dobrý hratelnosti.. a nebojte se čeknout návod nebo google, když něco hledáte:) jinak si tam přidejte pár dalších desítek hodin :D udělal jsem anprostou většinu vedlejších úkolů, vynechal jsem jen čtyři, který se mi už nechtělo před koncem řešit, povyšovací úkoly povolání jsem dal všechny
+ miluju ten svět, artstyle grafiku...
+ hudba naprosto ňůňo
+ skvělej RPG systém, hledání učitelů atd., fakt má člověk pocit, že cestuje po otevřenym světě a hledá
+ neustále člověk nachází lepší a lepší vybavení, takže to uspokojí i takového toho diablo hoardera
+ rozmanitost povolání atd.
+ mód přidal 16:9 obrazovku, vyšší rozlišení, možnosti cestovat napříč všemi třemi díly, upravovat si (boostovat) obtížnost atd., poznámky na mapu
- samozřejmě ten design a gameplay na spousta místech strašně zastaral, dungeony by mohly být plnější zajímavejch věcí atd. nebo nestačí, že parta má klíč, ale konkrétní postava s klíčem v inventáři musí kliknout na dveře, jinak se neotevřou...
- někdy se to zvrhne (hlavně ze začátku a úplně na konci) v takovej kite simulátor:)
- pozdější mapy plný titánů atd. jsou už jen vysloveně o tom to proletět s kouzlem lítání, naprostej nesmysl to zabíjet..
- spousta věcí je bez návodu (a nebo dobré paměti) těžko dohratelná. taková hrobka VARN mě málem připravila o příčetnost
- někdy člověk udělá něco, z čehož mu padne reputace úplně k nule, hra ho dostatečně neupozorní, až když ho začnou kuchat stráže a drožka, která stála 20 goldů najednou stojí 20000 :) to je k nasraání, stačí třeba jen kliknout špatně na dialog (a člověk vidí jen téma, takže ani neví, na co kliká..)
- fakin blastery i s grandmaster levelem jsou úplně k hovnu :) ať žije Imploze