• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    WAKI
    WAKI --- ---
    Borderlands 3 ultimate edition/ ps5/ 74h / Hlavní příběh dohrán

Tak moje druhá hra na ps5 dohraná. Sice zbývají ještě vedlejší úkoly a asi ani nevím jestli se k ním vrátím. Do 20lvl jsem si říkal jestli to vůbec dám a dohraju jí. Zvládl jsem to. Ale dost mi to vše přišlo stejný neustale se opakující scény. Chvíli jdeš a nic se neděje pak chvílema střílečka kterou už čekáš z 20 metrů, protože je to dost velký prostranství a podvědomně si říkáš tady je to jak k tomu určený a taky že jo. Pak najednou propast a to víš že je tam boss. Jako nevím co jsem si od toho sliboval. Ale svým způsobem tomu dávám tak 7/10. Možná pod stromek si nadělím 4 a uvidíme.

CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    LEFTY: zaujímavé, ja som to hral 2x v angličtine a seemin som teda naozaj nepočul.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    CROME: fér, já jsem měl dost nízký očekávání, to možná hraje roli. Já jsem přepnul z AJ na češtinu, protože jsem nemohl snést výslovnost "Semín" jako SEE-min. A taky jsem byl zvědavej na cikánskej dialekt :-)
    Ale celková lokalizace je udělaná výborně (tedy vč. psaných věcí, pseudo-archaická čeština mě bavila), za tím si stojím, dal bych jim akorát facáka za psaní "si" místo jsi.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Dodám, že bába pod kořenem a iné Easter eggy sú tam aj v angličtine.

Mne osobne veľmi nevyhovuje český dabing najmä hlavnej postavy, ktorý je oproti Tomovi McKayovi naozaj veľmi plochý a slabý, ale YMMV. Je to excelentná hra bez ohľadu na to, v ktorom jazyku to hráte.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    CROME: To je furt dokola, cast lidi to oceni, cast lidi preferuje Aj, co pozoruji, tak je to tak pul na pul. A ne, urcite bys to nechtel hrat v jazyce 15. stoleti.
    CROME
    CROME --- ---
    LEFTY: S tou kvalitou ceskeho dabingu rozhodne nesouhlasim, na par vyjimek, vetsina postav moc nehraje a jenom otrocky deklamuje, anglicka verze je o mile dale a je to fakt skoda, plus me docela sere, ze se mluvi v podstate soucasnou mluvou, cekal bych, ze si s tim vyhrajou a bude ta mluva historicky presnejsi….
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Kingdom Come: Deliverance II / PS5 / 113 hodin / #dohrano
    Mám za sebou hlavní linii s průběžným vyzobáváním side questů - pár jich ještě zbývá, + všechny DLC mě čekají na vánoce.
    Co říct ještě, bez spoilerů? Ta hra je masterpiece. Přinesla mi ponoření do herního světa, které jsem nezažil od GTA: San Andreas (protože moje #1 Yakuza hry se odehrávají na menším prostoru a jsou víc story driven). Jak dobře poznamenal jeden kolega, ta hra skutečně umí zprostředkovat pocit, že se procházíte lesem. Ale to není to hlavní.
    Ve Warhorse měli konečně takový zázemí, aby mohli udělat hru, jakou chtějí. Povedlo se jim, aniž by to přepálili.
    Všem, kteří si kladou otázku, v jakém jazyce to hrát - čeština pro tuhle hru nemá chybu, je podpořena perfektním voice actingem. Kouzlo nechtěného je, když ve scéně po Petrovi Nárožným (kterej si ukradne každou scénu, ve které je), promluví neherec Ban Vávra - a on přitom mluví normálně, ale ten kontrast je wtf. Čestina si taky hraje s nářečími, a neuniknou vám easter eggs, který jsou prostě český (bába pod kořenem, mlynář Máchal, Lucka Vondráčková, horníci).
    Trosecko i Kutnohorsko jsou krásný až na hranici kýče, a prostě to vizálně hrozně funguje - když jdu po louce, úplně cítím ve vzduchu vůni léta a trávu klouzající kolem bot.
    Příběh tentokrát šlape celou dobu, až do velkolepého finále a skvělých credit scenes. V "mečování" jsem furt stejně marnej, ale aspoň to není takovej button mashing jako v jedničce, a střelba je pro mě na PS prostě neřešitelná.
    Poučen z jedničky jsem některý skilly nezanedbával ani jako chytrý a sečtělý Jindra Dušín (lockpicking ftw), takže skutečné frustrace jsem moc nezažil.
    Je to nádhera a bude mi líto, až to dohraju všechno - ale stejně si myslím, že se občas pojedu jenom tak projet na koni.
    Ke klasickému win screenu dávám ještě jedno easter eggs a bug, které jsou ale (na rozdíl od jedničky) jenom vzácné a nejsou game breaking, a taky jednoho Vávru, kterýmu tuhle větu musel předepsat scénář, jinak to nevidím ;-)

KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    Mouthwashing / PC / 4 hodiny / #dohrano

vlastne 8h, protoze sem to hral hned dvakrat: podruhy abych se ujistil ze je to fakt podivna hra :) zanechava to pachut jako I have no mouth and i must scream, nebo Sanitarium, nebo Soma ci tak neco. mam rad divny hry.

CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    Escape from Duckov/94 hodin/#dohrano

Naproste zjeveni. Zatim pouze PVE, melo by byt v budoucnu pridano PVP, 94 hodin nepretrzite zabavy, extraction looter shooter, gear fear ne tak prisnej jako v ostatnich ELS (po smrti mate jednu moznost vyzvednout si gear z mista smrti) zaver hodne velka vyzva, necekal jsem na zacatku ze to bude tak komolexni hra se vsim vsudy, hromada zbrani, atachementu, predmetu, vylepsovani skills, zakladny, izometrik "tarkov" se vsim vsudy. nebojim se vrele doporucit jakymukoliv hraci at uz je jeho oblibenej zanr uplne jinej,obtiznost survival a ja jdu dodelat nepovinny questy, ktery odemknout dalsi endings. (bavil jsem se moc)

MBR
    MBR --- ---
    MBR: a vlastne muzete i celou hru hrat za "Assassina" z AC. Ale to uz je uplne mimo...
    MBR
    MBR --- ---
    MBR: a jeste doplnim. pokud mate season pass, tak muzete celou hru odehrat za Aidena nebo Wrenche z predchozich dilu. Krome toho ze jsou dost OP, tak je to ale uplne jedno.
    MBR
    MBR --- ---
    Watch Dogs Legion / PS5 / 35h / #dohrano

Bylo to vlastne docela dobry, vcetne dojemneho konce. Ten napad s tim, ze si v podstate skupinu svych hrdinu vytvarite, nebyl tak uplne spatnej. Nicmene tam chybi ten detail vykrelesleni jednotlivych charakteru, kterej tomu proste pridava stavu. At uz jde o Aidena z jednicky, nebo particku postpubertalnich overthetopcool hackeru z dvojky. Side questy samozrejme totalni stereotyp, ale dal jsem je vsechny.

Jo a to cameo Assassins creedu je teda dobrej pokus, ale vlastne nasrat. Ve WD2 byl AC prezentovanej jako hra na reklame baraku ubisoftu, kde jste hacknuli PC v jejich kanclu a leaknuli jejich hru a v Legionu se mi jako snazej naznacit ze se to odehrava ve stejnym svete? fuck the consistency neasi :)

Tak se jdu pomalu pripravit na opacko prvniho dilu, kterej jsem hral naposled pri releasu.

Hack the planet! :)

ZEBROWSKI
    ZEBROWSKI --- ---
    CLAVEN: juhuuu ja dohral naposled Metal Gear Solid V: Ground Zeroes a hraju to od jednicky :D
    PALADIUS
    PALADIUS --- ---
    Portal 1 / 4 hodiny / #dohrano

Na steamu mi v sekci nedohraných kdovíproč hnil Portal 1, tak jsem se na to v mezičase hraní jiných restů mrknul. Později jsem si vzpomněl, že jsem to už vlastně hrál a jen si to nepřesunul do sekce dohraných (která k mému zklamání stále zaostává nad nedohranými). Ale co už, Half Life universum miluju, tak jsem si to střihl ještě jednou. Jo a pozor, kompletně CZ vč dabingu!

ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    Sniper Elite V2 / PC / 17 hodin / #dohrano

Původně jsem neměl v plánu se k dvojce vracet, nakonec to byl svěží vítr. Oproti pozdějším dílům klade větší důraz na akci a několikrát vás do ní natlačí skriptovanou sekvencí, i kdybyste se chtěli misí jen proplížit a potichu odpravit cíl. Před každou pernou situací je naštěstí záchytnej bod, tak se to dá zvládnout i na nejtěžší obtížnost. Pořádně mi ale zatopili snipeři v rozbombardovanym Berlíně. Zmerčili sebemenší pohyb i periferně a z otočky neomylně stříleli mým směrem.

DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    ELHO_CID: Njn, koukám, že to fakt mám i na Steamu :⁠-⁠) Ale rád bych to dotáhnul na té PS3, už jsem tam měl i nějaké trofeje a byl jsem myslím celkem daleko.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    DEEFHA: Tuhle hru ma v knihovne skoro kazdej, protoze to kdysi rozdavalo EA zadarmo jako promo na jejich Origin store a pak to jednou vylitlo zadarmo i na Steamu. Ja se ale k hrani na PC dostanu jen zridka, tak jsem si to v akci za cenu piva koupil i na Xbox.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    ELHO_CID: Jéje, tohle mám na PS3 rozehraný už tak dlouho, že asi radši budu muset začít znovu :-) Někdy...
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Brütal Legend / 15h / xbox / #dohrano
    Někdo má za největšího herního génia Romera, někdo Kojimu, já Tima Schafera. A taky mám potíž s tím, že si donekonečna šetřím hry, o kterých vím, že je budu milovat, někdy na příště a hraju často horší a průměrné tituly.
    Kombinace Double Fine a metalu, to je prostě záruka mojí spokojenosti. Takže jsem tenhle drahokam pořád odkládal, možná i proto, že jsem se trochu bál zklamání.
    Herně je to totiž divoká kombinace RTS, závodní hry, mlátičky a open world. Nic z toho není dotažené k dokonalosti, ale ta kombinace je svěží, za krátkou herní dobu je tam vloženo pár herních mechanik, které se neomrzí a ani to není kdovíjak překombinované. Ta herní doba je odhad, protože jsem dělal nějaké vedlejší mise a x360 hry nesledují vždycky herní dobu.
    Jakože gameplay OK, ale ucvrnkával jsem z příběhu a postav. Jack Black je skvělý showman, ale geniální byl i Tím Curry jako hlavní záporák a vedlejšího záporňáka daboval Rob Halford, což je metalový bůh o jehož komediálním talentu jsem neměl ani tušení. Další bůh, který na hře spolupracoval a objevil se jako postava je třeba Ozzy Osborne. Oba přispěli i do soundtracku, který je pěkně dlouhý. Asi pět hodin hrací doby, podle Spotify.
    A příběh, jak jsem zmínil, je taky pecka. Je to napsané s humorem typickým pro Schafera, který metalové kultuře zároveň skládá hold a zároveň si z ní dělá srandu.
    Trochu jako jeho starší kousek Full Throttle, ale mnohem lepší.
    Jediný, co mě na tom sere jsou collectibles. Je jich tam asi 180 a na mapě většinou nejsou vyznačené.

CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Ball x Pit / XSX / 50 hodin / #dohrano

Táto návyková roguelike Arkanoid divnovec ma zo začiatku moc nechytila (pretože začiatok je naozaj drsný) a skoro som ju dropol, ale po odomknutí pár postáv a predmetov som nakoniec vytrval a posledných asi 15 hodín už to bola vyslovene oddychovka. New Game+ asi hrať nebudem, ale na tie tri sľubované updaty s novým obsahom sa vrátim.

Úplne dobrých 8/10

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam