Desperados 3 / XSX / 32 hodin / #dohranoKeďže môj hlad po taktických hrách nebol Shadow Gambitom ešte celkom uspokojený, siahol som po predchádzajúcom titule od rovnakých autorov. Je to prakticky tá istá hra, len je miesto pirátov zasadená na Divoký západ, aký nikdy nebol, a má lepšie postavy a lepší príbeh (aj keď samozrejme je to úplná žánrovka). Na rozdiel od Gambitu sú levely omnoho lineárnejšie, a hráč si ani nemôže vybrať postavy, ktoré si do daného levelu zoberie, ale úprimne oboje je viac k prospechu ako na škodu hry - lepšia autorská kontrola nielen umožňuje poriadne vytuniť výzvy a kombinácie schopností tak, že je to často o príslovečný pubický chlp a ide o zlomky sekúnd, takže som mal pri hraní dostatočný adrenalín a pocit dosiahnutia úspechu, pre ktoré vlastne stealth hry hrám, ale navyše som mal možnosť sa so všetkými z 5 dostupných postáv dostatočne zžiť. V Gambite som bral na väčšinu misií ten istý A-team, takže niektoré postavy som vlastne skoro nehral a navyše sa mi ku koncu opakovanie toho istého optimálneho receptu na úspech začalo trochu zajedať.
Desperados 3 ma navyše na rozdiel nielen od Gambitu, ale vlastne od akejkoľvek hry tohto typu, vôbec nefrustrovali. Nikdy. Keď sa niečo posralo, bolo to preto, že som si to zle naplánoval, a nie preto, že by hra bola nefér alebo mala technické problémy, a bolo to treba skúsiť znovu a lepšie. Tldr - veľmi som si to užil a dal by som si s radosťou aj ďalší diel, škoda, že Mimimi zavreli minulý rok brány. Aj tak ďakujem, chlapci nemeckí.
Keď som dal Gambitu 9, tomuto musím dať určite najmenej 9.5/10.