NieR Replicant ver.1.22474487139 / PC / 52 hodin / #dohrano Před pár lety jsem dohrál NieR Automata, který se zařadil mezi nejlepší hry, který jsem kdy hrál. NieR Replicant se v mý Steam knihovně objevil jen o něco málo později, ale pořád jsem to odkládal s tím, že ještě neni pravej čas a že to dle recenzí neni takový, že budu jedině zklamanej, až někdy. Před pár měsíci asi nastal ten pravej čas, střídal jsem jednu hru za druhou, nic mě nějak extra nebavilo, tak proč nezkusit Replicanta? Při nejhoršim to taky odložim, co už. Už po pár hodinách mi bylo jasný, že ne. Tohle jen tak neodložim, dokud to nedohraju :) Jako jo, asi ve všech ohledech je Replicant slabší než Autamata. Hudba je parádní, ale v Automata byla lepší, grafika je podobná, ale v Replicantovi je map minimum oproti Automata a jsou vcelku strohý. Boj mi tu přišel taky horší. Je tu zase dost věcí, co mě prudilo. Vedlejší úkoly ala přines mi to a to, ideálně v nesmyslnym množství, občas mě štvala kamera a opravdu jsem nepochopil části, kdy se jen tupě odklikává text. Ale na druhou stranu i tak je hudba stále chytlavá, příběh je opět parádní i způsob vyprávění. Skvělý jsou i postavy, jednotlivý charaktery, vtipný a promyšlený dialogy. Tentokrát jsem dotáhnul poctivě všechny konce. Jen mě teda až šokovalo, co bylo pro nějaký z nich potřeba a trochu to odpovídá negativním stránkám hry. Ale i přes negativa je to hodně dobrá hra a docela mě mrzí, že už mě nečeká žádnej další Nier v knihovně.