• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    A Plague Tale: Requiem / PC / 15 hodin / #dohrano

Tenhle krysí kousanec bude štípat hodně dlouho. A ne že by se mě hra nepokoušela obrnit, než udeří naprosto ochromující titulky. Hutným příběhem se ale zahryzla tak, že jsem měl nutkání proběhnout levely nejrychlejší cestou, jen abych honem načal další kapitolu. Ani puzzly nijak nezdržovaly, a když už, tak mi s nima pomohli sidekickové. Ty jsou tady extra užitečný, žádný koule u nohy, který musíte opatrně eskortovat. Celkovou filmovost, stejně jako v Innocence, táhne uvěřitelný středověký prostředí, hudba a Amicia s bezchybným dabingem.

SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    Call of Duty: Modern Warfare 2019 / PC / 7 hodin / #dohráno
    _
    MASLIX
    MASLIX --- ---
    System Shock 2: 25th Anniversary Edition / XSS / 22 hodin / #dohrano

Nevim uz kolikaty run jsem v SS2 podniknul, ale tentokrat to bylo s velkym casovym odstupem cca 10 let. Mozna to chtelo zvysit obtiznost, protoze na normal to byla prochazka ruzovym sadem. Hra si i po 1/4 stoleti porad drzi genialni level design, propracovany gameplay a chytlave vypraveni skrz audio logy - neco, co HalfLife chybelo k dokonalosti. Stale moje top 1 srdcovka a zaroven moje prvni hra na xboxu, dohrana pouze a jen na kbm :-)

Completed the game as a Marine. Glory to the many!

TOFI
    TOFI --- ---
    Call of Duty: Modern Warfare 2019 / 5 hodin / gamepass / #dohrano

CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Hades 2 / XSX / 58 hodin / #dohrano

Aj keď som to už dohral minulý rok na Switchi, nedokázal som odolať a z "pozriem sa, ako to vyzerá na Xboxe" sa stal regulárny playthrough. Dokonca som to dohral ešte o niečo harder ako prvý krát, viac achievementov a dokončil som aj nejaké post-credits linky, ktoré som na Switchi nerobil. Hra je to stále fantastická, však to aj bola jedna z mojich top 3 GOTY minulý rok. Kto to nehral, rýchlo napraviť!

MBR
    MBR --- ---
    KAOZZ: dvojku mam porad v hlave jako nejlepsi dil serie. good job.
    KAOZZ
    KAOZZ --- ---
    Gears of War 2 / Xbox One X / 15 hodin / #dohrano

Po úspěšném (a zábavném) dohrání prvního dílu v co-opu se synem v závěru loňského roku jsme rovnou nastoupili na druhý díl, ale postupně se nám do toho vložily delší prodlevy, které vyústily až v tříměsíční pauzu, takže závěrečných titulků jsme se dočkali až dnes.

Hra je prakticky to samé jako jednička (což je jedině dobře), jen o kousek vylepšená v každém směru – delší, akčnější, brutálnější, epičtější, jen hladina testosteronu zůstala stejná, protože ta byla na maximu už minule. Ve split-screen coopu to byla stejně pecková jízda jako předtím a neomylná muška mého potomka mě ušetřila četných frustrujících okamžiků, kdy bych sám za sebe musel některé bossfighty opakovat do zblbnutí.

Trojka už na nás čeká. Přiložil bych screenshot s achievementem za dohraný coop, ale ten byl evidentně zabugovaný, protože nám nepopnul. Tak aspoň ten za dohranou hru, abyste mi věřili. ;)

TERZ
    TERZ --- ---
    Crimson Desert/110h/#dohrano
    Bez plátna, bohužel. Je tam toho příliš příliš mnoho.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    The Incredible Adventures of Van Helsing III (2015) / PC / 16,5 hodiny / #dohrano

Víte co? Tentokrát se už fakt nebudu opakovat - i trojka je totiž pořád úplně to samé jako první a druhá hra v téhle sérii. Spolu se závěrečným dílem trilogie vyšla v roce 2015 i kolekce The Incredible Adventures of Van Helsing: Final Cut. Ta spojuje všechny tři původně samostatné hry do jednoho masivního celku, kterým jsem se i přes můj odpor k ARPG začal odvážně prokousávat.

...a bylo to opravdu bezvadně strávených celkem 43+ hodin! Některé subquesty mi sice utekly, ale čert je vem. Času je málo, jedeme dál - Pragmata se sama nedohraje :-)

ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Birds of Steel / cca 7h / x360 /#dohrano
    Další arkádový letecký simulátor, který jsem koupil, než se store na xbox 360 navěky zavřel.
    Tentokrát trochu větší a lepší, pro Konami ho vytvořil Gaijin, známý později pro Warthunder.
    Celá hra se soustředí na válku v Pacifiku, nejdřív dlouhá americká kampaň a pak kratší (a těžší) japonská. Čtenáři knih Miloše Hubáčka (já) mohou zkusit pilotovat palubní letadla v bitvách, o kterých si četli.
    A opět je kampaň jen začátek, většina achivemenů je schovaná za dalšími scénáři a mulťákem.

ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    GRIME II / PC / 61 hodin / #dohrano

Temná metroidvania, která důstojně navázala na osobitost prvního dílu. Combat se může zdát těžkopádnější, ale okna na parry jsou docela shovívavá a většina útoků se dá s trochou načasování ihned potrestat. Zprvu neporazitelnej boss, co uzemňuje na dvě rány, se tak najednou stane snadnou kořistí.

Zato platforming mě při vymetání celý mapy extrémně frustroval, mnohem víc než v jedničce, a to počítám opičí dráhu bolesti v rozlučkovým DLC. Sebemenší škrtnutí o všudypřítomný bodáky se odměňuje okamžitou smrtí, ještě k tomu za zvuku rozbitý keramiky. Slyšet to dvacetkrát za sebou musí způsobit tik snad i těm největším kliďasům. Naštěstí krátce po vydání vyšel patch, kde se aspoň postava respawnuje bez penalizace před překážkou.

ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Star Wars Jedi: Fallen Order/ 19h / xbox / #dohrano
    Od posledního postu tady v auditku jsem pohnul s několika hrami, které mám rozehrané, a byla to tahle, kterou jsem hrál nejvíc a dotáhl do zdárného konce.
    Trochu tomu pomohlo, že v naší tabletop RPG skupině ten jsem zrovna gamemaster a hráči hledají holokron v galaxii dávno a daleko. Prostě jsem se chtěl inspirovat a zároveň se ujistit, že to nebude působit jako vykrádačka.
    Líbilo se mi, jak tvůrci hry hezky zachytili atmosféru SW (líp než Disney řekl bych) a zkombinovali herní mechaniky metroidvanie, hack&slash, souls (tak trochu, ty ohniště) a 3D platformeru do funkčního celku.
    Teda funkčního, dvakrát mi to spadlo, občas vypadla textura, nebo něco glitchlo, takže technický stav s ohledem na stáří hry spíš podprůměrný. Ale bavilo mě to, ne že ne. Určitě dám časem šanci tomu pokračování.

MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    TOFI: Se svým seznamem nedohranych her budu nadosmrti imunní.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    TOFI: už bolo
    TOFI
    TOFI --- ---
    Psychologové popsali nový druh deprese. Nastává po úspěšném konci videohry — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/veda/psychologove-popsali-novy-druh-deprese-nastava-po-uspesnem-konci-videohry-371524
    TOFI
    TOFI --- ---
    Kingdom Come: Deliverance II / PC gamepass / 181 hodin / #dohrano

FRIZER
    FRIZER --- ---
    CLAVEN: No, treba tunel s rypadlem me obcas jeste budi ze sna.
    PALADIUS
    PALADIUS --- ---
    Split Fiction / 20 hodin / #dohrano

Poprvé dohráno s přítelkyní, podruhé s manželkou (stejná osoba). Tentokrát jsme to ale vzali hezky poctivě na 100% !

CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Mňa bavili všetky tri, ale replayoval som len Knighta.
    Áno, batmobile sekcie boli slabé, ale všetko ostatné bolo super.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    PALADIUS: Arkham City mě nakonec bavilo asi nejvíc. Arkham Knight už byl moc... prostě moc všeho :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam