Diablo IV: Lord of Hatred / XSX / 109 hodin / #dohranoExpanzia, ktorá sľubovala komplet prekopať skilly, itemizáciu, endgame a vlastne všetko. Tie dobré veci:
- je to stále Diablo, a je stále návykové (ako vidieť z toho, že som do toho za tri týždne utopil 100+ hodín).
- nová endgame v podobe vylepšovateľných war plans je dobrá. Nie je to žiadna strašná revolúcia, ale poskytuje to nejakú štruktúru a nový strom vylepšení trochu občerstvuje endgame aktivity.
- nová hudba v DLC je super a vypol som ju až po viac ako týždni.
- ball sorc je stále najsilnejší spec aj v tejto sezóne, ako vo všetkých ostatných
Tie menej dobré veci:
- je to zabugované jak hovado, niektoré triedy majú bugy rovno v skill stromoch, itemy nefungujú ako by mali, interakcie medzi systémami nefungujú ako by mali, atď atp. Prvý veľký patch vychádza dnes večer, ale to už veľa ľudí hru "dohralo" a droplo.
- kopa designových vecí je nedomyslená a neúmerne predlžuje grind, trebárs nové horadric gemy vyžadujú približne 100 hodín farmy na jeden nižší, a ľudia by ich akože mali chcieť 5, aby si mohli urobiť ten najvyšší. To celé v sezóne, ktorá má trvať 60 dní. Šialenstvo, alebo skôr neschopnosť a dôkaz toho, že si nikto nedal prácu ani na dve minúty sa nad tým zamyslieť a urobiť základnú matematiku.
- nová class (warlock) je veľmi mid, čo sa týka hrania, ale zato zaserie obrazovku absolútnym vizuálnym peklom, cez ktoré nie je vidieť ani piču.
- v niektorých dropoch sa súdruhovia z Blizzardu preklepli o desatinnú čiarku, ako sa im tak stáva, trebárs novú mythic seal som nevidel ani raz, a to v tom mám 100+ hodín, som paragon 245, dokončil som season journey, zabil som posledného pinnacle bossa a farmujem novú najťažšiu obtiažnosť T12. Neviem, koncept endgame vybavenia, ktoré ľuďom nepadne na endgame, až kým hru neodložia, lebo tam nie je už čo robiť, nejak nechápem. Asi nemám designové školy ako géniovia z Blizzardu :(
TLDR; je to furt Diablo IV. Nie je to sľubovaná revolúcia. Niečo zlepšili, niečo dojebali. Samotná kampaň je tiež dosť mid, nové prostredie je pekné, nová hudba je super, nová class je meh. 6/10, ale aj tak to budú fanúšikovia žánru hrať, lebo je to návykové.