• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Citizen Sleeper / 10 hodin / Nintendo Switch / #dohrano

Zvláštní zážitek. Hra mne od počátku zaujala strohostí vizuálu a atmosférou vesmírného scifi, kterou mám velmi rád. A hra mne nezklamala, fakt je to bezvadná textovka! Bohužel, v mém případě, jsem hru rozehrál v ne úplně šťastném období a podepsalo se to na dojmu ze hry. Hrdina mi neustále umíral, těkal jsem od neúspěchu k nepochopení a hra mne spíše unavovala tunami textu, kde jsem obtížně hledal odměnu ve formě jakéhokoliv uspokojení.

Teďka jsem se ke hře vrátil, k rozehrané pozici kolem 100 cyklů, kdy mi přišlo zajímavé se pokusit hru zvrátit a konečně začít být trochu úspěšný. A skutečně, stačili tři nebo čtyři večery a prohltal jsem se příběhem až do konce a moc se mi to líbilo nakonec. Vlastně i to, jak jsem to rozjel špatně od začátku nakonec způsobilo, že si hru budu pamatovat, byť úplně jinak, než jiní hráči (alespoň co jsem tady četl).
    BLESK808
    BLESK808 --- ---
    Metal Gear Solid Delta. Puvodni hru jsem nehral, takze pro me to bylo poprvy. Po prvnich trech hodinach jsem neveril, ze me to bude bavit a na kojimovskou posahanost jsem si musel vylozene zvyknout. Nakonec vlastne super

MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Flint: Treasure of Oblivion / 19 h / PC / #dohrano

Slabý, škoda slov.
    Žánr je asi isometric tactics o pirátech.
    Nejpovedenější je vizuální stránka, ta mě k tomu přilákala a následně přidržela až do konce, ale i na té je divné, že dialogy mají jeden grafický styl, předměty a postavy druhý, izometrické prostředí třetí a animace mezi kapitolami čtvrtý. Všechny čtyři styly jsou hezké, ale moc to nedrží pohromadě.

A tak je to ve Flintu se vším. V každé složce hry je nějaký zajímavý nebo dokonce dobrý nápad, ale je mizerně implementovaný nebo mizerně rozvedený. Plus bugy. Celé to působí jako tech demo nebo předváděčka „podívejte, jaké máme dobré nápady“ nebo jako něco, s čím se jde do early accessu a hodně moc se čeká na zpětnou vazbu od hráčů, protože autoři v životě žádnou videohru nehráli.

Plná cena 25 euro je vyloženě absurdní.

2366130-20260620223021-1
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    CLAVEN: alespoň je tedy Slovensko stejně, ne-li více, neutrální
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    JAMILLOS: tak cesty ako vo Švajčiarsku by som teda na Slovensku naozaj uvítal :)
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    CLAVEN: Tos ale celkem věrně popsal náš obraz Slovenska! :D
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    007 First Light / XSX / 26 hodin / #dohrano

Naozaj príjemný letný blockbuster na polceste medzi Hitmanom a Uncharted. Príbeh bol nečakane zaujímavý, postavy (v rámci žánru) slušne vykreslené, setpieces pôsobivé, drobné vtípky a Bondov snark zábavný. Melee combat bol super a ranged combat bol v prvej tretine hry veľmi frustrujúci (najmä kvôli čudne nevyrovnanému encounter designu), aby bol potom v druhej tretine ok a v tretej tretine vyslovene zábavný.
    Celkovo je to dobrý štart novej série (lebo po dokončení nie sú žiadne pochybnosti o tom, že IOI momentálne pracuje na pokračovaní).
    8/10, pre veľkých fanúšikov Bonda možno aj o bodík viac.

Aha, a pobavil ma level "na Slovensku", kde sú Tatry skôr Alpy, dopravné značky nedávajú zmysel, všetci majú rýdzo slovenské mená ako Lazslo, cesty vyzerajú ako niekde v Švajčiarsku a taký hotel tam tiež samozrejme nemáme. Ale od doby "Prahy" v Soldier of Fortune II je to aspoň nejaký posun.

GEE
    GEE --- ---
    Horizon Zero Dawn Remastered/PS5Pro/35 hodin/ #dohrano
    Aloy je pro mě srdcovka a Horizon jsem dohrál potřetí - jednou původní hru na PS4, poté ještě jednou s datáčem a teď opáčko v přikrášlený verzi. Funguje to pořád výborně. Miluju robozvířátka a jejich lov, miluju svět zničenej Elonem Muskem Tedem Farem. Jediný, co skutečně zastarává je UI. Neustále mě nepřestává překvapovat co Decima Engine dokáže.

SLL_QUY
    SLL_QUY --- ---
    Replaced/ ~15h/#dohrano

Po deseti letech cekani na Last Night stihl mezitim vyjit vicemene klon jmenem Replaced.
    Gameplay casto spociva v drzeni jednoho smeru coz muze byt trochu otrava, nicmene o to vic je casu vstrebat fakt skvelej vizual a atmosferu.

story+visual 9/10
    gameplay 4/10

Replaced - Official Release Date Trailer
    https://www.youtube.com/watch?v=C3bbZ_I8Ehg
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    JUNGLER: super Gore nest si občas pouštím doteď a to mě nové doomy tou arenovosti úplně ztratili po cca hodině hrani
    CIVETTA
    CIVETTA --- ---
    Winter Burrow/9 hodin/#dohrano

Hráno na Xboxu, dostupné na GP. Klasické schéma - nasbírej, dones, vyrob, uvař, najez se a neumrzni. Příběh roztomilého myšáčka v krásné grafice. A má k dispozici češtinu

CIVETTA
    CIVETTA --- ---
    Herdling/4 hodiny/#dohrano

Hráno na Xboxu, dostupné na GP. Hra beze slov na pasáčka co hledá domov pro sebe a své zpřátelené kamarády. Příjemná věc i když občas frustrující, když se objeví "zlouni". Víc nebudu dělat spojlery

CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    MATEEJ: mne sa to celkom páčilo, ale nakoniec som to nedohral, lebo mi celý ten Marvel universe už príde vyslovene odpudivý. Ale občas ešte po tom poškuľujem, keď práve nemám čo hrať, lebo mechaniky to má dobré.
    TERZ
    TERZ --- ---
    House Flipper/65h/#dohrano
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Halo trilogie (Master Chief Collection) / 36h / xbox / #dohrano
    Původně jsem to sem chtěl hodit až dohraju celý obsah MCC, ale teď jsem v půlce a trojka měla tak epický konec, že mi to bude na nějaký čas stačit. Už je to dost dlouho, co jsem si dal Halo: CE a nápad konečně MCC dojet mi vnuknulo nedávno nějaký video z té předělávky jedničky, co se na letošní rok chystá.
    Doufám, že bude mít natolik úspěch, aby podobně předělali celou původní Halo trilogii, protože je to fakt pecka. Hlavně teda druhý díl, hrát za arbitera a porcovat opičáky tím "světelným mečem" je boží.
    Nejsilnější stránkou Halo je podle mě ten lore. Žádná jiná střílečka nemá tak propracovaný příběh, svůj vesmír, motivace postav, frakcí, celou historii a worldbuilding obecně. Možná Warhammer...
    Každopádně když tam po sobě střílí vzájemně lidi, pět druhů mimozemšťanů, houboví zombíci a ještě roboti, skoro v každé misi máte na své straně někoho jiného a střílíte na někoho jiného (nebo ho zabijíte gravitačním kladivem) a ten chaos dává smysl je to prostě Master (Chief) Piece.
    Po úplně extatické dvojce mi třetí díl přišel zpočátku horší. Neprošel žádným remasterem a má nejhorší grafiku a úvodní dvě tři lineární mise mě moc nebraly. Ale pak se rozjela i ta trojka a jak jsem napsal na začátku, konec byl přiměřeně epický.
    Takže teď čtyřku a pak DLC.
    Konečně teda chápu tu kritiku pátého Halo, které mi tehdy připadalo jako výborná hra. Jo, byla, ale fanoušci právem čekali víc.

MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Marvel's Midnight Suns / 107 h / PC / #dohrano

Překvapivě velmi zábavné.

Základem jsou 3D tactics mise ve světě marvelovských superhrdinů. Mise jsou krátké, jde se rovnou do bitky, žádná zdržování pobíháním po mapě. Bitky jedou na kola a trojice hrdinů náhodně tahá schopnosti z předpřipraveného balíčku karet. A tohle se střídá s vylepšováním základny a karet, prozkoumáváním okolí a simulátorem vztahů mezi hrdiny. Dohromady to vytváří hodně návykovou herní smyčku (aspoň pro mě).

Soubojový systém, stavba karetních balíčků a vylepšování schopností (karet) se povedly. Pomáhá tomu i poměrně široká nabídka superhrdinů s unikátními buildy. Rozvoj základny byl taky fajn.

Vizuál dobrej (ale já jsem dost nenáročnej), zejména animace superhrdinských úderů jsou krásně komiksově přepálené, takže i když jsou souboje na kola, tak to působí hrozně dynamicky. Co není fajn, to jsou textury a animace obličejů. V rámci utužování vztahů mezi hrdiny trávíte mezi misemi spoustu času (nepovinnými) rozhovory, při kterých koukáte na detaily obličejů, které vypadají jak ze Sims 4.

Herní mechaniky friendship simulatoru ve spoustě her působí uměle, stejně tak v Midnight Suns, ale hráč má poměrně širokou paletu prostředků, jak ty vztahy prohlubovat, a některé situace, např. sociální dynamika dílčích podskupin hrdinů, byly vyloženě dobře napsané. Ale takových míst tam je jen pár.

Hlavní dějová linie – ve druhé půlce mi přišlo, že se to nějak táhne. Ne hra jako taková, ta mě pořád bavila, ale ten příběh. Jako by ty postavy v rozhovorech jenom znova opakovaly to, co už bylo mnohokrát řečeno předtím.

Celkový mood – eklektický guláš mutantů, geniálních vynálezců, mimozemšťanů, čarodějů, božstev a démonů je překvapivě funkční. Pokud (jako já a podle mě i tvůrci téhle hry) berete svět Marvelu jako něco pro mládež (ten pocit prohlubuje i to, že základna vypadá jako Bradavice a každá druhá postava je kouzelník), budete spokojení. Pokud od toho budete chtít něco hlubšího nebo dospělejšího, budete až na vzácné okamžiky zklamáni.
    Mně tenhle přístup k marvelovské látce nevadil, ale má i problematické důsledky. Simulace kamarádění funguje relativně přesvědčivě, pokud jde o vztahy lidí ve věku 15–23 let, kterých je mezi vašimi hrdiny nemálo. Ale pak tam jsou starší týpci, jako Tony Stark nebo Dr. Strange, kteří se chovají stejně jako ti puberťáci… A když se řeší nějaké ty problémy mezi spolubojovníky, tak je to o tom, kdo nechal v kuchyňce neumyté nádobí, a ne o tom, kdo s kým prcá nebo kdo se vožral a zeblil hajzl. Prostě hodně nízký rating přístupnosti.

Potěšilo mě, jak mají vyřešené odemykání obtížnosti. Začíná se na Normal, ale když se vám pár misí po sobě podaří nadprůměrně dobře, hra vám nabídne Heroic 1, pak Heroic 2, Ultimate 1 atd. Ideální řešení pro debílky, jako jsem já, co to od začátku rozjedou na vysokou obtížnost a pak se trápěj a brečej.

368260-20260614124531-1

368260-20260614124621-1

368260-20260614124857-1
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    LEFTY: Nakonec jsem si ho nechal, i když jsem pak získal lepší meč z prvního dlc :)
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    PSY_CHAOTIC: meč sis nechal, nebo jsi ho vrátil tatovi?
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    Kingdom Come: Deliverance 2 / 185 hodin / #dohrano
    K prvnímu dílu jsem měl hodně výhrad, hlavně co se týká překombinovanýho boje a šílenýho bugfestu, ale nakonec jsem si to docela užil. Byl jsem teda opatrně zvědavej na druhej díl. Po zkušenostech s prvním dílem, kdy jsem dohrál základní hru bez dlc, a když jsem si je později pořídil, tak už jsem je nedohrál, jsem ted počkal, až vyjde i poslední dlc, abych si to mohl zahrát hned všechno komplet. No uplně nemůžu říct, že by to za to stálo... Hlavní hra, teda zejména příběh je výbornej. Dost vedlejších questů mě taky bavilo, ale bylo tam naopak i dost naprosto generickejch, který mě už bavily méně. Zjednodušenej boj oproti jedničce jsem ocenil. Mohl jsem si hrát na rytíře už od začátku, i když jsem dostal sem tam pěknej výklep. Na začátku ty výklepy byly teda častější :) Ale i tak jsem často ocenil luk, méně už pomalou kuši nebo pomalejší střelný zbraně, ale zajímavá možnost to byla :) Potěšila obrovská mapa a klasicky uvěřitelný prostředí spolu s pořádně hláškujícími postavami :D Hodně mě baví, když je ve hře víc možností, jak se dostat k cíli a dává to smysl. Quest má i více nepovinných subquestů, který když splním, tak to ovlivní něco v budoucnu. Nepotěšily mě bugy, který tady nebyly až tak závažný jako u prvního dílu, ale byly. Některý jen tak pro pobavení jako třeba klouzající se zajíci a něco o dost mín zábavnýho jako třeba divný doskakování při boji, což nejednou skončilo tmavou obrazovkou. Bohužel mě docela zklamaly dlc. Nejlepší mi asi přišlo to první s malířem, i když to nebyla žádná sláva a doufal jsem, že další budou jen lepší. Pak třetí v řadě v sedleckém klášteře, kde byl asi nejlepší příběh, ale hratelnost a délka nic moc. Nejslabší mi přišlo druhé s budováním vlastní kovárny. To jediný jsem zatim nedohrál. Tam mi chyběl příběh i nějaká zábavnost. Ale celkově za mě parádní hra a možná se tam ještě vrátím splnit těch pár posledních vedlejších questů :)

LEFTY
    LEFTY --- ---
    Little Kitty, Big City / PS5 / 10 hodin / #dohrano

Jako kočkomil jsem tenhle titul musel mít. Na PS to bylo portováno později, ale jak jsem se to dozvěděl, hned jsem stahoval.
    Premisa: Černé kotě vypadne z okna ve vysokém věžáku a chce se vrátit. Na šplhání ze street levelu v japonském městečku musí nasbírat sílu, a přitom potkává další zvířátka se kterými má překvapivě zábavné rozhovory, řeší malé subquesty, objevuje různá zákoutí.
    Ta hra nemá challenge. Jestli se bez toho neobejdete, není to pro vás. Není tam game over, nejsou tam survival prvky. Je to feel-good hříčka, která se dá do závěrečných titulků dohrát do hodiny. Ale o tom to není.
    Ta hra má japonskej cute vibe, ale ne přehnaně a bez bizárů, na které jsme u japonských her zvyklí - team kterej to dělal je ze Seattlu a v realizačním týmu jsem neviděl jediné japonské jméno.
    Animace a pohyb kočky nejsou tak fluidní jako ve Stray, ale to vyvažuje cartoonovitá roztomilost a pičovinky, co můžete dělat - učíte se různá kočičí gesta a pózy ("biiiig stretch"), sbíráte a nosíte různé kloboučky, lísáte se lidem k nohám a kradete jim jídlo a telefony :-)
    10 hodin mi trvala platina, která měla mírné náznaky grindu, ale nedá se nesplnit, je super easy.
    Je to skvělej krátkej relax a čistič chuťových pohárků mezi hrama, který vás emočně ždímou nebo nutí trénovat reakční čas a komba jak stepování Freda Astaira.
    Následuje tapeta.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam