• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NAGASAWAYakuza | Kultovní herní série | Tipy, meme, spin-off a popkultura | Platinový masochismus
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Jinak Yakuza Like a Dragon je komplet v éteru

Watch Like A Dragon 2007 Online Free Full Movie Streaming and Download
    http://www.youtube.com/watch?v=kcUo7Q7pZVE

MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NAGASAWA: Ja jsem hlavne koukal na Like a Dragona ta sirena se neda zapomenout :D
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    MCKIDNEY: vidis, onehda jsem si rikal, ze bych resuscitoval auditko, ktery jsem mel s Echoboyem [ JAPANESE URBAN ELECTRONIC MUSIC ]
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    DAVESADE: peknej report, diky. U archaicky Yakuza 3 jsem si rikal, ze bych se do toho nakonec i pustil. Kdysi jsem koukal na par hodin gameplay a prislo mi to skvely ohledne mechanik typu: "potrebujes listek na lod? Ok, tak bez do prace, kde budes x hodin jezdit v minihre s jesterkou ve skladu, jako v realu a vydelej si na nej", coz je presne to nabouravani stereotypu zapadnich her, ktery mam na japoncich rad, protoze je to nejlepsi zpusob, jak navodit dojem realismu a identifikace s postavou (coz prave autori nejednou implementovali v Yakuze, kde z tebe klidne udelaji na cas ridice) Yakuza je vlastne takova linearnejsi soft verze Shenmue - alespon podle recenzi od veteranu zanru s tim, ze serii osekali o nutnost jit spat a hledat si praci. Napriklad v Yakuza 0 jsem si na uvod rikal, ze se to v Shenmue gameplay přetaví, protoze ti autori pridelili na uvod vlastni byt, ale to se nakonec nestalo a osobne mam za to, ze pokud vyjde Yakuza 8, tak podobnej system nakonec na řadu stejně přijde a to alespon pro jeden dil coby experiment.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Uz jsem si udelal cas...

Hele takhle - zadnou Yakuzu jsem zaplat panbu nikdy nehral (jenom nejake demo na PS3 a nenadchlo mne to) a vim o tom, ze se nekdy o Yakuze mluvi, jako o nastupci Shenmue. A neco na tom urcite bude.

Shenmue je originalni kombinace velice svobodneho a realistickeho sandboxu, linearni pribehove adventury a sadou miniher (do kterych pocitam i bojovani s neprateli). Uplne nejvic musim vyzdvihnout fakt toho, ze aniz by hra vodila za ruku nebo te nekam tlacila, tak uplne klidnym hranim hru dohrajes za par veceru. Ten realismus je podavanej uplne prirozene a i kdyz se ve hre da snadno ztratit ci zaseknout, je to jen otazka pozornosti.

Naplni je zkoumani sveta, ktery je detailne vymodelovan. Velikost samotneho sveta neni zrovna dechberouci, vlastne je to jeden z tech nejmensich sandboxu, co si vybavim - ale mira detailu je chvilemi az extremni a z pocatku mne to odvadelo od hlavni dejove linie. Hrac skutecne zije zivotem hlavniho hrdiny, cim vic se clovek snazi vzit se do jeho situace tam ve svete za obrazovkou, tim hlubsi je prozitek. V te hre je implementovanej jakejsi roleplaying (cimz nemam na mysli zadne hitpointy a skillpointy, ale roleplaying ve smyslu az skoro divadelnim), kterej neni vynucenej, ale zaroven ho jako hrac rychle prijmu a jsem za to velice rad.

Samotna story neni z dnesniho hlediska nic moc extra - obycejny pribeh pomsty, ktery mel v dalsich dilech vykvest v neco vetsiho... Celkem ma hra mit snad 11 kapitol, ktere mely byt rozlozeny do cca peti her. Prvni Shenmue pokryva tusim prvni dve kapitoly, Shenmue 2 pak kapitoly 3-6 a Shenmue 3 nevim... Z toho vyplyva, bohuzel, ze story je nedotazena a clovek se nezbavi pachuti, ze to je to cele damskym rozmnozovacim organem ke cihlove zastavbe.

Objektivne musim zkritizovat bitky, ktere asi zacaly nadejne jako Virtua Fighter RPG nekdy v pocatku, ale jak se do toho zabudovalo odemykani komb, tak se z toho stal paskvil a skoro to nejde ovladat. Nastesti je v cele hre asi tak 10 zasadnich nepreskocitelnych bitev a drtiva vetsina z nich jde se skripenim zubu odehrat metodou pokus/omyl.

Hrat dneska Shenmue je zenova zalezitost. Podle mne jde o zasadni, revolucni titul, ktery nezestarl uplne stastne, ale musim ho dat do sine slavy se slovy, ze kdo nehral Shenmue, ten jakoby nebyl. (Yakuzu stranou).

O hre jsem psal na blogu: https://angryplayer.blogspot.com/2013/04/shenmue.html
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Komu chybi sirena :)

Polysics - I My Me Mine (All Star Ver.)
    https://www.youtube.com/watch?v=JLFrJtCg8bU
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    DAVESADE: Ja se tam trochu bojím anglicky subs lokalizace, která je údajně tragická, ale už jenom kvůli tomu, jak řekneme revoluční hra to tehdy byla si ji jednou rad zahraju.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Pockejte. Shenmue si kupte dva dily alespon... ja vam k tomu hned neco reknu.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    GEE: estli mas cas a pc,tak bych bejt tebou zkusil jeden z tech dvou dilu tam a videl bys .)
    GEE
    GEE --- ---
    BOBESH: To jsem prave taky cetl, ze ty prvni dva dily straslive zestarly, ale rikal jsem si, ze mistni komunita by na to mohla byt jinej nahled. Koukam, ze je zlevnena stejne jen trojka, takze to jeste pocka.
    GEE
    GEE --- ---
    NAGASAWA: Jasne, v PS klubu jsme si nad tim chrochtali. Mam dohrany i P5: Dancing in Moonlight a netrpelive cekam na Strikers.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    GEE: ja zkousel nekdy minulej/predminulej rok pres emulator na pc. jako melo to ten feeling,ale uz to hodne zestarlo. libil se mi tam ten "realnej" cas. trojka mohla bejt cool,kdyby vypadala na rok 2020 :/ takovou dobu se na ni cekalo.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    GEE: A základní verzi Persony 5 jsi hrál? Určitě jsme to řešili ale už nevím...
    GEE
    GEE --- ---
    NAGASAWA: Hluboce nad tim premyslim! Ale jestli ted kliknu na "Order and pay", je tam i Royal deluxe verze pate Persony, takze se k tomu stejne tak pul roku nedostanu
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    GEE: Nemel jsem nikdy odvahu celou sérii rozjet, ale od loňska, kdy vyšla na PS4 o tom uvazuju s tím, ze bych nani? .. teda na ni mrknul po dohrání Y7 - navíc je teď na Store 75% s cenou dole. Obetujes se?
    GEE
    GEE --- ---
    Borci Yakuzáčtí, co vlastně vy a Shenmue? Je to dalsi serie, ke ktere jsem se nikdy neprokousal a pritom me laka a s Yakuzou tam vidim nejedno spojeni. Mate s tim nekdo zkusenosti?
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    NAGASAWA: jo von tam fakt je na tom prechode? :D
    ten klaun na rohu by tam zapadnul! :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BOBESH: :) jeste mi tam chybi Kiryu a Kiwami Bob
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    NAGASAWA: ckej! jakoze "where is Wally?" ja ho tam hledal ted :D

NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---