• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NAGASAWAYakuza | Kultovní herní série | Tipy, meme, spin-off a popkultura | Platinový masochismus
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LOPIK: jinak jj. V Like a Dragon bylo rozhodne prijemnejsi dve hodiny farmit Invested Vagabonda na max level, nez v Persone 5 cekat na spravny pocasi, nez se ti spawne reaper, nebo jak to tehdy bylo a projizdet tyden dalsi a dalsi patra metra.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LOPIK: jak preskocit.... JAK PRESKOCIT!?!

GEE
    GEE --- ---
    LOPIK: Proto je super, ze ted vyjde trojka - je kratsi, jednodussi, primocarejsi, ale porad kouzelna. Porad muj nejoblibenejsi dil a Switchi nebo Steamdecku bude sluset stejne jako kdyz vysel na PSP
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    MATICZECH: Vítej.. u tý Persony je blbý, že tam fakt hodiny a hodiny člověk fakt jen odklikává věci - já bych to někomu koho baví Yakuza ani moc nedoporučil.. Ta hra je dost hardcore v tom jak žere čas - 40% doslova odklikáváš nepřeskočitelný dialogy nebo volby typu "jdi spát" nebo "dej si kafe", 40% grindění a 20% je zbytek hry, kde teda taky čumíš víc na animace, než cokoliv jinýho..
    Třeba ten Like a Dragon, co je v těch bojích podobnej, je aspoň tak lehkej, že nemusíš skoro vůbec grindit, když nechceš a ty dialogy se dají přeskočit, v Judgmentu zase ty středoškolský patálie můžeš z velký části úplně vynechat.
    MATICZECH
    MATICZECH --- ---
    Yakuza je přístupnější a člověk rychleji skočí zpátky do hry... v Personě 5 je hodně věcí, které musí mít člověk na paměti. To je pravda. Je taky časově náročnější než jakákoli Yakuza nebo Judgment :/ Je to na dlouhé lokty no
    MISEC
    MISEC --- ---
    Ja som P5 zacal 2x, tym ze je to taka rozsiahla hra, sanca ze mi do toho nie ine pride je velka. Potom sa mi do toho tazko vracia naspat, ovladanie, techniky a pod. V tomto mi prisla Yakuza priatelskejsia.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    GEE: ne ze bych u skolni sestrz Kyoko Hakase v Lost Judgmentu celou dobu necekal na moment, kdz prehodi nohy stejne, jako Takemi v Persone.. kazdopadne alespon na to guinea pig doslo.

MATICZECH
    MATICZECH --- ---
    Ahoj. Zdravím všechny :) a taky bych naordinoval dohrání Persony 5 minimálně jednou do roka.
    GEE
    GEE --- ---
    Všem těm neznabohům já a Tae Takemi ordinujeme tu Personu odehrát
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    LOPIK: ...ráno vstaneš, musíš jít do školy, pak odpoledne někam můžeš jít, ale jakože jen jednou, dvakrát, pak musíš jít spát... Týjo, to mi zní jako Bully :-) To jsem taky nedohrál...
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Jinak vitam noveho aniki kolegu z Japonskych dnu - id MATICZECH
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    VITEKK: Jasna vec. V tomhle ohledu to podobny je. Na Personu jsem si vzpomnel treba u Judgmentu, kde si musis budovat pratelstvi ve vsech tech bistrech a podobne a tim se ti oteviraly dalsi moznosti. V Yakuze mas ale svobodu. V Persone musis resit regulerni time namagement, kde planujes co, kde, kdy jak a kam.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    VITEKK: Je to dost jiný - Persona hlavně fakt není o tom, že bys tam někde procházel městem a chodil na karaoke atd.. - v tomhle smyslu tě vodí dost za ruku, jakože ráno vstaneš, musíš jít do školy, pak odpoledne někam můžeš jít, ale jakože jen jednou, dvakrát, pak musíš jít spát.. Ne že budeš běhat dva dny po Tokyu. Je to spíš jak nějakej dating simulator v tomhle ohledu..
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    ja personu nehral (zadnou) ted koukam na ty recenze, protoze se na ni chystam na switchi a prislo mi to prave podobny tim tokyem, tim ze tam si delas ty pratele a delas tisic ruznejch mini kvestu a cinnosti, pusobi to na me podobne
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    VITEKK: Vizualne? No to moc ne. Persona je specificky stylizovana. Kazdopadne diky centru Tokya maji obe hry podobnej setiing a podoba by byla spis az mezi Yakuza: Like a Dragon, kde RGG kolaborovalo s Atlusem na tahovém systému. Kazdopadne jestli někdo hrál Yakuzu, tak se v Persone pomerne rychle rozkouká a naopak. Jinak Persona je o dost vážnější.

VITEKK
    VITEKK --- ---
    hele zda se mi to nebo si je jakuza a persona podobna?
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    LOPIK: jj. vzpominam si. to sme resili toho "Orlanda" nebo jak se menoval :))
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    BOBESH: Nedal jsem to, hlavně postavy mně odpudily..
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BOBESH: ouuu vidis to. Dragon Quest. Porad se mi to plete.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam