• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NAGASAWAYakuza | Kultovní herní série | Tipy, meme, spin-off a popkultura | Platinový masochismus
    rozbalit záhlaví
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    NAGASAWA: lol no tak to ja sem Cech jak poleno, pac brblam nonstop snad i ve spanku! :))
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BOBESH: Jasný. Buďme rádi, ze to vyšlo. Každopádně jsme Češi tj. profesionální brblalové.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    NAGASAWA: jinak...ja si to srovnavani zakazu :/ uz tak sem si tezko zvykal na ty vymeny. a to sem puvodni ani nehral...
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BOBESH: Peknej detail. To jsem úplně zazdil

BOBESH
    BOBESH --- ---
    NAGASAWA: are you winning son? :)) pecka ta scena a vubec ty asociace s tema postavama!!

to mi pripomnelo, jak maj vyborne udelany prave ty rysy tech postav. at uz co se tyka povahovejch vlastnosti, tak to jak si ulitavaj na tech vizualnich signifikantnich znacich jako je podobnej strih vlasu a nebo jejich barva obleceni.

jeden priklad za vsechny: Sakamoto Ryoma nosi vespod stejnou barvu jako ma Kiryu kosili :)

BOBESH
    BOBESH --- ---
    btw takova "zajimavost", co jsem se zase priucil diky Ishinu

shodou okolnosti v patek taky vysla hra Wild Hearts, pro ty co netusi: lovite monstra "Kemono" a k tomu vyuzivate prastarou technologii "karakuri". takovy dreveny stavby/stroje. ja myslel, ze toe jen v ramci ty hry, ale ono to existuje. respektive ta "technika". prave v Ishinu! je o tom taky zminka :)

Karakuri (Japanese traditional mechanical devices) - Japanese Wiki Corpus
    https://www.japanese-wiki-corpus.org/culture/Karakuri%20(Japanese%20traditional%20mechanical%20devices).html
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    cutscene when your parents walk into your room (je lepší originál? Tolik otázek)

BOBESH
    BOBESH --- ---
    NAGASAWA: naprosto rozumim! ja nakonec nezacal znova po tom patku. nastesti to byl zacatek, kdy to nebylo jeste zamotany. ale rad bych pokecal!! tak bud tady ve spoiler tagu nebo v poste ;)

NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BOBESH: Hele stream pouštět nakonec nebudu. To pak jde soustředění na texty do prdele.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    NAGASAWA: rozumim! mno co sem koukal na ty obtiznosti: psali neco, ze ta posledni po Legend, Ishin!, je dostupna skrze nejaky to dlc nebo co? neviem...ja jedu na normal.

to sem si este vyzvedl u Boba jednu katanu, ale necham ji v truhle, pac je op a ja si chci nejakou ukovat! :)

(tak rad mrknu a pokecam, kdybys chtel ale vime jak je to s novym dilem Yakuzy a kecanim na streamu.))
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    btw jinak jedu s wiki fandom yakuza na mobilu a overuju si, kdo byl v jakym dile :) akorat kdyby chtel nekdo taky tak upozornuju, ze sem si rozkliknul jednu postavu a v biu mela napsano final boss v Ishinu, to sem trsoku zaplakal! ://
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BOBESH: Hele včera jsem se k tomu vůbec nedostal, ale dneska mám hotovo, venku prší, tak tam par kapitol pošlu. Každopádně spěchat tady vůbec nehodlám a říkám si, ze bych mohl konečně mrknout na tu platinu. Uvidím ale podle miniher.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    NAGASAWA: aha! :O na PS5 nema zadny rezimy
    btw jak ses na tom? predpokladam, ze jedes pomalu, nesedis u toho celej den jak ja.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    a jinak sem naprosto nadsenej!!! tohle pude mezi nejlepsi dily, ale jak se rika nejlepsi Yakuza je ta, kterou zrovna hrajete! :)

15 hodin, 4. kapitola zacatek a asi milion fotek. ty kimona!! barvicky! mi prijde jak kdyby tim vynahrazovali nepritomnost svetelnejch reklam, neonu atd. :) cutsceny sou krasny na pohled, ale hlavne super badass samurai dramo! Yakuza dil kazdym coulem!

s fotkama se musim krotit, at neco nevyspoiluju!

NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Jinak mně grafika nevadí. Počítal jsem s 1:1 portem.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BOBESH: Btw Ishin má snad jako první hra na PS4 v nastavení možnost výkon/kvalita. To je vzhledem k tomu, ze to vypadá jako Zero celkem legrace
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    NAGASAWA: uz me to netrapi! asi sem si zvyknul + sem byl jakoby namlsanej z Lost Judgment, kterej sem videl a hral jako posledni. taky sem posteloval nastaveni ps5 a tv. na ps5 sem zmenil nastaveni hdr z "vzdy zapnuto" na "zapnuto jen u podporovanych" to tam imho delalo takovou nepeknou sluzbu.

co se tyka starteru, tak ja uz si asi stojim za tim Judgmentem a nebo Yakuza prvnim dilem. Zero je taky fajn startovni dil a my sme s nim zacli nekteri, ale imo je este vetsi nez jednicka a pritom de o to samy a to: estli ustojis mraky textu, dlouhy rozhovory, bitky a japonsko jako takovy.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    RUDOLF: https://www.rockpapershotgun.com/like-a-dragon-ishin-review

So yes, Like A Dragon Ishin isn't going to convert those who dislike Yakuza. It still carries some of the series' historic frustrations and feels like a bit of a step backward when you compare it to Yakuza: Like A Dragon's turn-based shake-ups and modernisations. Although, a step backward isn't a bad thing at all! Ishin feels most like Yakuza 0 (my fave) that's sure to please longtime fans, and its standalone nature means that it is, without a doubt, one of the strongest starting points for newcomers. Now excuse me, I best get back to harvest my radishes.

….

Ono je to asi v podstatě jedno. Zero i Ishin jsou prequel a fanservis, tak je otázka, kterou si vyberes. Mě k Yakuza přivedlo demo šestky. U obou je výhodou to, ze znáš postavy, které se tam ukážou, ale zase je můžeš poznat zpětně u cele série. Pokud jsi odhodlanej do série jít, ber cokoliv.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Já přemýšlí yakuza zero nebo tohle.. co je lepší start
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    DEEFHA:
    GEE: aspon ste usetrili! ;) jinak je to super! pokud mate v planu, mate se na co tesit, ale to vam nemusim povidat zeo :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam