• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NAGASAWAYakuza | Kultovní herní série | Tipy, meme, spin-off a popkultura | Platinový masochismus
    rozbalit záhlaví
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    NAGASAWA: neeee
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BOBESH: presne tak mno. jeste navic hrozi, ze to budou westernizovat a bude to komplet paskvil.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    NAGASAWA: mnoo! kdyz to bude ciste japonsky, tak beru! ale teda hned sem si vzpomnel na tu hranou a az sem se oklepal :) chtelo by to origo voice acting, rating od 18 atd. :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Yokoyama is open to the idea of Yakuza anime, and SEGA is currently in collaboration with TMS Entertainment, making the concept of a Yakuza anime very possible

Source: Defa Minico Gamer, Nikkei Cross Trend, CBR
    Collected and translated by @04tenno, leader of the Yakuza fandom wikipedia
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    HONZA09: toe dobre! ja bohuzel SMT nedavam od doby, kdy sem to kdysi davno zkusil myslim na psp. nejak mi to prislo ujety, divny a uz sem tomu nikdy sanci nedal :))
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    BOBESH: SMT V Vengence byla jedna z nejlepších her, co jsem loni hrál.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    NAGASAWA: jako jo no. imho se to na zapade rozjelo s tou sestkou na ps4, kdy uz dost lidi basnilo o Zeru. nebo mozna prave s tim Zerem. a jak je vsechno cim dal rychlejsi. vsak si pamatuju jak sem se tu kdysi modlil, aby vubec pustili Ishin! :))
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BOBESH: stejne je prdel, ze ze znacky kterou tady pred par lety pomalu nikdo neznal bude, respektive uz je hlavni artikl, kterej se smeje z reklam vedle Sonica.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    Sega: méně her, více peněz a lidí pro Like a Dragon, Personu a Sonica | Zing
    https://zing.cz/article/sega-mene-her-vice-penez-a-lidi-pro-like-a-dragon-personu-a-sonica
    Především chce pak vydavatel podpořit trojici interních studií Ryu Ga Gotoku, Sonic Team a Atlus stojící za značkami Like a Dragon (dříve Yakuza), Sonic a Persona, respektive Shin Megami Tensei a čerstvě také Metaphor: ReFantazio. Potenciál vidí Sega v rostoucím zájmů amerických a evropských hráčů o jmenované série. „Atlus je pro nás důležitým studiem pro expanzi japonských IP do zahraničí a myslíme si, že je nutné ho posílit. Studia, která se podílejí na IP Sonic a Like a Dragon mají také nedostatek zaměstnanců, a proto je chceme personálně posílit.“
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Btw dneska má Y0 deset let od uvedení v Japonsku
    GEE
    GEE --- ---
    Here we go again :-)

NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LEFTY: Project Century. Tam by mohli celou serii restartnout imho, pac uz neni moc z ceho brat krome spinoffu dalsich postav mezi Zero a Kiwami.

Project Century World Premiere Trailer from The Game Awards 2024
    https://youtu.be/-hihuPFku9I?si=WVYAnSY-1hkc2bAJ
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    je třeba si teda uvědomit, že Yakuza jako téma už toho moc novýho nedá, v souvislosti s jejím vývojem v Japonsku. LAD a LAD: IW už celkem vyškrábávaly poslední zbytky tématu.

Jak se jmenuje ta plánovaná hra z dvacátých let minulýho století?
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    NAGASAWA: zrovna tohle srovnání jsem si uvědomil několikrát, a pokaždé to zabolelo.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Vic bych ocenil trochu vic vaznejsi, promyslenej a skvele napsanej Majima spinoff ve stylu 0 a linky Majima vs Makoto mno. Ale tak holt RGG má od markeťáků nejspis jiny cisla ohledne cilovky nez jsme my.

BOBESH: je to tak mno
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    NAGASAWA: nejen z Yakuzy prave :) a jelikoz prachy nesmrdej, tak to chce jit na ruku i tem zapadakum a to sou povetsinou uplakanci, kterejm vadi to a to, tak to mily vyvojari upravej k jejich pozadavkum a mame pak to co mame :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BOBESH: holt se z Yakuzy stal mainstream a prineslo to nešvar v podobě cash grabu. Blby je, ze mame porad k dispozici benchmark kvality v podobe predchozich epizod. Mně tentokrat uplne nesedlo demo, tak jsem rad za vase postrehy a pockam si coz se mi stalo u Yakuzy uplne prvne coz je teda skoda.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    NAGASAWA: ted to du napsat

bohuzel Yakuza neni jedina. Final Fantasy a Monster Hunter trpej taky, ale asi ne tak znatelne
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LEFTY: Dik za report. Mno je to skoda. Prvni preslap/kalkul. Kazdopadne mam obavu, ze se z toho stane trend, pac na centrále a jinde co jsem koukal je na jeden kritickej komentar deset freneticky nadsenejch.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    No, jak jsem psal v dohráváacím auditku, je to moc na DLC, málo na samostatnou hru. Nechci vám to spoilovat, ale podělím se o to, co mi vadí.
    1) story
    Yakuza hry mají jako hlavního tahouna story. Story, která táhne, nutí hráče posunout se o kus dál, zjistit víc, sžít se s charakterem. Tady to prostě není. Poslední kapitola to nezachrání, i když je o dva levely nad zbytkem a snese srovnání s "normální" Yakuzou. Side stories jsou s jednou výjimkou dost chabý.
    2) setting
    Pomiňme "pirátské prostředí", věděli jsme, do čeho lezeme. Ale veškerej setting působí hrozně "papundeklově" - nejživější je podle očekávání Honolulu, ale ani to není tak zabydlený, jako v IW. To jim ovšem nebránilo bez uzardění některý aktivity kopírovat 1:1 (Sicko Snap, Crazy Delivery). Ale za ty jsem vděčnej, protože je na nich vidět, že byly dělaný s řádově větší péčí, než zbytek. Všechny ostatní lokace i aktivity mají šmak filmových kulis, "hlavně aby to nebylo vidět mimo záběr". Smutně vzpomínám na Onomichi v Y6.
    Koření yakuza her - doplňkový aktivity - jsou tady nedotažený a nějak není důvod je vůbec dělat.
    3) protagonista
    Trestuhodně nevyužitej potenciál Majimy. Celá jeho postava je smrsknutá na "chi chiiii, pojďme se řezat". Žádný morální dilemata, žádná katarze. Ostatní postavy jsou na stejné úrovni jako kulisy - hubeně napsanej komparz do Ulice.
    4) obtížnost
    V žádné aktivitě jsem nezažil žádnou challenge (kromě grindu, abych splnil podmínky questu nebo trofejí). Amona (asi vás nepřekvapí, že tam je) jsem dal napodruhé.
    5) boj
    souvisí s obtížností a stylem boje Majimy, ale je to jeden velkej button mashing bordel, kde si hlídáte jenom power údery nepřátel a stav svýho zdraví.

Celkově jsem z toho smutnej - bylo by mi líto, kdybych to vynechal, ale po dohrání jsem takovej rozpačitej. Nevím, jak bych to popsal - málo masa na kostech? Nebo naopak dobré ingredience, ale zpackaný vaření?
    NEbo se RGG prostě rozhodlo recyklovat formuli LaD: Gaiden, která jim vydělala peníze, a správně tušili, že fanoušci si to s Majimou nenechají ujít?
    Otázky, samé otázky.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LEFTY: Fuuuu… Na jednu stranu gratz a na druhou si říkám, ze ten Fin bych viděl raději teda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam