• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIgrading
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    FRK_R23:
    Jakmile máš v resolvu něco nataženýho, tak to nemužeš upravit. Resolve tě nepustí. Premiéra tě pustí.
    Takže příklad - máš nějakej .mov v aftrech, kde děláš úpravy, ale stříháš to v Resolvu. Tak pokud chceš v aftrech udělat novej export a přepsat ten stávající (který máš v v resolvu), tak to nejde. Resolve ti ten soubor nedovolí přepsat.
    To se dá řešit jedině tak, že buďto resolve vypneš a pak můžeš soubor volně přepisovat. A nebo to vyexportuješ s jiným názvem a v resolvu v media poolů right-klikneš na file a dáš "replace with"
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    ALI: No mám někde na disku vyrenderovanejch X framů. Ty mám nějak použitý v resolve. No a udělám si novej render a chci to prostě aktualizovat. Někdy funguje Change location, ale když to třeba přepisuju (něco zkouším, tak dělám test rendery do jednoho adresáře) a prostě to chci jen aktualizovat. Ted aby to znovu načetlo ty soubory.
    ALI
    ALI --- ---
    FRK_R23: uplne netozumim otazce. jestli mas tu footage nacachovanou, tak smazat bud cache u “novejch” zaberu, pripadne komplet celou.

    jestli se jedna o to, ze nevidis novy zabery. v mediich, tak pravy tlacitko a refresh.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Ahoj pánové, děláte někdo s Resolve? Za boha nemůžu přijít na to, jak aktualizuji footage. Dělám nějaký rendery, takře to potřebuju aktualizovat celkem neustále :)

    Díky!
    ALI
    ALI --- ---
    dobrej clanek ohledne nastaveni resolvu pro internet delivery a qt tags

    Consistent Color from DaVinci Resolve to the Internet with QuickTime Tags
    https://www.thepostprocess.com/2020/07/17/color-on-mac-displays-from-davinci-resolve-to-the-internet-with-quicktime-tags/
    ALI
    ALI --- ---
    mohlo by se hodit – ofiko bmd dokument k resolvu 17.

    maj jeste beginner's guide, strih, vfx, zvuk... tady je k barveni:


    The Colorist Guide to DaVinci Resolve 17
    by Daria Fissoun

    https://documents.blackmagicdesign.com/UserManuals/DaVinci-Resolve-17-Colorist-Guide.pdf?_v=1623808245000
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    ALI: tak já jenom tipuju, proč to tam ten člověk dává nevím, ale v globálu se to používá na sladění barev. jako že hlavní barva, doplňkové barvy atd. Když to nemá člověk nějak najetý nebo v sobě, tak se hodí zjistit jaká barva se třeba hodí k žluté, aby to nervalo oči.
    ALI
    ALI --- ---
    a kdyz jsme u toho, tak asi nejzajimavejsi vec, co ted vznikla, je

    Colourlab Artifical Intelligence for Colorists - Colourlab.ai
    https://colourlab.ai/

    da se tam hodit referencni fotka a voila, vytvori se grade na vas matros.
    ALI
    ALI --- ---
    ALI: pripadne tohle to taky umi http://colormind.io/
    ALI
    ALI --- ---
    DNS: primo v resolvu je na to ofx. jinak ja tohle nejak moc nechapu, jakej to ma praktickej uzitek, ale budiz.
    DNS
    DNS --- ---
    Movie LUTs (@movieluts) • Instagram photos and videos
    https://www.instagram.com/movieluts/
    Nejaky tip, kde si vytvorit ty color charty? Asi je pouziva ciste machrovani, nez ze by se tim nejak ridil. Ale napad je to dobry a jako trenink super. I kdyz je otazkou, kolik ti toho dat barvit nejaky pochybny srgb mov z image banky vs. raw footage.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    ALI: Jsem totální amatér v gradingu, ale občas potřebuji střihnout video a docela často mi vadí jeho expozice nebo barevnost, někdy potřebuji sladit různé záběry, hodně by mě zajímalo, jestli je nějaký úzus/obvyklé postupy nebo klasické chyby. Taky bych si rád více vyzkoušel trackování a jak spojit 3D render a video záběr... jak to propojit v jeden celek. Kolik a jakých vrstev přidat, jak rozostřovat/rozmazávat věci v pohybu atd.

    Jsem 2D/3D grafik/animátor a myslím si, že mám relativně dobré barevné cítění a občas mi prostě vadí jak video vypadá a asi bych potřeboval nějaký teoretický background, abych to neřešil jen citem, ale i logicky dokázal odvodit, co je špatně a jak to napravit - pokud to jde. Uvítal bych i nějaký popis standardního postupu, které kroky v jakém pořadí dělat...

    Jak připravit výstup, aby fungoval dobře na většině monitorů - pro grafiku mám eizo a starší fhd phillips, který mám na simulaci běžných monitorů - to předpokládám bude podobně...

    Všechno si připravuji v blenderu, jak 3D, tak pak i kompozitování, používají se tam nody, tak hledám spíš nějaké univerzální (sw nezávislé) postupy, než rady, jak co funguje v nějakém konkrétním sw, obecná pravidla, využití obecných principů např. kdy přičítat, kdy násobit nebo odečítat apod.

    Děkuji předem za rady/tipy :)
    ALI
    ALI --- ---
    JOPS: ja jsem na pred a po alergickej, nemam ani showreel, protoze to je proste kravina, pokud tomu trochu rozumis. ale chapu.

    SLL_QUY: lutky... ja je treba vubec nepouzivam, protoze na jeden zaber muze bejt super, ale hned druhej z jiny kamery musis stejne vyrovnat, takze ztrata casu.

    co mi dava smysl nejakej posledni rok je aces, ale to ma zas presne to omezeni, ze vetsina pluginu a lutek tam presne nefunguje .)
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    aby se neřeklo, tak taky přispěju do diskuse
    tohle je můj no-budget projekt, kde se snažíme z ničeho uvařit aspoň něco málo a tady je pokus o day-to-night, kterej mě až překvapvil, že fungoval hezky a stopro si s tím budeme hrát v příštích epizodách znovu:
    The Witcher Stories | Desire
    http://www.youtube.com/watch?v=ar2EU3vapdk&t=245


    Jakejkoli konsturktivní feedback k tomu videu nebo k jakýkoli jiný další episodě na kanále je mocně vítán. Je to fanouškovskej projekt, takže to všechno děláme s kolegou po večerech. A právě kvůli tomu přehlížíme spousty nuancí, který si pak ani neuvědomujeme.
    JOPS
    JOPS --- ---
    NYX: jak jsi hodil smajlika a barevny cit, v prvni chvili me fakt napadli Transformers a bum prask, jsou tam :)
    NYX
    NYX --- ---
    JOPS: :-))) barevny cit

    Into The Abyss: Teal and Orange - Hollywood, Please Stop the Madness
    http://theabyssgazes.blogspot.com/2010/03/teal-and-orange-hollywood-please-stop.html?m=1
    JOPS
    JOPS --- ---
    u tohohle tematu by me fakt hodne zajimaly i takove ty veci jako pred a po. Obcas cumim s otevrenou hubou, jak se "hnusny" nevyrazny snimky dokazi promenit.

    ja jsem kdysi zkousel plugin v AAE a to dokazalo vytvorit dost podobne veci jako zde na obrazku. Ale proste obdivuji lidi, co maji ten barevny cit. Proste vim, ze ja ho nemam :))

    ALI
    ALI --- ---
    a dejte vedet, co by vas zajimalo. rad pomuzu, kdyz budu vedet .)
    ALI
    ALI --- ---
    jinak kratky intro ke me a k tomuhle klubu:

    ja se venuju barveni uz nejakejch 10 let, zacinal jsem (blahe pameti) na quantelu, ted delam prevazne v resolvu, nicmene vzdycky budu preferovat baselight, kterej povazuju z hlediska koloristy za proste mnohem lepsi a stabilnejsi system (o tom se muzem hadat), kterej ma bezkonkurencni spravu barev. mistika je system, kterej me hrozne bavi, ale chce to cas.

    postupne budu na home pridavat nejaky zdroje, ktery povazuju za kvalitni; budu rad, kdyz sem budete hazet veci, ktery povazujete za kvalitni vy.

    nechci to tu mit nejak uzce ohraniceny, ale dotazy typu "stahnul jsem si betu resolve a pada mi, co mam delat?" bych tu videl nerad.

    to je zatim vse.

    via patrick inhofer: happy grading! .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam